Barátnőm fel kért, hogy legyek a születendő gyermekének a keresztanyja. De nem biztos, hogy eleget tudnék tenni a keresztanyaság "kötelességeinek"?
Első válaszoló: wtf?
Szerintem nyugodtan vállald el, később lehet megbánnád, ha most nem tennéd. Ő is megnyugtatott téged afelől, hogy nem a több tízezres születésnapi ajándékok miatt lesz valakiből jó keresztszülő. Akkor meg? :)
Pedig elviekben tényleg az a dolga, amit az első írt. Tudjátok, a keresztelés az egy vallási rituálé.
A gyakorlatban amúgy, meg nem nagy cucc. Hozol neki ajándékot ünnepekre, születésnapjára, elmész a ballagására, diplomaosztójára, esküvőjére. Ha a barátnőddel tartod a kapcsolatod, a gyerekkel is fogod.
Érezd megtiszteltetésnek, hogy felkért, mert az.
Ha a legjobb barátnőd, akkor tudja, számíthat Rád, és nagy ívben nem érdekli az anyagi helyzeted.
Van gyereked, tanúja annak, ahogyan neveled, és ezek szerint egyet ért nevelési elveiddel, ahogy bánsz a kicsivel.
Ő biztos benne, hogy keresztszülő lennél. Te se kételkedj magadban!!
...hogy JÓ keresztszülő lennél.
Bocsi, pont a lényeg maradt ki: JÓ!!!
A keresztszülő csak a szülők elhalálozása esetén kell átvegye a gyermek vallási nevelését.
Az anyagi dolgokat már csak a jóléti társadalom mellékelte. Ki tud többet, ki tud jobbat.
Elvileg valóban az a feladata a keresztszülőnek, hogy a vallásos életre nevelje a gyermeket, és tudomásom szerint ha a szülőnek valami baja esik, akkor a keresztszülő neveli tovább a gyermeket (a régi időkben).
Én magam is keresztanya vagyok, de inkább csak azért, mert szinte az egyetlen barátnője vagyok az édesanyának. Időnként meglátogatom őket.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!