Tényleg kötelességem lenne ebben férjemhez igazodni?
Egyre jobban romlik a házasságunk a következő probléma miatt.
Én nem szeretem a nagy társaságot, a sok embert. Legszívesebben kettesben szeretek beszélgetni bárkivel. Mert úgy csak egymásra figyelünk. Férjem imádja a nagy családi összejöveteleket, az ilyenkor való sütés-főzés-ivás kombót.
Nekem nem nagy a családom, ünnepeket is például a legszűkebb családi körben tartottuk. Italozás nincs.
Eleinte eljártam párommal a családi összejöveteleire, de teljesen kívülállónak éreztem magam, alig szóltak hozzám. Beszélgetésükben nem tudtam bekapcsolódni, azt sem tudtam sokszor miről van szó.
Meg igazából rosszul esett hogy mindenki ismerte egymást csak én voltam az "idegen", mégsem érdekelt senkit ez nekem mennyire rossz.
Legjobban férjem viselkedése esett rosszul, egyáltalán nem figyelt rám, semmit sem tett azért hogy jobban érezzem magam a rokonaival.
Odáig fajultak a dolgok hogy már többedszerre sem vettem részt a családi összejöveteleiken, amiért párom nagyon mérges volt minden alkalommal. Mára pedig ezek után végképp nem szeretnék időt tölteni egy nagyhangú, bulis társasággal, hiszen én más vagyok.
Közeleg a karácsony, mit gondoltok kötelességem végig szenvedni az ünnepek több napját a férjem nagy családjával? Másik kérdésem tényleg rossz feleség vagyok ha nem teszem? Mert ő azt mondja ez kötelességem.
Nem teljesen értem, miért tartjátok olyan kétségbeejtőnek a kompromisszumot.
Évi pár alkalom (karácsony, húsvét, meg egy-két random) bevállalja a kérdező az egész napos programot, a többi alkalommal meg menjen a férj egyedül, bandázza ki magát.
Nyilván ehhez le kell ülni és megbeszélni, hogy nem, nem ciki, ha nem vagyunk összenőve, és nem, nem kötelessége a nőnek őt kísérgetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!