Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Tényleg kötelességem lenne...

Tényleg kötelességem lenne ebben férjemhez igazodni?

Figyelt kérdés

Egyre jobban romlik a házasságunk a következő probléma miatt.

Én nem szeretem a nagy társaságot, a sok embert. Legszívesebben kettesben szeretek beszélgetni bárkivel. Mert úgy csak egymásra figyelünk. Férjem imádja a nagy családi összejöveteleket, az ilyenkor való sütés-főzés-ivás kombót.

Nekem nem nagy a családom, ünnepeket is például a legszűkebb családi körben tartottuk. Italozás nincs.

Eleinte eljártam párommal a családi összejöveteleire, de teljesen kívülállónak éreztem magam, alig szóltak hozzám. Beszélgetésükben nem tudtam bekapcsolódni, azt sem tudtam sokszor miről van szó.

Meg igazából rosszul esett hogy mindenki ismerte egymást csak én voltam az "idegen", mégsem érdekelt senkit ez nekem mennyire rossz.

Legjobban férjem viselkedése esett rosszul, egyáltalán nem figyelt rám, semmit sem tett azért hogy jobban érezzem magam a rokonaival.

Odáig fajultak a dolgok hogy már többedszerre sem vettem részt a családi összejöveteleiken, amiért párom nagyon mérges volt minden alkalommal. Mára pedig ezek után végképp nem szeretnék időt tölteni egy nagyhangú, bulis társasággal, hiszen én más vagyok.

Közeleg a karácsony, mit gondoltok kötelességem végig szenvedni az ünnepek több napját a férjem nagy családjával? Másik kérdésem tényleg rossz feleség vagyok ha nem teszem? Mert ő azt mondja ez kötelességem.

2021. nov. 10. 10:44
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/75 A kérdező kommentje:
37-es közös gyerek nincs. 45/47 évesek vagyunk.
2021. nov. 10. 15:16
 42/75 anonim ***** válasza:
37%

Sosem értettem, hogy két ember közötti távolságot miért csak az egyik fél elmozdulásával akarnak orvosolni? A kölcsönösségről még nem hallottatok?

Pl.: férjemuram minden héten akar nagycsürhés banzájt, asszonyka egyet sem akar.

Ha asszonyka mindegyiken részt vesz, szarul érzi magát. Ha férjemuram nem rendez többet, akkor meg ő érzi szarul magát.

Megoldás: értelmes, azaz nem retardált családokban a kölcsönösség, viszonosság, egyezség. Ha havi egy lenne a banzáj, ennyit elviselhet igazán asszonyka a férje kedvéért. Hogy megritkult (de azért van) ezt elviselhetné férjemuram asszonyka kedvéért.

Ugye milyen egyszerű?

Ún. KOMPROMISSZUM!!!

(a darabszámok csak példként szerepeltek, de a lényeg az, hogy közelítsetek egymás álláspontjához)

2021. nov. 10. 15:21
 43/75 anonim ***** válasza:
40%
Na de ha te csak évi pár alkakommal mennél, és akkor is csak pár órára, akkor hol a TE kompromisszumod? Ok, menj ritkán, de akkor meg bírd ki a hosszabb időt. Mondjuk, nem értem, miért kell mindent együtt csinálni, nem vagytok összekötve.
2021. nov. 10. 15:37
 44/75 anonim ***** válasza:
92%
Ebben az életkorban nem fogtok változni. Nem is értem ezt az egész házasságot...
2021. nov. 10. 15:43
 45/75 anonim ***** válasza:
52%
De most akkor szociális fóbiád van, vagy csak élből utálod őket, mert nem olyanok mint te? Ezt azért jó lenne tisztázni.
2021. nov. 10. 15:46
 46/75 A kérdező kommentje:
46-od alapvetően rosszul érzem magam nagy társaságban. 1-2 barát vagy rokon a maximum. Ha meg még italozik is a társaságban a párom, az különösen zavar. Én nagyon nem szeretem az alkoholt. Páromat utálom amikor kötelességemnek tartja hogy menjek vele.
2021. nov. 10. 15:53
 47/75 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem a kompromisszum sem mindig működik sajnos. Én voltam az, aki hasonló kapcsolatból lépett ki, mert a párja minden programot csak másokkal tudott elképzelni, még a nászutat is. Kapcsolatunk alatt egyetlen egyszer sikerült elérnem, hogy kettesben elmenjünk pár napra kirándulni. Párom halálra unta magát, láttam rajta, hogy nem éri elég inger. Így én se éreztem jól magam, mert láttam, hogy ő nem élvezi. Ha ennyire különbözik 2 ember, sajnos én még a kompromisszumban sem hiszek. Zsáknak a foltja kell.
2021. nov. 10. 15:58
 48/75 anonim ***** válasza:
86%
Könyörgök: Mért Nem Válsz El??? A ti együttélésetek nem házasság,hanem egy hatalmas bűzös trágyadomb egy agresszív, önző, alkoholista férjjel! Mi a jóisten tart mellette! Még a maradék nemlétező önbizalmadat is elássa. Éld a saját boldog életedet egyedül, vagy ha sikerül, akkor egy embernek nevezhető társsal! Ez annyira evidens! És ne hallgass a kompromisszumozókra, semmi szükség kompromisszumra; szétszakadásra és a saját igényeid szerinti boldog életre van szükség. Kompromisszumnak részletkérdésekben akkor van helye, ha amúgy a kapcsolat jó és a feleket boldoggá teszi. Neked ez a házasság sem ad, konkrétan az életedet is kiszívja!
2021. nov. 10. 16:35
 49/75 anonim ***** válasza:
95%
Egyszerűen másak vagytok, ennek a házasságnak annyi szerintem. Nekem is volt ilyen párkapcsolatom, még hétvégén se tudtam pihenni egy jót, mert jöttek exem haverjai inni természetesen. Én sem iszom alkoholt, a szagától rosszul vagyok. Én sem tudtam bekapcsolódni a társaságba beszélgetni, pedig szerettem volna. Itt is én voltam a szar, meg hogy nekem kell alkalmazkodni. Másik városban éltem, senkim sem volt, csak exem. Borzalmas volt. Én 7 hónapig tudtam tolerálni, de rámentek az idegeim. A családjáról nem is beszélve, egy proli falusi család volt.
2021. nov. 10. 17:27
 50/75 A kérdező kommentje:
Nem iszik mindig a párom, leginkább nem. De tény észrevettem ha lehetősége van rá, szereti az alkoholt és bírja. Pont az ilyen családi összejöveteleken is kihasználja hogy kínálják az alkoholt. De barátokkal nem foglalkozik és nem agressziv. Bár ha egy évben párszor itthon bepiál akkor roppant idegesítő és kötekedő a stílusa.
2021. nov. 10. 17:31
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!