Csak nekem felháborító hogy még nem látták a gyerekemet?
Te jo eg a valaszadok tobbsegenek nem volt gyerekszobaja, vagy csaladja se? Hahaha.
Nalunk az en tagabb csaladom reszerol amikor en pici voltam, meg amikor mar nekunk gyerekeink szulettek a szokas az volt (most is az), hogy erkezett a csaladba egy uj gyerek, akkor ment a gratulacio, majd a gyerekagyasidoszak leteltevel (persze attol fuggoen milyen viszonyban volt az adott rokon az anyukaval apukaval) mentek babalatogatoba. Ilyenkor egy kis ajandek apanak anyanak egy csorgo vagy ha mar nagyobbacska volt addigra a gyerek akkor mas jatek vagy ruha, pelenka volt az ajcsi.
Ahova hazasodtam ott is (fovaros es teljesen mas tarsadalmi hatteru nagy csalad) ugyanez volt a szokas.
Akiket ismeeek baratnok naluk is ugyanez.
Kulonbseget csak ott lattam, hogy kinek hany nagyszulo, teso el van. Van ahol a baratok is tobzodtak a babalatogatassal.
8 honapos gyerek meg mar nem cuki, hanem ertelmes kis tunder.
Kizarolag olyat tudok, ahol nem divott ez a juj nezzuk meg az uj kis csaladi jovevenyt szokas, ahol rosszban voltak a rokonok. (Pl anyukat ruhelltek valami miatt vagy az apukat) Vagy azok nem mentek erthetetlen okbol babat nezni egyszer sem, akiknek meddosegi gondjuk volt es lelkoleg ezt nem tudtak kezelni (belertve korabbi abortuszt is akár) vagy ha az adott par a gyerekvallalson kulonbozott (pl katika mar gyereket akar, de a ferje belus hallani se akar rola = inkabb nagyivben elkerulik az osszes gyerekes rokont)...vagy akik megszenvedtek a sajat gyerekeikkel (serult gyerek, kezelhetetlen gyerek, elbaltazott nevelesu gyerek, mar felnott de szegyellnivalo gyerek), na ok se szoktak mosolyra fakadni masok csaladalapitasa lattan.
Neked azert ne legyen felhaborito. Nem tudom mennyire ismered oket, ha feszengtek akkor valamelyik fenti esetbe esnek bele. Nagy csaladi karacsonykor meg nem kell ezen feszulni. Sokan lesznek valaki csak erdeklodik majd irantatok is. Nalunk is vagyunk vagy 30-an es van aki oregek korul legyeskedik van aki a gyerekeket vesezi ki van akik meg csak magukat fenyezik...ettol jo a nagy csaladi osszejovetel.
Én nagyon utálom az "illikből" történő kényszeres pofavizitet oda-vissza. Mi értelme van ennek?
Ha nem "jelentkeztek be", akkor evidens, hogy nem érdekli őket a gyereked. Felháborító? Egyáltalán nem. Az emberek 99%-a amúgy is csak illemből mondja, hogy jaj de cuki/aranyos, közben meg pont az ellenkezőjét gondolják. Számomra sem aranyosak a csecsemők semennyire sem.
Nem jobb ez így annál, mintha eljönnének, aztán látod egyből az arcukon, hogy már alig várják, hogy letudják az egészet és mehessenek haza? Ne légy már ennyire zsémbes/házsártos.
Én sem mentem volna. Szimplán azért, mert most mit nézegessek egy alvó vagy síró csecsemőn, nem bazári majom, hogy nézegetni kelljen, számomra egy újszülött meg nem valami nagy hűha amit mindenképp meg kell nézni. Ha pedig téged ez ennyire felháborít, akkor képzelem, milyen kellemes társaság lehetsz amúgy is, már bocs.
Ha van egy kis realitás érzéked (még), akkor elengeded és nem foglalkozol vele. Tudom, hogy most neked a baba körül forog minden, de más emberek élete nem a te gyereked körül forog, és akármennyire is hihetetlen, teljesen természetes, hogy valakit nem érdekel másnak a gyereke, vagy nem vizeli össze magát a gyönyörtől egy csecsemő láttán. De feltételezem, ha elmentek volna hozzátok, akkor meg az lenne most a bajod, hogy láttad rajtuk, hogy nyűg az egész vagy hogy nem örülnek, hogy láthatják a gyereked.
Soha nem értettem, hogy mi értelme van az illikből történő kényszeres kapcsolattartásnak. Én például az unokatesómékkal már vagy 10 éve nem beszéltem. Nincs velük semmi bajom, de most minek kéne a kapcsolattartást erőltetni, ha se én se ők nem akarják?
Az "illikes látogatásokon" lehet a legjobban látni amúgy az arckifejezéseken, hogy ki az, aki tényleg csak "illikből" jön. Ugyanez lett volna nálatok is, ha jönnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!