Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Miért van az, hogy a család...

Miért van az, hogy a család azt mondja ne kövesd az álmaid, az összes barátom és, akik ismernek meg azt, hogy kövessem?

Figyelt kérdés

Egy olyan egyetemre járok, ami jól fog fizetni, de nem szeretem és őszintén ahol lehetett, ott léptem ki az egyetemmel járó extra kötelességekből, végigpuskáztam(jó mondjuk mindenki).

És van olyan iránya az életemnek, amiben tényleg jó vagyok, tényleg szeretem, és tényleg sokkal kevesebb a fizetés, meg nem lehet annyira felvágni vele mint az elsővel.

És akkor az van, hogy a családot abszolút csak az érdekli, hogy ez a jól fizető, presztízs munkám meglegyen (direkt nem írok szakot, mert túl specifikus), a barátaim meg biztatnak, hogy hát persze, kövesd az álmaim.

És érdekel, hogy van e tapasztalatotok miért van ez a kettősség.

Nekem az érzésem az, hogy a barátaim úgy látnak, ahogy vagyok, a családomban meg elvárásokat kell teljesítenem

2021. aug. 9. 09:02
1 2 3 4 5 6 7
 11/67 anonim ***** válasza:
39%
Nem akarlak megsérteni kérdező, de gyerek vagy még.
2021. aug. 9. 09:24
 12/67 anonim ***** válasza:
15%
Akkor csessz ki magaddal, mert nem vagy hajlandó felnőni, és a biztonságot előtérbe helyezni, csak ne rángass bele senkit: se párodat, gyereket meg pláne ne.
2021. aug. 9. 09:24
 13/67 anonymousreview60 ***** válasza:
32%

"Az hogy jó életet akarnak persze, de nem értem, hát nem lesznek gyerekeim, csak magamat meg a kisállataim kell eltartani, nem kell fancyzni" Kérdező, jelenleg egy kicsit hisztis állapotban vagy. Elsődlegesen nézz egy kicsit messzebbről a dologra.

Honnan tudod most egyetemistaként, hogy nem lesz gyereked? Sok minden változhat.

Azt mindenképpen el kell kerülni, hogy minden nap utálattal kelj fel a munkába. De egy jól fizető és teljesíthető munka, ami "sok" időt és pénzt hagy a hobbiknak, szintén lehet olyan jó, mint egy olyan munka, amit élvezel, de nem biztosít pénzt vagy időt hobbira. Egy kollégám ismerőse pénzügyes egy multinál. Nem szereti, kicsit talán utálja is, de minden hónapban négynapos hegyi túrára/hegymászásra megy. Ezt mérlegeld!

2021. aug. 9. 09:25
 14/67 anonim ***** válasza:
92%
Ha leszartak a szüleid és nem segítettek akkor meg miért érdekel az hogy őt mit akarnak? Ha jól veszem ki akkor már önálló vagy, nem ők tartanak el, külön élsz - innentől kezdve 0 beleszólásuk van bármibe amit csinálsz.
2021. aug. 9. 09:25
 15/67 anonim ***** válasza:
97%
"a családomban meg elvárásokat kell teljesítenem" - miért kell? Csináld azt, amit szeretnél. Ha már nem sok van az egyetemből, szerintem érdemes befejezni. Legfeljebb nem kitűnőre. Közben pedig foglalkozz azzal, amit szeretsz. Ami érdekel, az könnyebb, és öröm!
2021. aug. 9. 09:28
 16/67 anonim ***** válasza:
31%
A barátaidnak nincs kockázat abban, ha nem jön be a hobbid.
2021. aug. 9. 09:33
 17/67 anonim ***** válasza:
22%
Gondolom kérdező, a kevesebb fizetés mellet sem fogod elvárni hogy bármivel támogassanak a szüleid, lakhatással sem.
2021. aug. 9. 09:36
 18/67 A kérdező kommentje:

Csak azt érzem, hogy pénz az mindig volt és mindig lesz elég, mert mióta felnőttem ezt tapasztalom.

Mikor mezei recepciós voltam, volt olyan év, hogy négyszer mentem nyaralni - túrázni külföldre. Van egy életszínvonal, amit simán lehet hozni, főleg gyerekek nélkül. (akik nem lesznek az életemben, ezt tudom, de azt is tudom, hogy akikjek családja van ez mindig fura, de légyszi csak kezeljük tényként) Bár azért jó lenne a kutyáknak egy nagyobb kert. Jó ez a vicc része

És kicsit azt érzem, hogy háttérbe szorítanám a lelki jóllétem, azért, hogy ne egy Suzuki álljon mondjuk a garázsban, hanem egy Toyota prius

2021. aug. 9. 09:36
 19/67 anonim ***** válasza:
56%

Erről az azt csinálom amit szeretnék dologról 1 példát mondanék:

Egyik ismerősöm jelentkezett fizetős jogi egyetemre, amit diákhitelből intézett. Nincs is ezzel probléma, de a srác még életében nem tanult 5 percnél többet mielőtt jelentkezett, és fogalma se volt mire vállalkozik. Családi háttere finoman fogalmazva elég gyászos volt, úgyhogy ő 2 elvesztegetett évvel és adóssággal szakma nélkül kezdte az életét, csak mert "követte az álmait". A fiatalok egy részének fogalma sincs mit szeretne csinálni, hirtelen fellángolásból hoznak borzalmas egész életre kiható rossz döntéseket. Szerintem hallgass a családodra, legalább végezd el az egyetemet, később is ráérsz a hobbiddal foglalkozni.

2021. aug. 9. 09:37
 20/67 anonim ***** válasza:
60%
Vegezd el az egyetemet, legyen meg a papir, utana pedig csinald azt, amit szeretnel. Ez a legjobb megoldas. Ha meg sem probalod, sose derul ki, van-e penz abban, amit csinalnal, gyakorlatilag mindent lehet olyan szintre fejleszteni, hogy megelj belole rendesen, akkor van csak gaz, ha mittomen tegyuk fel a rajzolas amit szeretsz, de igazabol nincs hozza tehetseged, tanulni lusta vagy, vallalkozast felhuzni ra meg buta. Nyilvan ugy nem lehet megelni egy hobbibol, hogy nem fektetsz energiat bele, csak olyan szinten uzned munka helyett, mint egy hobbit. Ha hobbibol akarsz megelni, munkanak kell tekinteni a hobbit. Ez valakinek megy, valakinek nem, egy probat mindenesetre mindenkepp meger.
2021. aug. 9. 09:39
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!