Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ez kötelesség a család felé?...

Ez kötelesség a család felé? Én vagyok a szemét, hogy nem így látom?

Figyelt kérdés

Vettem egy kis kétszobás lakást Budapesten, az elmúlt 5 évben egymagam gyűjtöttem rá. A tervem az, hogy az egyiket kiadom albérletbe, így a törlesztő egy részét legalább kitermeli.

Most a nálam 10 évvel fiatalabb unokahúgom egyetem miatt felköltözik, és a családban mindenki vérszemet kapott, hogy az én új lakásomba jönne szerintük legalább addig, amíg nem "csajozok" be...

Bunkóság lenne megértetni velük, hogy ezt befektetési céllal is vettem? Azt sem hiszem, hogy konfliktusoktól mentes lenne, ha tényleg összejönnék valakivel és akkor el kellene a lánynak költözni. Most indirekt módon mennek a célozgatások, hogy ajánljam fel a szobát.

2020. júl. 3. 21:17
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
98%
Én inkább idegennek adnám ki a helyedben. Tudod, lakva ismeri meg egymást az ember. Itt családi viszályok is lehetnek, ha valamiben nem egyeztek meg. Plusz, ha el jönne az idő, mikor lenne valakid, őt pedig kiraknád, lehet nagyon megharagudna rád.
2020. júl. 3. 22:10
 12/33 anonim ***** válasza:
94%

A rokon elég kétélű fegyver...Ha egy vadidegennel veszel össze és kirakod, mindenki dicsér, de ha ugyanezt rokonnal teszed meg, te leszel a szemét. A rokon sokszor pofátlanabb is, nem fizet rendesen, mert hát ugyan, családon belül marad. Már azt is sérelmezheti, ha szerződést akarsz vele kötni (ugye azt mondanom sem kell, hogy ez nagyon fontos, ha kiadod?), mert hát nem bízol benne.

Szóval csak ügyesen. Nekem őszintén szólva elég pofátlannak tűnik a családod a leírás alapján, simán kinézném a fenti problémákat. Max akkor nem, ha a lány nem ilyen és saját keresetből tudna fizetni, nem a szülőkre szorulna.

2020. júl. 3. 22:11
 13/33 anonim ***** válasza:
19%
Ha jól kijössz vele, emellett megbízható, akkor neki add ki. Amennyiben csak a szülei várják el, hogy ingyen add neki a szállást, akkor ezzel nem kéne, hogy gond legyen.
2020. júl. 3. 22:20
 14/33 anonim ***** válasza:
87%
Mondd azt, hogy már van is valakid, aki odaköltözik, már becsajoztál. Aztán meg, jaa... mégsem jött össze a dolog.
2020. júl. 3. 22:21
 15/33 anonim ***** válasza:
55%
Én kiadnám neki az egyik szobát a következő feltételekkel: ugyanannyit fizet mint egy másik bérlő( hisz szükségem van a pénzre), amikor szükségem van a teljes lakásra( mindegy hogy mi az oka), felmondok neki és kap egy hónapot , hogy elköltözzön, harag nem lesz belőle. Szerződésbe foglalnám , ha ez neki így megfelelne és aláírná , jöhetne.
2020. júl. 3. 22:34
 16/33 anonim ***** válasza:
98%
Nem jó, ha egy rokon belelát az életedbe. Nem kell, hogy visszamondjon rólad dolgokat. Úgy szabadabban, nyugodtabban tudsz élni, ha egy idegen az albérlőd.
2020. júl. 3. 22:47
 17/33 anonim ***** válasza:
98%

Amiket 12-es fölvetett, teljesen reális veszélyek!

Ingyen max. a saját testvéredet engedd oda. Ha pénzről van szó (még ha méltányos összegért is adnád ki, nem a lehető legtöbbért, amit ki lehet hozni belőle), akkor meg a 12-es által írt problémák simán fölmerülhetnek. Ill. te leszel a pénzéhes burzsuj, aki a saját rokonain is keresni akar.

Vagy mit csinálsz, ha egyszerűen összeférhetetlen, folyton koszt hagy maga után a konyhában, fürdőszobában? Amíg lehet, tűröd, kéred szépen, majd csúnyán, hogy ne így csinálja, aztán egyszer kirakod. Na, onnantól az unokahúgod családja előtt te leszel a legszemetebb ember a világon! Még sokkal jobban fognak utálni, mintha eleve nem adtad volna ki neki.

Szóval ebből még úgy jössz ki a legkisebb konfliktus árán, ha oda se engeded az unokahúgodat. Se ingyen, se pénzért.

2020. júl. 3. 22:51
 18/33 anonim ***** válasza:
95%
Ha jóban vagytok és megfizeti az ottlétét, akkor nem látok problémát ebben. Másrészt, amiért nem akarnék távolabbi rokonnal együtt élni (szerencse, ilyen gondom nincs), hogy tényleg belelátna az életedbe, aztán elég egy kis részletet akaratlanul kikotyognia, ami esetleg nem tetszik a szülőknek, és máris mennek hozzád. Én ezért nem vállalnám be, csak ha barátnői viszonyom van vele, máskülönben nem hatna meg, hogy rokonok vagyunk, hiszen nem én kértem.
2020. júl. 3. 23:05
 19/33 anonim ***** válasza:
97%

Emberi szempontból nem jó ötlet, mert ha bármelyikőtök randizni akar, felvisz valakit éjszakára, máris az egész család tudja. Egymás elől bujkálni a 2 szobában nem tudtok, tehát nincs titok. A másik az együttlakás okozta konfliktusok. Egy idegennel szerződésbe foglalhatsz szinte bármit (házirend, kit, mikor, hányszor vihet fel, fizetési határidő, házi állat kérdés,stb.). Egy rokon meglép valami olyat, aminek nem örülsz és elkezd jópofizni, vagy abba se hagyja, mert úgyis megbocsátod, hisz a család ... Ilyen helyzetben nem fenyítheted meg, nem parancsolhatsz (nem vagy az anyja), és ha kidobod egy olyan apróságért, amit ... a teljes családja a tiédet győzködve magyarázni kezd, akkor a világ szégyene leszel. Lelkiismereti kérdést lehet csinálni bármiből, a mosogatástól a havi bérleti díj kéréséig.

Anyagi szempontból meg egyértelmű, neked a lehető legtöbbet kell kihoznod a kiadó szobából a hitel miatt, ebbe a csökkentett lakbér se fér bele igazán.

Ezeket konszolidált módon elmondva talán megérti a család, hogy a béke érdekében nem fogadod be őt.

2020. júl. 3. 23:18
 20/33 anonim ***** válasza:
98%
Nem, kötelességed. Inkább ők pofátlanok. Gyakorlatilag veled akarják kifizettetni a lakbért, a te zsebedből szedik ki ezt a pénzt.
2020. júl. 3. 23:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!