Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Tényleg kötelességem lenne...

Tényleg kötelességem lenne ebben férjemhez igazodni?

Figyelt kérdés

Egyre jobban romlik a házasságunk a következő probléma miatt.

Én nem szeretem a nagy társaságot, a sok embert. Legszívesebben kettesben szeretek beszélgetni bárkivel. Mert úgy csak egymásra figyelünk. Férjem imádja a nagy családi összejöveteleket, az ilyenkor való sütés-főzés-ivás kombót.

Nekem nem nagy a családom, ünnepeket is például a legszűkebb családi körben tartottuk. Italozás nincs.

Eleinte eljártam párommal a családi összejöveteleire, de teljesen kívülállónak éreztem magam, alig szóltak hozzám. Beszélgetésükben nem tudtam bekapcsolódni, azt sem tudtam sokszor miről van szó.

Meg igazából rosszul esett hogy mindenki ismerte egymást csak én voltam az "idegen", mégsem érdekelt senkit ez nekem mennyire rossz.

Legjobban férjem viselkedése esett rosszul, egyáltalán nem figyelt rám, semmit sem tett azért hogy jobban érezzem magam a rokonaival.

Odáig fajultak a dolgok hogy már többedszerre sem vettem részt a családi összejöveteleiken, amiért párom nagyon mérges volt minden alkalommal. Mára pedig ezek után végképp nem szeretnék időt tölteni egy nagyhangú, bulis társasággal, hiszen én más vagyok.

Közeleg a karácsony, mit gondoltok kötelességem végig szenvedni az ünnepek több napját a férjem nagy családjával? Másik kérdésem tényleg rossz feleség vagyok ha nem teszem? Mert ő azt mondja ez kötelességem.

2021. nov. 10. 10:44
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/75 anonim ***** válasza:
84%
Nem hiszem el hogy egy nagy családban senkivel nem tudsz beszélgetni. Nincs egy olyan ember sem aki szimpatikus? Ha nem mész közéjük , nem is fogod őket megismerni. Bontsátok szét a családok és hívjatok meg 1-2 embert vacsira ismerkedni. Ezt lehet többször és kerüljön sor a fő emberekre, a férjed legközelebbi rokonaira. Anya, tesók. Majd kérd a férjed hogy ő is figyeljen rád a családi bulin, hogy neked is jó legyen.
2021. nov. 10. 11:32
 12/75 anonim ***** válasza:
95%
A te családodhoz megy a férjed? Őket látogatjátok?
2021. nov. 10. 11:35
 13/75 anonim ***** válasza:
74%
Gondolom mindig ilyen volt. Miért mentél hozzá, ha nincs kedved a családjához és nem vagy bulizós fajta?
2021. nov. 10. 11:36
 14/75 anonim ***** válasza:
73%
Azt mondod alapból zárkózott vagy: nem lehet hogy próbáltak feléd nyitni, csak te nem vetted a lapot és ők feladták? Felnőtt ember vagy, nem igaz hogy a férjednek kell fogni a kezed hogy be tudj szállni egy beszélgetése valami családi összejövetelen.
2021. nov. 10. 11:37
 15/75 anonim ***** válasza:
81%

Az évi 2-3 alkalmas ünnep csak akkor kompromisszum ha cserébe egész nap ott vagytok. Az nem számít annak, hogy alig mész el és a kaja után mentek.

Amúgy elhiszem, hogy rosszul érzed magadat mellettük, így viszont az lehet a véleményük hogy nem is próbálkozol. Amikor legközelebb ott vagytok ne várd, hogy más nyisson, próbálj meg te nyitni. Amúgy gondolom a párod ilyenkor találkozik az összes rokonával, nem lehet elvárni, hogy csak téged szórakoztasson.

2021. nov. 10. 11:47
 16/75 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem meg évente párszor, de akkor végigülhetnéd. Hisz enni-inni kapsz gondolom jókat, osztán max. vihetsz olvasnivalót :D Az is jó, amit 11-es írt, hogy hívjatok magatokhoz vendégeket kisebb létszámban. Akkor te is össze tudsz velük haverkodni és a férjed is elemében lesz.

Ha csak ez a probléma a házasságotokban, akkor annyira, de annyira nem éri meg válóokká felfújni. Próbáljátok úgy megbeszélni nyugodtan érvelve, hogy egyikőtök se győzni akarjon a másikon.

