Miért mindig a nők ápolják a párjuk anyósát, apósát, a nők miért érzik ezt kötelességnek, meg fog változni ez a tendencia a közeljövőben,?
Butaságot kérdezel!
A párod "anyósa, apósa" a te szüleid!
Kinek kéne ápolni őket?
"A mai fiatal srácokat akik divat miatt letölt gatyákban mászkálnak, meg ne nevezz férfiaknak, mert ők nem azok. Így nem is kell csodálkozni, hogy semmire nem valók."
ok boomer.
Minden kornak megvolt a maga kirívó öltözete. A letolt nadrág meg már el is tűnt.
Én pl szűkített farmert hordok. Viszont diákéveim alatt dolgoztam raktárban 3éven keresztül. Motorháztetőket, aksikat és féktárcsákat cipeltem. Most meg egy irodában ülök informatikusként. Ha pedig van feles időm, akkor alapitványoknál dolgozom. Kaját fözök a hajléktalanoknak és kipucolom a szart a ketrecekből menhelyeken.
És ez csak egy fiatal a sok közül. Eléggé bicskanyitogató felfogásod van.
Azért, mert a társadalom évezredek óta ezt taposta beléjük. A férfiakban elvileg kisebb a gonddoskodás ösztöne, holott ez sem általános tétel.
Elvárni el lehet, de más kérdés, hogy egy jól kereső, okos nő, felvállalja-e anyukat vagy apukát, aki rühellte őt gyerekkorában, és most kövezetőzik, hogy épolják, és tartsák el, mert megrokkant vénségére?
Az elvárások a csalódások forrásai.
Ahogy a gyerekeddel bántál, ő úgy fog bánni veled. Tehát ne csodálkozz, ha nem tödődik veled öregségedben az, akit gyerekkorában megaláztál, leüvöltöttél, ignoráltál, hülyének néztél, vagy félhülyére vertél, mert neked úgy esett jól.
Csak az pátyolgatja anyóst-apóst, aki erre önként hajlandó, mert Uram bocsá' szereti őket, vagy az esetek nagy többségében ilyenkor az egész örökség rájuk száll. A testvérek lemondanak a részükről az ápolás fejében.
Ilyesmire kényszeríteni senkit nem lehet, ahol ezt mégis megteszik, ott egyéb méltánytalanságok is megesnek és ennek a megoldásához a nőnek kellene lépnie, de valamiért nem teszi.
Ezzel az erővel azt is megkérdezhetnéd, hogy a kórházakban miért ápolónők vannak 100%-ban? És a hirdetésekben miért nőket keresnek házi ápolásra?
Biztos vannak férfiak is akik erre alkalmasak lennének, mégsem jut eszükbe még fizetésért sem "ápolónőnek" menni.
Így válik aztán egyértelművé, hogy a családon belüli ápolást a nő végzi, .... vagy nem végzi és ilyenkor marad az öregotthon, az elfekvő, vagy a magára hagyás.
A #2-es megírta. A párod anyósa, apósa, a te jó anyád, és az apád!
Téged mit zavar?
Ha majd te odajutsz, hogy a anyósod, vagy apósod ápolásárol lesz szó, mondj nemet.
Aki meg, ápolja, mert.... Az téged ne zavarjon! Semmi közöd hozzá!
Mondjuk, én sosem kérném a párom, hogy ápolja a szüleim. Ha, nem tényleg önként akarná.
Igazatok van, elírtam. Figyelmetlenségből történt, a "párom" szó nélkül ment volna.
Érdeklődés volt utolsó, ezért írtam ide.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!