Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Miért viselkedik így a fiam...

Miért viselkedik így a fiam barátnője? Olyan mintha kerülni akarna engem?

Figyelt kérdés

A tizenkilenc éves fiamnak van egy vele egyidős barátnője. Sosem ártottam a lányzónak, sőt, ha nálunk van mindig kiszolgálom, etetem, kedves vagyok vele és próbálok vele beszélgetést kezdeményezni, de mindig rövidre fogja a szót. A folyosón ha végigmennek a fiammal rám sem néz, vacsinál is csak a tányérját bámulja, ha beszélek is vele sokszor hátat fordít. Olyan mintha nem akarna velem kontaktálni. Nyilván ha kérdezem válaszol, de látszik, hogy kellemetlenül érzi magát.

Olyan furcsa ez nekem. Nagyon zárkózott, vagy nem kedvel, nem tudom. Pedig sosem ártottam neki. Kezd egy picit unszimpatikus lenni, pedig én nyitottan álltam hozzá.

Ha az utcán találkozunk ott sem néz rám, próbál figyelmen kívül hagyni. Utoljára azért köszönt, mert összeakadt a tekintetünk.

Ha nem akar, ne barátnőzzön velem, de azok után, hogy etetem, itatom, heti 2-3 éjszakát a házamban alszik + sosem ártottam neki, szerintem megérdemelném, hogy egy picit nyisson felém, főleg úgy, hogy a fiammal jár. A férjemmel pont így viselkedik és ő sem volt vele utálatos soha.

Ha már egyszer “meny jelölt”, akkor jó lenne másképp viszonyulni egymáshoz. A mi családunk nagyon összetartó, én nagyon jóban vagyok az anyósommal, anyám is a férjemmel, szóval ez nekem fura.

41/nő

2022. ápr. 9. 20:57
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/75 anonim ***** válasza:
69%

Egészen biztosan csak zavarban van.

Én is nagyon zárkózotz típus voltam, a barátom bemutatott a szüleinek már 1 hét után, utána rendszeresen nála voltunk, mindig is nagyon kedvesek voltak velem a szülei, kiszolgáltak, segítettek mindenben.

Hát őszintén, annyira bevoltam parázva, hogy megszólalni is alig mertem de konkrétan még 1 év múlva is. Eltelt 2 év mire beszélgetni mertem velük, megölelni őket ilyesmi. 2.5 év telt el mikor elkezdtem segíteni nekik, de tényleg csak kicsit, pl.: teregetés. 2.5 éve voltunk együtt a párommal mikor elmentünk a családjával nyaralni 1 hétre és közben sikerült még jobban oldódni. Mikor már 3 éve együtt voltunk akkor kezdtem oldódni, mertem beszélgetni, segíteni főzésben, mosásban, megmertem kérdezni hogy segítsek e valamit...3 év után, és még mindig nem vagyok teljesen feloldódva. Szerintem még 2 év egészen biztosan kell mire feloldódom előttük.

A legjobb amit tehetsz, hogy vársz és majd oldódik, illetve próbáld beavatni "csajos,magánügy" dolgokba. Pl.:

Igen, furán hangzik de valahogy mégis működik ez a személyes téma beszéd, mert érzi hogy nem titkolózol, nyitott vagy és hátha ő is követi a példádat.

2022. ápr. 10. 10:20
 62/75 anonim ***** válasza:
66%

Oké hogy zárkózott meg szégyenlős de akkor is… elfordul mikor a kérdező beszél hozza? Aki ilyen félénk az nem mer egy ennyire látványosan bunkó gesztust megtenni.

Itt nem arról van szó, hogy a lány egy kicsit felénk vagy nem túl bőbeszédű, hanem kifejezetten bunkó megnyilvánulásai vannak. Ha ahhoz elég felnőtt hogy ottalvósat játsszon, akkor picit szedje már össze magát és legalább köszönni ne legyen nyuszi.

2022. ápr. 10. 11:57
 63/75 anonim ***** válasza:
24%

De, mer. Félénkként ez sokkal könnyebb.

Mellesleg ez az elfordulós sztori engem érdekel, hogy nem csak tipikus nagyszájúak által túlzó leírás.

2022. ápr. 10. 14:31
 64/75 anonim ***** válasza:
18%
#63: 👍👍👍
2022. ápr. 10. 14:40
 65/75 anonim ***** válasza:
68%

Én magam is introvertalt vagyok és szoc. fóbiás is, de ezt a viselkedést velem szemben nem tűrném heti három nap,az tuti. Ha a kisasszonynak nem derogal megenni a főztömet és elfogadni a vendéglátást, akkor ne derogáljon köszönni sem.

Aztán ennyire felénk és gátlásos, hogy megszólalni sem mer, vajon a fiúval hogy jött össze?

2022. ápr. 10. 17:44
 66/75 anonim ***** válasza:
78%
Én is nehezebben nyílik meg, és nem vagyok jó csevegő, pl fodrásznàl is rosszul vagyok mikor a semmiről kell beszélni… de nekem a csaj inkább tűnik egy flegma kamasznak. Azért nehogy már még a kérdezőnek kelljen lenyűgöznie a királylányt, aki az ő otthonában vendégeskedik hetente többször…
2022. ápr. 10. 18:31
 67/75 anonim ***** válasza:
97%

Mégha a kérdező túl is tolta, bár nem hiszem… az milyen már hogy odamegyek valaki hazába hetente többször, eszem a kajáját, ott zuhanyzok alszok stb, és akkor még a vendéglátónak kellene megfelelgetnie nekem, hogy jaj mit beszél ez hozzam ennyit, hat én felenk vagyok…😀 meg a nagy lópikulát. Akármilyen félénk vagyok a bőr lesulne a képemről köszönés nélkül elsunnyogni valaki mellett a saját házában, majd utána leülni az asztalához enni a foztjet .

Megnézném én ezt a szegyenlosseget a barátnők között is, ott biztos nem ilyen a csaj. Azért fél év alatt egy alap szinten illett volna feloldódnia, mégha nem is nagy barátkozós típus.

Ha meg ennyire gatlasos nálatok, lehet menni hozzájuk nagylányosat játszani.

2022. ápr. 10. 19:22
 68/75 anonim ***** válasza:
92%
Utolsó, én is egyetértek. Én is félénk voltam 19-20 évesen, de egy két szép szó után, meg ha éreztem a másik felen hogy lehet, "kinyílt a csipám" de jó értelemben. Beszélgettem, viccelődtem, és ez kölcsönös volt. Én sem tudnék így viselkedni, hogy hátat fordítsak a barátom anyjának, meg ne szóljak hozzá.
2022. ápr. 10. 20:01
 69/75 anonim ***** válasza:
97%

Én is félénk vagyok, de azt én sem merném megcsinálni, hogy nem köszönök a barátom anyjának és hátat fordítok neki. Ez szimpla bunkóság.

Szerintem te megtettél mindent tőled telhetőt.

2022. ápr. 10. 20:35
 70/75 anonim ***** válasza:
8%
De kedvesek vagytok, hogy a felét lepontozzátok :D Nevetséges azért.
2022. ápr. 11. 08:16
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!