2021. nov. 10. 11:49
 17/75 anonim ***** válasza:
74%

Kicsit nagyon a saját szemszögedből látod a dolgokat, és gyanítom, a férjed is a magáéból. Régen rossz itt kötelességről beszélni, de az illendőség igenis megkívánja, hogy ünnepekkor, fontosabb családi ünnepeket is beleértve (szülinap, esküvő, keresztelő pl.) jelen legyen a házastárs is, aki beházasodott abba a családba! Jó, nem kell minden névnapon meg minden huszadik rokon szülinapján ott bulizni, de a közeli rokonoknál illik megjelenni.

Ha ennyire nem vagy társaságkedvelő, akkor a legokosabb tényleg az, ha te időről-időre kicsit félrehúzódol, akár vigyél magaddal olvasni egy könyvet vagy valami, ami kimozdít abból, hogy te ott most milyen szörnyen rosszul érzed magad. Kizártnak tartom, hogy az egész családja a kezdettől fogva levegőnek néz, szerintem is próbálkoztak veled megbarátkozni, csak valószínűleg nem ment, ezért feladták. Vagy azt gondolják, hogy te utálod és megveted az egész társaságot, mostanra már nyugodtan gondolhatnak hülye sznobnak is akár.

Ezt csak úgy lehet megpróbálni rendbehozni, ha te is teszel erőfeszítéseket, és az, hogy évi 1-2 alkalommal pár órát kibírsz a férjed családjával, az nem meríti ki az erőfeszítés fogalmát. A férjednek pedig kicsit megértőbbnek kellene lennie, segítenie, hogy jobban érezd magad ilyen helyzetben, pl. nem hanyagol el teljesen. Nagyon nem vagytok egy hullámhosszon ebben a tekintetben, de már akkor is tudnod kellett, hogy ő ilyen bulikedvelő, amikor hozzámentél. Ha meg akarjátok menteni a házasságotokat, akkor hosszú távon szerintem szükség lenne felkeresnetek egy szakembert, párterapeutát, aki segíthet elkalauzolni benneteket valamiféle konszenzusig.

2021. nov. 10. 12:03
 18/75 anonim ***** válasza:
78%
Kis csoportokban ülnek ilyenkor az emberek. Oda kell ülni egy kisebb csoporthoz, és hallgatni, figyelni, miket beszélnek. Így pár találkozó után már esz fogalmad arról, ki kicsoda, és a családtörténet is kezd a fejedbe menni a sztorizásokról. Elmondásod szerint ezek nem rossz emberek, csak hangosak, a férjednek viszont fontosak, nem okos dolog úgy viszonyulni hozzájuk, mintha bűnözők lennének.
2021. nov. 10. 12:05
 19/75 anonim ***** válasza:
58%
Ne haragudj, kérdező, de elég nyafka vagy. A férjed valószínűleg azért nem "foglalkozott veled" a legutóbbi összejövetelen, mert unja már, hogy képtelen vagy feltalálni magad, ehelyett ott ülsz savanyú képpel és neki ahelyett, hogy jól érzi magát a családjával, téged kéne gyagyáznia. Nem értem, miért nem tudsz egy kis erőfeszítést tenni. Nem vagy kisgyerek, bár úgy viselkedsz. Komolyan elvárnád, hogy a férjed nélküled karácsonyozzon a családjával, csak mert neked ők nagyhangúak? Kiskoruk óta ismerik egymást, te meg ezt úgy mondod, mintha valami bűn lenne. Hát hallgasd a sztorikat, kérdezz, ha nem értesz valamit, mesélj te is saját sztorit. Ha ott ülsz kukán és vágod a pofákat, nyilván senkinek nem lesz kedve beszélgetni veled.
2021. nov. 10. 12:05
 20/75 anonim ***** válasza:
63%

Eleve nem értem, miért kötötted össze az életedet egy olyan emberrel aki ennyire a szöges ellentéted.

Nálunk is kicsi és csendes a család, nem vagyunk az a gyorsan szaporodó, bulizó, hangos, lakodalmast ordíttató, iszákos társaság, de nálam egy ilyen pasi eleve kizárt. Olyan párt választok aki passzol hozzám, mert ez túl nagy különbség, ilyen eltérő igényeket soha nem lehet összecsiszolni.

Egy ilyen házasság boldogtalanságra van ítélve, mert valamelyiknek mindenképp fel kell adnia önmagát hogy a másiknak jó legyen.

2021. nov. 10. 12:06
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!