Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Régen anyukáink korában is...

Régen anyukáink korában is sokan szültek úgy gyereket hogy először a nagyszülőnél laktak ,most miért tartják ezt olyan felháborítónak ,mikor az árak és fizetések arànya csak Rosszabb lett ?

Figyelt kérdés
Főleg fura,mert régen 18-20 évesen szültek,engem anyum 25 évesen és már magyaráztak neki,hogy késői gyerek most meg az szàmit korainak. Albérletre ki dobálni a pénzt baba mellett sem jobb...
2020. aug. 12. 14:08
1 2 3 4
 31/38 A kérdező kommentje:

30 akkoe annak segítenénk aki leginkabb rászorul. Nem tenném ki a szüleimet ennek amíg nem muszáj és kicsi esélyem is van rá ,hogy én meg tudom oldani.

Persze mindenki ezt mondta de a bevétel növelése az alkalmazottként nem olyan egyszerű. Saját vállalkozásban például párom szakmája jobban menne de ahhoz is tőke kellene és drágább gépek,eszközök.A keress több pénzt ha Olyna egyszerű lenne mindneki azt csinálná...

2020. aug. 12. 19:26
 32/38 anonim ***** válasza:
68%
Nagyon szomorú, hogy az, aki képes normálisan kezelni az ilyen helyzetet, csak lepontozásra méltó.
2020. aug. 12. 19:34
 33/38 A kérdező kommentje:
Nem pontoztam,itt is olyan kliséket írnak,hogy bevétel növelése ....ha ez csak így menne. Pedig nincs okunk szégyenkezni ,párom nem is volt munkanèlkül soha ,én egyszer voltam egy jó félévet mert megszűnt a helyem felszámolták és zűr volt vele ,de azonkívül mindig volt munkám. De tény,hogy sokat elvisz az albérlet, ami ennél olcsóbb az Harlemi környék lenne.Ez ugymond a legnagyobb kiadásunk,költséges hobbink nincs.
2020. aug. 12. 20:29
 34/38 anonim ***** válasza:
73%

5 évet laktunk albérletben. Oda született az első lányunk.

Nagy pocakkal költöztünk vissza szüleimhez a 2 szintes 5 szobás családiba! mert tőlük 1 utcányira vettünk saját házat ami teljes felújítást illetve inkább átépítést igényelt. Ők voltak akik mindenáron erősködtek menjünk haza, segítenek stb. Hiába beszéltük meg nem szólnak bele a dolgainkba,a gyereknevelésbe, tiszteletben tartják a korlátokat ahogy mi is, bármi van leülünk kultúráltan megbeszélni. Na ez gyakorlatilag az első pár hétben megdölt.

Én nem akartam vissza költözni mert tudtam semmi jó nem fog kisülni ebből.

Majdnem ráment a házasságom. A gyerekeimnek se tett jót.

A saját gyerekkori otthonomban megtűrt senki voltam. Holott világ életemben azt hallgattam bármi van azért ekkora a ház, hogy bármikor haza cuccoljunk

nővéremmel, családostul stb stb..

Mindenbe bele ugattak. A gyerekeimet a végén ők akarták nevelni. Sosem volt elég akármennyit tettünk le az asztalra,akármit segítettünk,folyton azt akarták megtudni mennyit keres a férjem.

Rengeteget veszekedtünk. Volt, hogy apám majdnem nekem jött.

A házunk még nincs kész, de 1 éve eljöttünk. Nincs az a pénz élethelyzet, hogy én még egyszer szüleimmel lakjak.

2020. aug. 12. 21:28
 35/38 anonim ***** válasza:
74%

Nekem már a dédszüleim sem alapítottak családot a szüleik házába, pedig dédmamám zsellér volt, dédapám meg kulák, és a földjeit elkobozták. 1950-et írunk.

A megmaradt nemesi földre építettek egy vert falú házat.

2020. aug. 13. 07:54
 36/38 anonim ***** válasza:
51%

"30 akkoe annak segítenénk aki leginkabb rászorul." - mindkettő rászorul. Egy idő után ez sajnos így vagy úgy be szokott következni. Akkor mit csinálsz? Nem kötekedni akarok, csak tényleg érdekel.

" olyan kliséket írnak,hogy bevétel növelése" - ha nekem van egy költséges hobbim, akkor nem klisé talán, hogy megteremtem hozzá a szükséges feltételeket. Akárhogy nézzük, a gyerek luxus. Nem kötelező szülni, viszont rohadt sokba kerül.

2020. aug. 13. 09:39
 37/38 A kérdező kommentje:

Akkor is van a kettő közül aki jobban rászorul mindig van különbség.

De mint irtam parom szülei nem élnek úgyhogy nekünk ez már nem opció.De ha párom apja lett volna súlyosabb beteg akkor természetes ,hogy segítünk rajta.

2020. aug. 13. 10:06
 38/38 anonim ***** válasza:
18%

Mert a mai önérzetes nőcskék inkább szülnek 40 évesen, minthogy egy idősebbtől elfogadjanak bármilyen tanácsot. Inkább nyávognak hogy "mérgezők:(" . De nemtudom mire önérzeteskednek mikor nagy részük főzni nem hajlandó még úgy se hog otthon van mert megalázó az ura ele tenni egy tál ételt.

Én laktam 2 évet anyósomékkal igen alkalmazkodni kell de a család erről szól aki nem tud alkalmazkodni főleg asszony létére az ne alapítson családot.

22/N

2022. jún. 22. 20:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!