Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Tényleg kötelességem lenne...

Tényleg kötelességem lenne ebben férjemhez igazodni?

Figyelt kérdés

Egyre jobban romlik a házasságunk a következő probléma miatt.

Én nem szeretem a nagy társaságot, a sok embert. Legszívesebben kettesben szeretek beszélgetni bárkivel. Mert úgy csak egymásra figyelünk. Férjem imádja a nagy családi összejöveteleket, az ilyenkor való sütés-főzés-ivás kombót.

Nekem nem nagy a családom, ünnepeket is például a legszűkebb családi körben tartottuk. Italozás nincs.

Eleinte eljártam párommal a családi összejöveteleire, de teljesen kívülállónak éreztem magam, alig szóltak hozzám. Beszélgetésükben nem tudtam bekapcsolódni, azt sem tudtam sokszor miről van szó.

Meg igazából rosszul esett hogy mindenki ismerte egymást csak én voltam az "idegen", mégsem érdekelt senkit ez nekem mennyire rossz.

Legjobban férjem viselkedése esett rosszul, egyáltalán nem figyelt rám, semmit sem tett azért hogy jobban érezzem magam a rokonaival.

Odáig fajultak a dolgok hogy már többedszerre sem vettem részt a családi összejöveteleiken, amiért párom nagyon mérges volt minden alkalommal. Mára pedig ezek után végképp nem szeretnék időt tölteni egy nagyhangú, bulis társasággal, hiszen én más vagyok.

Közeleg a karácsony, mit gondoltok kötelességem végig szenvedni az ünnepek több napját a férjem nagy családjával? Másik kérdésem tényleg rossz feleség vagyok ha nem teszem? Mert ő azt mondja ez kötelességem.

2021. nov. 10. 10:44
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/75 anonim ***** válasza:
93%

Ez pont olyan helyzet, amiben nagyon könnyen lehet kompromisszumra jutni, ha a felek nem s_eggfejek és akarnak.

Pl nem mész el minden unokatesó összes névnapjára is, de évetne 1-2 nagyobb ünnepen részt veszel. Karácsonykor is nem kell ott lenni minden nap. Minek? Szentestét együtt töltitek, aztán egyik nap az egyikőtök családjánál, másik nap a másikótok családjánál.

De ettől függetlenül semmi nem kötelességed, ne hagyd magad érzelmileg zsarolni, mert az undorító.

2021. nov. 10. 10:51
 2/75 anonim ***** válasza:
84%

"Mert ő azt mondja ez kötelességem."

Na ne b_ssza már meg! Egy ilyen kijelentés után biztos nem mennék. Neked nincsenek szüleid? Neki oda nem kötelessége menni? Nem tudom az ilyen f_szok mit képzelnek magukról.

2021. nov. 10. 10:55
 3/75 anonim ***** válasza:
88%
Nehéz kérdés igazából. Házasság előtt ez nem derült ki? Nekem például most lett új kapcsolatom. 3 hónapja sem vagyunk még együtt, de már 1-1 szűk családi eseményen részt vettünk. Az ő szűk családja rajta kívül 3 fő. Közvetlenek, én jól éreztem magam. Az én szűk családom meg nagy. Ráadásul mi nem vagyunk közvetlenek. Szegénykém eléggé kellemetlenül és kínosan érezte magát, volt, hogy el is vonult. Mondjuk számomra ez eléggé kellemetlen volt, pedig megértem, mert nekem van szocfóbiám sajnos. De mégis kínosnak éreztem ezt. Fordított esetben mondjuk én is rosszul éreztem volna magamat. Fogalmam sincs, hogy lesznek az ünnepek. Nem akarom ráerőltetni, de azt sem szeretném, ha soha nem venne részt semmin sem. Szóval nehéz helyzet ez. Lehet, hogy kellemetlen, de próbálj meg részt venni rajta, ha nem is mindig. Már ők is a családod. 29N
2021. nov. 10. 10:58
 4/75 anonim ***** válasza:
95%

A leglényegesebb itt az, hogy olyan nincs, hogy kötelességed. Teljesen mindegy, hogy a férjed vagy csak a párod: nem kötelezhet semmire, amit nem akarsz.

