Ez kötelesség a család felé? Én vagyok a szemét, hogy nem így látom?
Vettem egy kis kétszobás lakást Budapesten, az elmúlt 5 évben egymagam gyűjtöttem rá. A tervem az, hogy az egyiket kiadom albérletbe, így a törlesztő egy részét legalább kitermeli.
Most a nálam 10 évvel fiatalabb unokahúgom egyetem miatt felköltözik, és a családban mindenki vérszemet kapott, hogy az én új lakásomba jönne szerintük legalább addig, amíg nem "csajozok" be...
Bunkóság lenne megértetni velük, hogy ezt befektetési céllal is vettem? Azt sem hiszem, hogy konfliktusoktól mentes lenne, ha tényleg összejönnék valakivel és akkor el kellene a lánynak költözni. Most indirekt módon mennek a célozgatások, hogy ajánljam fel a szobát.
Mondd meg egyértelműen, hogy befektetési céllal veted és nem ingyenes szálláslehetőségnek.
Én az ilyenre azt mondanám a kedves családomnak, hogy inkább egy csövest veszek be, azzal kevesebb gondom lenne, mint egy rokonnal.
Megmondod, hogy nem győzöd anyagilag, ha ingyen költözik be valaki, azért is adod ki a szobát, hogy anyagilag is bírd a lakás költségeit.
Ne várják már el, hogy majd te fizeted a lakhatását.
Nem ördögtől való ötlet, ha felmerült bennük, hogy az unokahúgod esetleg odaköltözhetne. Viszont meg kell érteniük, hogy valamiből a rezsit és a törlesztőt fizetned kell, nem várhatják el tőled, hogy más miatt kerülj csődközelbe. Éppen ezért nyíltan elmondanám nekik, mi a helyzet.
Esetleg meg lehet beszélni, hogy pl. az unokahúgod fizeti a rezsit, te meg a törlesztőt. Ha tisztességesen fizet, akkor még az is lehet, hogy jobban jársz vele, mint egy teljesen idegennel. Igaz, rokont nehezebb "kirakni", ha mégis kellene a másik szoba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!