Tényleg kötelességem lenne ebben férjemhez igazodni?
Egyre jobban romlik a házasságunk a következő probléma miatt.
Én nem szeretem a nagy társaságot, a sok embert. Legszívesebben kettesben szeretek beszélgetni bárkivel. Mert úgy csak egymásra figyelünk. Férjem imádja a nagy családi összejöveteleket, az ilyenkor való sütés-főzés-ivás kombót.
Nekem nem nagy a családom, ünnepeket is például a legszűkebb családi körben tartottuk. Italozás nincs.
Eleinte eljártam párommal a családi összejöveteleire, de teljesen kívülállónak éreztem magam, alig szóltak hozzám. Beszélgetésükben nem tudtam bekapcsolódni, azt sem tudtam sokszor miről van szó.
Meg igazából rosszul esett hogy mindenki ismerte egymást csak én voltam az "idegen", mégsem érdekelt senkit ez nekem mennyire rossz.
Legjobban férjem viselkedése esett rosszul, egyáltalán nem figyelt rám, semmit sem tett azért hogy jobban érezzem magam a rokonaival.
Odáig fajultak a dolgok hogy már többedszerre sem vettem részt a családi összejöveteleiken, amiért párom nagyon mérges volt minden alkalommal. Mára pedig ezek után végképp nem szeretnék időt tölteni egy nagyhangú, bulis társasággal, hiszen én más vagyok.
Közeleg a karácsony, mit gondoltok kötelességem végig szenvedni az ünnepek több napját a férjem nagy családjával? Másik kérdésem tényleg rossz feleség vagyok ha nem teszem? Mert ő azt mondja ez kötelességem.
Hát sajnalom hogy ilyen helyzetbe kerültél.
Ha még egyszer a fejedhez vágja hogy miattad romlik meg a házasság, vágj vissza hogy ő az aki az elején megjátszotta magát, miatta nem derült ki idejében hogy nem passzoltok. Ez nem tiszta játszma mikor valaki egy kapcsolat elején nem önmagát adja, majd amikor már úgy érzi hogy be van csalizva a másik, akkor megmutatja a valódi énjét és irreális elvárásokat támaszt a semmiből.
Pontosan azt érzem amit 32-es megfogalmaz, bár több segítőkész hozzászólást is kaptam amit köszönök. Férjemet ha kérdezem miért volt az első időkben minden más, azt mondja hát akkor sem kellett volna hozzám alkalmazkodnia. Szerinte egy nőnek kötelessége a férjével tartania a családi összejövetelekre. Azt mondja én nem vagyok családcentrikus. Pedig az vagyok, nagyon szeretem a családomat csak mi másképp találkozunk egymással. Nem egyszerre. Én kértem hogy látogassunk külön az egyébként is külön élő családtagjait. Valamiért ezt hárítja, úgy látom imádja a nagycsaládi találkozókat.
Rossz feleségnek mond igen, miközben nekem az fáj nagyon hogy picikét sem ért meg.
A családcentrikus az nem azt jelenti, hogy mindketten a saját rokonaitokkal vagytok jóban :) Hanem, hogy gyereket akartok és ezért egymást és így egymás családját a saját családotoknak tekintitek.
Bár alapvetően ez egy bolhából elefánt probléma lenne, az viszont gáz, ahogy a férjed nyilatkozik rólad. Nagy igazság, hogy csak addig működik egy házasság, amíg a másikat jobban tudod szeretni magadnál. Igen, a rózsaszín ködben (első év kb.) még ez könnyű feladat, amikor nagyon nyitott akarsz lenni és bármibe belemész, utána már munkásabb és ha túl nagyok a különbségek, annál inkább az.
Itt az egész házassággal alapvető gondok vannak, nem az összejárni/nem összejárni a probléma valódi oka.
Gyerek van?
Nem akarlak elkeseríteni, de ennek a házasságnak annyi. :( Nagyon nagyon sajnálom!
Sajnos óriási a szakadék a szociális igények terén, ebben nincs kompromisszum, ahogy írta is már valaki. Olyan ez, mint a gyerekkérdés, ha a férj akar, a nő nem, ott nincs mese, ha benne maradnak a házasságban, valaki boldogtalan lesz, akárki is enged.
Itt is láthatod a válaszokon! Aki azt írja, hogy ugyan már, kibírod! Annak a válaszolónak valószínűleg nincs szociális fóbiája.
Ez is milyen szó már! A házasságban ki kell bírni valamit??? Olyan ez, mintha akaratom ellenére kell szexelnem. Vagy olyan dolgot megtennem, amit valójában egyáltalán nem akarok.
Sajnos nem passzoltok egy kardinális kérdésben. Ő imádja a nagy családi banzájt, te nem. Sajnos ő nem is fogadja ezt el.
Megértelek különben, nekem is volt olyan pasim, akinek 100 millió rokona volt, nem telt el olyan hét, hogy ne legyen valakinek névnapja/szülinapja, mindig menni kellett, és mindig ajándékot kellett venni, nálunk meg áll 3 főből a család, és 2-3 havonta beszélünk egyáltalán.
És annak is igaza van, aki azt írta, hogy ha nem fogsz menni, nemcsak a férjed fog rád haragudni, hanem a család is, kell ez neked?
Leírom a saját történetem röviden, hogy ne ess ebbe a hibába, igaz, nem családi összejövetelek, hanem baráti:
Amikor megismertem a férjem, nagy társasági életet élt. Buli-buli hátán haverokkal, közös bográcsozások, stb. Buli alkalmával ismerkedtünk meg. Imponált, hogy mindenkivel milyen jóban van.
Amikor összeházasodtunk, folytatódott, hogy mindig mentem vele (futballozott is), eleinte én is szerettem hétvégente.
De amikor már családot alapítottunk és ott volt az újszülött babánk, akkor is minden egyes hétvégén folytatódott ugyanaz. Így ment évekig, mert amikor már nagyobb volt a kislányunk, mentünk mi is. Csak hogy egy idő után belefáradtam, mert azért csináltam az utolsó egy-két évben, azért jópofiztam, lenyeltem a békát, fáradt voltam, de ment nélkülem is. El is váltunk.
Ha rám hallgatsz, akkor már most ülj le vele és mondd meg neki nyomatékosan(!!), hogy neked ez így nem jó! Ha nem hallgat rád, akkor nem is szeret igazán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!