Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Miért viselkedik így a fiam...

Miért viselkedik így a fiam barátnője? Olyan mintha kerülni akarna engem?

Figyelt kérdés

A tizenkilenc éves fiamnak van egy vele egyidős barátnője. Sosem ártottam a lányzónak, sőt, ha nálunk van mindig kiszolgálom, etetem, kedves vagyok vele és próbálok vele beszélgetést kezdeményezni, de mindig rövidre fogja a szót. A folyosón ha végigmennek a fiammal rám sem néz, vacsinál is csak a tányérját bámulja, ha beszélek is vele sokszor hátat fordít. Olyan mintha nem akarna velem kontaktálni. Nyilván ha kérdezem válaszol, de látszik, hogy kellemetlenül érzi magát.

Olyan furcsa ez nekem. Nagyon zárkózott, vagy nem kedvel, nem tudom. Pedig sosem ártottam neki. Kezd egy picit unszimpatikus lenni, pedig én nyitottan álltam hozzá.

Ha az utcán találkozunk ott sem néz rám, próbál figyelmen kívül hagyni. Utoljára azért köszönt, mert összeakadt a tekintetünk.

Ha nem akar, ne barátnőzzön velem, de azok után, hogy etetem, itatom, heti 2-3 éjszakát a házamban alszik + sosem ártottam neki, szerintem megérdemelném, hogy egy picit nyisson felém, főleg úgy, hogy a fiammal jár. A férjemmel pont így viselkedik és ő sem volt vele utálatos soha.

Ha már egyszer “meny jelölt”, akkor jó lenne másképp viszonyulni egymáshoz. A mi családunk nagyon összetartó, én nagyon jóban vagyok az anyósommal, anyám is a férjemmel, szóval ez nekem fura.

41/nő

2022. ápr. 9. 20:57
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/75 anonim ***** válasza:
86%

#8 nyilván ne a nagytakarítást bízd rá😀 ha olyan helyzet van, hogy ő ül és mindenki más tesz-vesz-segít, na olyankor kapjon ő is lehetőséget bevonódni. Nekem pl kifejezetten kellemetlen volt, amikor semmit nem segíthettem, és én voltam "a vendég".

Pl a saját tányérjaikat a fiaddal, amikor ketten esznek, és befejezték hadd vigye ki ő, ne kelljen végignéznie, ahogy te gürcölsz értük; reggelihez készülve ő szeletelheti a kenyeret, amíg te megterítesz és a fiad kávét főz... Tényleg apróságokra gondolok, csak amiből érzi, hogy részese ő is a családi körforgásnak.

Ha nem vagy biztos mindebben, megkèrdezheted a fiadat, hogy mit gondol, elvégre ő ismeri a lányt. De szerintem ha csak a lehetőséget biztosítod neki ezekre, de nem várod el, és így a lány dönthet, hogy bekapcsolódik vagy nem, az a legjobb.

Hajrá:) (6)

2022. ápr. 9. 21:25
 22/75 anonim ***** válasza:
88%
Hát lehet, visszafognám magam. Kaját a hűtőben megtalálják. Nem szekálnám, ha nem akar velem beszélni. Esetleg a fiadat megkérdezted, veled van - e baja vagy csak még ennyi idő után is felénk?
2022. ápr. 9. 21:26
 23/75 anonim ***** válasza:
96%
Én is ilyen voltam “idegen” házban. Emlékszem reggelente húztam halasztottam a pisilést az utolso utáni pillanatig mert tudtam találkozni kell a szülőkkel ha kimegyek 😅 Szerintem szimplan csak zarkozott. El kell fogadni aztan lehet kesobb megnyílik
2022. ápr. 9. 21:27
 24/75 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem nem kell annyira kiszolgálni, nyugodtan mondd neki hogy érezze otthon magát és töltsön magának ha pl szomjas, vagy szóljon neked/fiadnak, úgyis annyit van nálatok.

Esetleg valami közös tevékenységbe lehetne bevonni, pl hogy hétvégén egy közös főzés, és mondjuk a fiaddal ők ketten vágnák fel a dolgokat vagy bármi. Én kerülnem azt h “na akkor szedd már le az asztalt most te legyszives”.

Én lehet nem tepernek nála ennyire, bár szerintem jogos hogy ha beszélgetést kezdeményezel valakivel aki a házadban van… csak nem szabad túlzásba vinni. Hátha idővel jobban feloldódik. Viszont ha ahhoz nem szégyenlős, hogy hetente többször nálatok aludjon meg egyen-igyon, akkor pár mondat erejéig kicsit a csajszi is megeroltethetne magát. Gondolom te se órákig akarod kérdezgetni őt a konyhaasztalnál. 😀 Vagy dobj be olyan témát, amiről tudod hogy jobban hozza tud szólni, pl kérdezz a hobbijarol.

2022. ápr. 9. 21:27
 25/75 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem szégyellős és visszahúzódó. Nem akarok szemtelenkedni, szólj rám ha szerinted ez gáz, de mi lenne ha felajánlanád neki a tegeződést? Lehet akkor leomlana egy fal a "kislányban", és bátrabb lenne.
2022. ápr. 9. 21:29
 26/75 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem csak zárkózott és zavarban van.
2022. ápr. 9. 21:30
 27/75 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat!

Az etetést úgy értem, hogy megfőzök nekik, megkérdem mit kívánnak. Szobapincérkedés azért nincs. :)

Ezeket akkor általánosabbá teszem, mert még mindig ott tartunk, hogy megkérdi önthet-e italt, vehet-e még ételt. Erről is kérdeztem a fiamat és azt mondta ha ketten vannak, akkor jobban fel van oldódva ilyen téren, gondolom tőlünk tart egy kicsit.

2022. ápr. 9. 21:31
 28/75 A kérdező kommentje:
Tegeződünk. :)
2022. ápr. 9. 21:31
 29/75 anonim ***** válasza:
84%
Akkor csak idő kell neki, ha tudod miket szeret arról beszélgethetsz vele, vagy ha tudod mire vágyik (program vagy ilyesmi, és nem drága cucc), akkor azt megszervezheted neki.
2022. ápr. 9. 21:34
 30/75 anonim ***** válasza:
85%
Amúgy én is halál zavarban voltam, nem szerettem a barátomnál aludni emiatt, el akartam kerülni a kínos találkozót a szülőkkel :))) Juj de fiatal voltam még, utólag visszagondolva olyan viccesnek látom :))) 25-29 voltam :))
2022. ápr. 9. 21:36
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!