Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ez kötelesség a család felé?...

Ez kötelesség a család felé? Én vagyok a szemét, hogy nem így látom?

Figyelt kérdés

Vettem egy kis kétszobás lakást Budapesten, az elmúlt 5 évben egymagam gyűjtöttem rá. A tervem az, hogy az egyiket kiadom albérletbe, így a törlesztő egy részét legalább kitermeli.

Most a nálam 10 évvel fiatalabb unokahúgom egyetem miatt felköltözik, és a családban mindenki vérszemet kapott, hogy az én új lakásomba jönne szerintük legalább addig, amíg nem "csajozok" be...

Bunkóság lenne megértetni velük, hogy ezt befektetési céllal is vettem? Azt sem hiszem, hogy konfliktusoktól mentes lenne, ha tényleg összejönnék valakivel és akkor el kellene a lánynak költözni. Most indirekt módon mennek a célozgatások, hogy ajánljam fel a szobát.

2020. júl. 3. 21:17
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
100%

Nem lehet elvárni, hogy bárki eltartson rokoni alapon. Saját példámon mondom, nekem lakik Budapesten rokonom, és a szüleim szemében elásta magát, mert nem adta ki nekem a szobáját. Hiába győzködtem az ősöket, hogy semmi indoka nincsen olcsóbban adni, sajnos ez ilyen proli mentalitás. Én végül mentem kollégiumba, és azóta már megbékéltek egyébként.

ha úgy érzed, együtt tudnál élni a kiscsajjal, mint lakótárs. Rendes, igényes ember, akkor nem látom akadályát, hogy egy mindkettőtök számára megfelelő összegben megállapodjatok.

Mondjuk én a kollégiumot támogatom, főleg akkor, ha közel van a campushoz.

2020. júl. 3. 23:42
 22/33 anonim ***** válasza:
62%
Én a nővéremékhez költöztem annó Németországba. El3an laktunk a lakásban a teljes kiadási összeget elharmadoltuk. Mondd meg, hogy ilyen feltétel mellett odamehet.
2020. júl. 4. 00:22
 23/33 anonim ***** válasza:
21%

Csakis ugyanolyan alberleti szerzodessel. Mint ahogy barki masnak kiadnad a szobat.

Gyorsna keress egyet vagy szerezz olyantol aki foberlokent adott ki szobat. Nezd meg a msotani piaci arakat es egyszeruen mondd meg, hogy te ugy tervezted julius vegen feladsz hirdetest es ennyiert hirdetned a szobat. De sajnos rokonnak nem szeretned kiadni, mert tul sok rosszat hallottal masoktol akik hasonlo szituban voltak.

Ha megis hajlando lennel kiadni a rokonodnak, akkor jatszhatsz azzal hogy valoban annyiert adod neki is, mint barki masnak adnad es ugyanazokkal a feltetelekkel kotsz vele szerzodest vagy vele kicsit engedekenyebb vagy. Pl azt mondod oke 45ert tudnam kiadni de mivel unokahug kiadom 35 ertneki. Es nem 1het kikoltozessel es 2 havi kaucioval hanem 1 havi kaucio es 3 het kikoltozes. Ez utobbi arra vonatkozikmennyi ido alatt kellene uj alberlwtet keresnie ha becsajoznal vagy akarmi miatt kitenned.

En vadidegennek is szivesen segitek egy ures szobaval, videki rokonnak fwlsooktatasban tanulas miatt meg plane. Nekem nagyon regen a rokon magatol ajanlotta fel koltozhetek hozzajuk alberletbe, de tulontol messze volt a sulitol es a kollegiumba is siman folvettek. Aztan masik rokonnal vegul kellett laknom es ok meg alig akartak elfogadni penzt, de eztbevasarlasokkal kompenzalni tudtam.

Tehat en mas beallitottsagu vagyok, alapjaban segitokesz.

Meg egy otlet: mondhatod de hatpalyazzon kollegiumra az sokkal bulibb ott lesznek sokan segitenek a tanulasban jegyzetek beszerzesebenlesznek bulik baratkozas amit albiban vagy nalad nehezebb lenne. Ha nagyon nem tetszik neki fwl ev utan a kollegium akkor meg mindig a megismert csoportarsakkal kolisokkal kikoltozhet alberletbe (ovatosna mondhatod vagy hozzad ha epp nalad nem lesz masik alberlo). Vagy mondd, ok ha nem veszik fol a koliba akkor kedvezmenyesen de szerzodessel 6 honapra kiadod neki a szobat. Igy jo fej is vagy meg nem is hagyod magad. Altalaban a hatarozott ideju alberleti szerzodeshelyett ha okosak a szulei akkor fognak keresni masikat ahonnan nem kell fel ev mulva kikoltoznie.

De semmikepp ne halogasd, hogy egyertelmusited nem fogadod oda, vagy csak x feltetellel szerzodve. Mert aztan elkapkodjak az alberleteket es akkor lehet jogosan fognak rad haragudni, ha nem kozolted nyiltan marpedig oda nem mehet.

2020. júl. 4. 00:24
 24/33 anonim ***** válasza:
12%

21 vagyok,

Azt elfelejtettem hozzátenni, hogy én azért rokontól nem kérnék kauciót.

2020. júl. 4. 02:11
 25/33 anonim ***** válasza:
80%

Nehogy odaengedd! Nem fog semmit fizetni!

Mondd,h baratnod van es bekoltozott. Az ilyen idiota csaladtagoknak hazudni kell. Nem erdemlik az oszinteseget.

2020. júl. 4. 04:24
 26/33 anonim ***** válasza:
86%

Én ezt nem értem.

Fel sem fogom,hogyan merül ez fel valakiben.

Ráadásul 10 évvel idősebb vagy.

Teljesen más együtt lakni két egyetemistának,mint egy dolgozó emberrel.

Már ezért is bukó a dolog.

Az ilyen dolgot úgy lehet elkerülni,hogy nem kell mindenkinek elmondani,hogy a lakás a tiéd.Itt követted el a hibát,nem kell mindenkinek tudnia,ha te elértél valamit.

Lehet a szüleid eldicsekedtek vele,ez lett a vége.

2020. júl. 4. 05:47
 27/33 anonim ***** válasza:
95%
Igazából szerintem nem az a gond, hogy felmerült, hogy lakjon ott a lány (bár én írtam a 12-es kommentet is), hanem hogy mindezt ingyen szeretné a kedves család.
2020. júl. 4. 11:21
 28/33 anonim ***** válasza:
94%
Szépen mondd meg nekik, hogy te azt a szobát ki tudod adni 50 ezerért és eleve így kalkulaltad a hitelt. 3 évre az közel két millió Forint. Kérdezd meg, hogy ők adnának-e random rokonnak örökbe két milliót.
2020. júl. 4. 12:19
 29/33 anonim ***** válasza:
92%
És azt is kérdezd meg, miért kéne neked két misivel finanszírozni az unokateso tanulmányait.
2020. júl. 4. 12:21
 30/33 anonim ***** válasza:
94%

Ha a családtagjaid úgy vannak vele, hogy kedvezőbb áron kéne kiadnod a rokon lánynak, hiszen mégiscsak rokon, akkor meg is fordíthatjuk a helyzetet, és annak örömére, hogy te mégiscsak a rokona vagy, a leányzónak többet kéne fizetnie neked, mint amit mástól kapnál, hogy te járj jól!

Miért neked kéne rosszabbul járnod ezen a bolton? Fizessen ő többet neked, ezzel is segítve téged, a rokonát.

2020. júl. 4. 16:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!