Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Régen anyukáink korában is...

Régen anyukáink korában is sokan szültek úgy gyereket hogy először a nagyszülőnél laktak ,most miért tartják ezt olyan felháborítónak ,mikor az árak és fizetések arànya csak Rosszabb lett ?

Figyelt kérdés
Főleg fura,mert régen 18-20 évesen szültek,engem anyum 25 évesen és már magyaráztak neki,hogy késői gyerek most meg az szàmit korainak. Albérletre ki dobálni a pénzt baba mellett sem jobb...
2020. aug. 12. 14:08
1 2 3 4
 11/38 A kérdező kommentje:
10 Anyósomék már nem élnek, anyuméknál bármikor lakhatnánk egy teljes szint rendelkezésünkre àll, de amikor építkeztek még nem így állt a helyzet,hogy Borsodban nincs semmilyen munkalehetőség,emiatt nem lakunk ott.
2020. aug. 12. 14:34
 12/38 anonim ***** válasza:
87%
Sokan vannak így ezzel, hogy azért laknak albérletben, mert ahol a szülők laknak, nincs munka, nincs élet, nincs semmi.
2020. aug. 12. 14:36
 13/38 anonim ***** válasza:
46%

Nem, 1, intelligens emberek között nincs gond. Csak manapság nulla alkalmazkodni akarás van az emberekben.

Mi anno külön laktunk, albérletben. Apósom nagyon beteg lett, anyós nem sokkal nyugdíj előtt nagyon rosszul járt volna az ápolási díjjal. Úgyhogy nem volt kérdés, mentünk hozzájuk, pici babával. Após halála után itt volt a négy szobás lakás, anyós sem volt ugye fiatal, számíthattunk rá, hogy előbb-utóbb neki is kellünk majd. Ezért maradtunk.

Ha azt mondta, ő annak idején ezt így vagy úgy csinálta a gyerekkel, azt nem beleszólásnak vettem, hanem azt mondtam, köszi, kipróbálom, vagy köszi, ezt én inkább nem. Tisztáztuk, hogy ki mit fizet, stb.

24 éve élünk vele. Jobb a kapcsolata velem, mint a lányával.

2020. aug. 12. 14:44
 14/38 anonim ***** válasza:
86%

"jobb az albérlet csak mègis kidobott pénz"

Tévedés, nem kidobott pénz, hanem egy szolgáltatás ellenértéke: fedél a fejed fölött. Ennyi erővel minden kidobott pénznek minősíthető, amiért fizetni kell, de lenne ingyenes alternatívája. Kérdés, hogy milyen minőségi különbséggel...

2020. aug. 12. 15:07
 15/38 A kérdező kommentje:
14 Akkor mégis milyen spórolási módot javasolsz aki ilyen helyzetben van? Mégis ez az amiből nagyobb részt spórolni lehet nagyságrendileg.
2020. aug. 12. 15:13
 16/38 anonim ***** válasza:
75%
Én is úgy vagyok vele, hogy akinek problémát okoz albérletet fizetni, annak nincsen meg a megfelelő anyagi háttere a gyerekvállaláshoz. A gyerek sokba kerül, ezen nincs mit szépíteni. És ha már alapból úgy indulsz, hogy egy albérletre nincs pénzed, akkor ha a gyerekkel járó kiadásokat fedezni akarod, nem lesz lehetőséged mellette gyűjteni saját ingatlanra. Ergo örökre a szülőknél ragadsz. Láttam már erre példát nem egyet, a fiatal pár a szülőknél lakott, úgy voltak vele, hogy ez csak átmeneti, de a gyerek már iskolás és még mindig ott laknak.
2020. aug. 12. 15:14
 17/38 A kérdező kommentje:
Sőt van ennek egy meg roszabb verziója , a házban az egyik lakó így járt albérletet fizetnek rengeteg költséggel de időközben az egyikük anyukája lerobbant és segíteni kellene pénzzel.Nos ez már nem megy így hazaköltöznek. Ugyanoda lyukadtak ki amit El akartak kerulni ....
2020. aug. 12. 15:15
 18/38 anonim ***** válasza:
63%

"Persze jobb az albérlet csak mègis kidobott pénz kategória."

Nem "kidobott pénz". Ezt már ki kellene verni a fejekből végre. A bérelt lakással az önállóságodat fizeted meg, egy szolgáltatást fizetsz meg, egy életstílust fizetsz meg.

2020. aug. 12. 15:15
 19/38 A kérdező kommentje:
16 sosem lehet tudni egyszer fent egyszer lent! főleg a mai Pest megyei ingatlan árak mellett.Lehet 52 évesen lenne annyija valakinek hogy saját ház.Szomoru helyzetek vannak.
2020. aug. 12. 15:17
 20/38 anonim ***** válasza:
62%
nem kell azonnal háromszintes házat venni, lehet egy kétszobás lakást is venni, abban el lehet lenni pár évet gyerekkel is, amíg össze nem gyűlik az önerő egy házhoz, az egyáltalán nem vészes ha albira van pénze az embernek.
2020. aug. 12. 15:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!