Miért van az, hogy a család azt mondja ne kövesd az álmaid, az összes barátom és, akik ismernek meg azt, hogy kövessem?
Egy olyan egyetemre járok, ami jól fog fizetni, de nem szeretem és őszintén ahol lehetett, ott léptem ki az egyetemmel járó extra kötelességekből, végigpuskáztam(jó mondjuk mindenki).
És van olyan iránya az életemnek, amiben tényleg jó vagyok, tényleg szeretem, és tényleg sokkal kevesebb a fizetés, meg nem lehet annyira felvágni vele mint az elsővel.
És akkor az van, hogy a családot abszolút csak az érdekli, hogy ez a jól fizető, presztízs munkám meglegyen (direkt nem írok szakot, mert túl specifikus), a barátaim meg biztatnak, hogy hát persze, kövesd az álmaim.
És érdekel, hogy van e tapasztalatotok miért van ez a kettősség.
Nekem az érzésem az, hogy a barátaim úgy látnak, ahogy vagyok, a családomban meg elvárásokat kell teljesítenem
Ne cseszd el az életedet olyan munkával amit utálsz!
Azzal.töltöd a legtöbb időt, attól leszel frusztrált a nap többi részében, ideges a barátaiddal, pároddal, boltossal.
Én nem utáltam az első munkámat, és nagyon szépen is fizetett.
De 28 évesen gondoltam egy nagyot és kb a felénél kicsivel többért váltottam olyanra, aminek minden percét élvezem. (Jó, hát szívni itt is lehet azért)
Most is élvezem, második éves nyuggerként.
59, ja, vagy a családja látja, hogy pár év lelkes munka után kiábrándul. Becsömörlik a munkába és mégsem halad az életben előre.
És ezt mégis honnét tudni előre? Mi 80+ idősekhez járunk vidékre ezért azért, ez az életük, a mindenük. Miért ne lehetne neki is? Mert a család jobb szeretné lestrapáltan látni abban amit nem szeret? Bármiben le lehet strapálódni, irodai munkában is, nem csak a farmon. Köszöni szépen, neki ez tökéletesen megfelel.
A haladásról meg igaziból annyit, hogy bármily hihetetlen ( egyébként én is a haladás és fejlődés híve vagyok ) nem mindenkinek van rá igénye. Valakinek elég, hogy él egyik napról a másikra abból amit megteremt magának.
Mi az álmod?
Egyébként ha valamiben elég jó vagy és igazán akarod, akkor úgyis lépni és haladni fogsz előre. Barátom is otthagyta az egyetemet, igaz összeveszett mindenkivel és senki nem hitt benne rajtam kívül. Pár évet dolgozott egy olyan helyen, ami nem a legjobb fizetést adta, de tudott spórolni, küzdött és most már azon az úton van, ahol eléri álmait.
Én ezzel szemben nem tudom, mit szeretnék csinálni, ezért csapongok munkáról munkára, de legalább próbálkozok...
Rövid az élet ahhoz, hogy ne próbálkozz, hogy ne vágj bele az ismeretlenbe. De azért jó, ha előtte egy alapot összehozol vész esetére (az építőiparban, (vagy hogy mondják,) pár hónap alatt jól meg tudod szedni magad, szállást is biztosítanak, 300+ezer a fizu, de kemény nagyon - ha férfi vagy persze).
Először mindig küzdeni kell ahhoz, hogy megvalósítsd az álmaidat.
Ha 20 éves vagy, akkor ott az élet előttet nem kicsit. 21 század van 20 év múlva lehet a fél ország munkanélküli lesz, mert nyilván 40 évre tanultak ki valamit úgyhogy nem erre megy a világ, sajnos. Naiv mindegyik nem 1920-30 évek van még mindig.
Most mondják, hogy stabil anyagi biztonság és presztízs. Régen a jogra is ezt mondták. Ne vedd a szüleit készpénznek, mert addig nyugdíjas lesz vagy elviszi a bélrák lazán, mire középkorú leszel és akkor neked kell akkor is tanulni mást.
Egy életed van, jobb lenne, ha te élnéd, nem más!
Egyetemen tanítok,van egy(sok) csodalény.
Elkezdte FSZ-en, megcsinálta a BSC-t, MSC-t, mérlegképest, adótanácsadóit.
Közben dolgozott multinál,jó ideje meg gazdasagi igazgató.
Kérdeztem, hogy mi lesz a következő lépés, mert úgyse áll le.
Virágkötő.
Most keres még egy rakás pénzt, szereti is, de valójában mindig is virágboltos akart lenni.
Azt is jól fogja csinálni, sőt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!