Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Régen anyukáink korában is...

Régen anyukáink korában is sokan szültek úgy gyereket hogy először a nagyszülőnél laktak ,most miért tartják ezt olyan felháborítónak ,mikor az árak és fizetések arànya csak Rosszabb lett ?

Figyelt kérdés
Főleg fura,mert régen 18-20 évesen szültek,engem anyum 25 évesen és már magyaráztak neki,hogy késői gyerek most meg az szàmit korainak. Albérletre ki dobálni a pénzt baba mellett sem jobb...
2020. aug. 12. 14:08
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
78%

Hidd el együtt élni a szülőkkel kész rémálom, főleg, ha már saját gyereked is van.Mindenbe beleszólnak az anyagiakkal is gond szokott lenni.

Szóval inkább albérlet.

Na en ezért szültem később.Saját lakás, sajat autó, szuper munka ahová visszamehetek szülés után is dolgozni!

2020. aug. 12. 14:14
 2/38 anonim ***** válasza:
85%
Ez kb olyan mintha azt kérdeznéd, h régen jól elközlekedtek lovaskocsival, miért ragaszkodnak most az emberek a kocsihoz...
2020. aug. 12. 14:15
 3/38 anonim ***** válasza:
78%

Az emberek önállóbbak lettek, ami azt is jelenti, hogy nem akarnak a szülőkkel élni. És ez így van jól. Sokan visszalépésként élik meg, hogy újra a "mamahotel"-be mennek.

Másrészt, ma már inkább be lehet látni, hogy egy szülő toxikus, vagy épp minket bántalmazott lelkileg vagy fizikailag gyerekként. Aki pedig ennek volt kitéve, nem vállalja, hogy a gyereke is ki legyen téve ilyennek.

Régebb azért valamivel "okébb" volt, hogy az apuka alkoholista és veri az asszonyt. Mostmár szerencsére az emberek belátják, hogy ez nagyon nem oké.

Én szerencsésnek mondom magam, mert a szüleimmel nem volt semmi gond, és ha muszáj lenne talán vissza is mennék hozzájuk. De nem szívesen, mert sokkal jobban szeretem magam vezetni a háztartást. Ugyanakkor a párom szüleihez semmiképp se költöznék oda a gyerekkel, mert elképesztően mérgezőknek tartom őket, és soha nem tudnám kitenni ennek a kicsit. Inkább "kidobom" a pénzt albérletre.

2020. aug. 12. 14:17
 4/38 anonim ***** válasza:
84%

Régen sem volt egy leányálom a szülőkkel lakni, igyekeztek a párok minél előbb külön költözni. Ha meg együtt kellett lakni, ott az anyós (vagy anya) szava volt a szent, mivel ők voltak az idősebbek és az ő otthonuk volt.

Rengeteget változott a világ, főleg a nők szempontjából (szerencsére). Sokkal többen mennek felsőoktatásba, önálló karriert építenek, ezért a családalapítás is kitolódik.

2020. aug. 12. 14:19
 5/38 A kérdező kommentje:

1 Nem mindenki jómódú,vagy van zsíros állása,hogy pár év alatt megkeres egy lakást plusz mellette az albérletet,hiszen ugye ne éljen otthon.

3 Persze jobb az albérlet csak mègis kidobott pénz kategória. Én is abban lakom de attól még igaz.

Meg albérlet mellett már félre tenni is neccesebb.

2020. aug. 12. 14:21
 6/38 A kérdező kommentje:
4 Ez igaz de abban is változott a világ,hogy a szüleimnek saját emeletes háza lett 3év alatt,ezt ma egy vasutas és egy fodrász pár Hogy teheti meg? Ma már nehezebb de az emberek a hozzáállásukkal is nehezítik.
2020. aug. 12. 14:23
 7/38 anonim ***** válasza:
61%

Kicsit úgy érzem, hogy nagyon az albérletek ellen vagy, ami nem feltétlenül jogos.

Ha valaki anyagilag úgy áll, hogy az albérlet árakra háborog és nem tud félretenni (vagy csak alig havi 5-10 ezret), az egész egyszerűen ne vállaljon gyereket.

2020. aug. 12. 14:23
 8/38 A kérdező kommentje:

7 Nem vagyok ellene énis abban lakom, és védekezés ellenére is be sikerülhet gyerek ,múltkor volt egy ilyen para helyzet nálunk ,végül kiderült nem az volt a baj.

Csak ha egy komplett kisebb fizetés megy albérletre akkor azt félretéve azért könnyebb lenne.

2020. aug. 12. 14:26
 9/38 anonim ***** válasza:
80%

Régen sokkal megfizethetőbbek voltak az ingatlanok, ár-érték arányban legalábbis biztosan. Ezen túl voltak pl. önkormányzati bérlakások, amelyek sokat segítettek a lakáshelyzeten.

Plusz még az emberek kalákában építkeztek, egymáshoz eljártak segíteni.

2020. aug. 12. 14:27
 10/38 anonim ***** válasza:
73%
Akkor te miért nem a szüleidnél, vagy anyóséknál laksz?
2020. aug. 12. 14:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!