Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ez kötelesség a család felé?...

Ez kötelesség a család felé? Én vagyok a szemét, hogy nem így látom?

Figyelt kérdés

Vettem egy kis kétszobás lakást Budapesten, az elmúlt 5 évben egymagam gyűjtöttem rá. A tervem az, hogy az egyiket kiadom albérletbe, így a törlesztő egy részét legalább kitermeli.

Most a nálam 10 évvel fiatalabb unokahúgom egyetem miatt felköltözik, és a családban mindenki vérszemet kapott, hogy az én új lakásomba jönne szerintük legalább addig, amíg nem "csajozok" be...

Bunkóság lenne megértetni velük, hogy ezt befektetési céllal is vettem? Azt sem hiszem, hogy konfliktusoktól mentes lenne, ha tényleg összejönnék valakivel és akkor el kellene a lánynak költözni. Most indirekt módon mennek a célozgatások, hogy ajánljam fel a szobát.

2020. júl. 3. 21:17
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
99%
Nem ajánlanám fel, ha nem akarnám. És abban igazad van, hogy ha mondjuk hamarosan lenne egy párod, abból csak a konfliktus lenne, meg te lennél kellemetlen helyzetben, hogy kiteszed onnan. Egy idegent hamarabb el tudsz küldeni.
2020. júl. 3. 21:21
 2/33 anonim ***** válasza:
99%
Nem. A te lakásod, nem vagy jótékonysági intézmény sem. Jöhet a hugi, ha fizet bérleti díjat. Nekem nem is lenne pofám így ingyen beköltözni más lakásába.
2020. júl. 3. 21:22
 3/33 anonim ***** válasza:
95%

Mondd meg egyértelműen, hogy befektetési céllal veted és nem ingyenes szálláslehetőségnek.

Én az ilyenre azt mondanám a kedves családomnak, hogy inkább egy csövest veszek be, azzal kevesebb gondom lenne, mint egy rokonnal.

2020. júl. 3. 21:23
 4/33 anonim ***** válasza:
99%

Megmondod, hogy nem győzöd anyagilag, ha ingyen költözik be valaki, azért is adod ki a szobát, hogy anyagilag is bírd a lakás költségeit.

Ne várják már el, hogy majd te fizeted a lakhatását.

2020. júl. 3. 21:23
 5/33 anonim ***** válasza:
89%
Add ki neki a másik lakást és kész. A pénzre neked is szükséged van vagy talán majd a hitel fizeti saját magát szerintük?
2020. júl. 3. 21:24
 6/33 anonim ***** válasza:
95%

*szobát

Bocsánat

2020. júl. 3. 21:24
 7/33 anonim ***** válasza:
92%
Amennyiben az unokahúgod fizetne érte ami azért elvarható is lenne, hogy fizessen valamennyit érdemes lehet inkább rokonnak kiadni mint vadidegennek. De csak úgy, hogy odamegyek ingyen lakni és heló akkor én azt mondanám, bocsi de én is pénzből élek és szeretném inkább albérletbe adni.
2020. júl. 3. 21:28
 8/33 anonim ***** válasza:
91%
Menjen kollégiumba, vagy béreljen albérletet pár másik csoporttársával. Nem vagy köteles őt elszállásolni.
2020. júl. 3. 21:38
 9/33 anonim ***** válasza:
93%
Hasonló esetben megmondanám az unokatesómnak, hogy ez befektetés. Ha kifizeti a rá eső részt, akkor lakhat ott. Én jó viszonyban vagyok az unokatesóimmal, adnék valamennyi kedvezményt (mégse egy vadidegent kell kerülgetni), de ingyen legfeljebb addig, amíg nem találok fizetős bérlőt.
2020. júl. 3. 21:42
 10/33 anonim ***** válasza:
57%

Nem ördögtől való ötlet, ha felmerült bennük, hogy az unokahúgod esetleg odaköltözhetne. Viszont meg kell érteniük, hogy valamiből a rezsit és a törlesztőt fizetned kell, nem várhatják el tőled, hogy más miatt kerülj csődközelbe. Éppen ezért nyíltan elmondanám nekik, mi a helyzet.

Esetleg meg lehet beszélni, hogy pl. az unokahúgod fizeti a rezsit, te meg a törlesztőt. Ha tisztességesen fizet, akkor még az is lehet, hogy jobban jársz vele, mint egy teljesen idegennel. Igaz, rokont nehezebb "kirakni", ha mégis kellene a másik szoba.

2020. júl. 3. 21:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!