Viszont tanácsos lenne megbeszélnetek az ilyesmit és kompromisszumokat kötnötök, ha már ennyire ellentétesen álltok hozzá.

Én egyébként nem bírom a férjem családját, rosszindulatú, irigy emberek, egymást is folyton fúrják, és a családi kapcsolataik nagyon kétszínűek. Én már jó rég óta nem látogatom őket. Nem haragszok rájuk vagy ilyenek, de én nem akarok jópofizni. Ők se hiányolnak engem szerintem, nem igazán passzolunk. Formalitásból meg nem akarom egymás idejét pazarolni.

De nekem a férjem azért nem viselkedik így, meg nem is kötelez semmire, tehát nálunk ez egyáltalán nem konfliktusforrás (bár ő se megy sokszor haza). Szóval mindenképpen beszéljétek meg a férjeddel egymás között.

2021. nov. 10. 11:04
 5/75 A kérdező kommentje:

Az a baj, nem tudunk kompromisszumot kötni. Én mondtam hogy évi 1-2-3 alkalommal elmegyek, de akkor ne legyünk ott pár órát max. csak.

Férjem számára ezek egész napos összejövetelek, nekem az borzasztó sok a nagyhangú rokonaival. Javasoltam engem akkor vigyen ha külön-külön látogatnánk meg őket, úgy másabb, szolidabb a találkozás. Ez sem jó.

Párom csak a nagycsaládi közös összejöveteleket szereti, plusz "némi" alkohol. Én egyáltalán nem is iszom, már ez is zavar. Nem rossz emberek, csupán ismerik egymást kis koruktól fogva, én meg idegen vagyok. Hogy kössek kompromisszumot ha mindig egész napot kell velük tölteni miközben az számomra szenvedés?

2021. nov. 10. 11:13
 6/75 anonim ***** válasza:
74%
Ha tényleg emiatt kezd tönkremenni a házasság, és csak ennyi baj van velük, akkor én mennék, de ez én vagyok.
2021. nov. 10. 11:16
 7/75 anonim ***** válasza:
71%
Szerintem te nem akarsz kompromisszumot kötni. Évi 1-2-alkalomra mennél ha mennél de akkor sem egész napra. Ezen mi a kompromisszum? Én megértem valahol a férjedet is. Nem is törekedsz a jó kapcsolatra. Hányszor voltál náluk hogy feladtad? A 10 alkalommal sem tudtál kijönni senkivel? Vagy egyszer voltál és kész vége? Mit tettél hogy beépülj közéjük?
2021. nov. 10. 11:26
 8/75 anonim ***** válasza:
77%

5: én a javaslataidban semmi kompromisszumot nem látok.

Mész de csak akkor, csak így, csak úgy... Most ő alakítsa át az évtizedes családi kapcsolatait?

Így hogy akarod, hogy elfogadjanak, bevegyenek a társaságba? Mert az is a bajod, hogy kívülállónak érzed magad.

2021. nov. 10. 11:27
 9/75 anonim ***** válasza:
31%

"Érezd jól magad a családoddal szivem. Ha kérdezik mit csinálok mond meg nekik, hogy hívjanak fel nyugodtan és elmondom :) "

Én így mondtam meg anyósomnak, hogy nem szeretem a karácsonyt és agyf@$zt kaptam a karácsonyi énekléstől...

2021. nov. 10. 11:27
 10/75 anonim ***** válasza:
88%
A kompromisszum kétoldalú dolog, mindkettőtöknek engedni kell. Menj el arra az évi 2-3 napra, ha nem bírod már a nyüzsgést elvonulsz vagy elmész sétálni, akár felajánlod, hogy leszaladsz a boltba és akkor szusszansz egyet. Cserébe a férjed a többi alkalommal megy egyedül és nem hánytorgatja fel, hogy te nem.
2021. nov. 10. 11:30
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!