Régen anyukáink korában is sokan szültek úgy gyereket hogy először a nagyszülőnél laktak ,most miért tartják ezt olyan felháborítónak ,mikor az árak és fizetések arànya csak Rosszabb lett ?
21 Igen sokan erre nem gondolnak,hogy ez pro és kontra.
Én sokat agyalok,pl most nem para lett volna a baby akkor hazaköltöztünk volna. Anyukám jól van de apukám már beteges ,Az is lehet emiatt nekik lesz szükségük A mi segítségünkre ami 270kmről nem megy. Csak annyian ágálnak a témában hogy elgondolkodtatott.
Létezik idősek otthona is!
"Anyósomék már nem élnek"
Akkor onnan dőlt az öröklési lóvé, ingatlan, ingóság...
Amúgy rossz végén fogod meg a dolgot! Nem spórolni kell, hanem többet keresni! Vagy leépíteni a párodat, ha ő viszi el a zsét!
És inkább annak örülj, hogy az albérletárak nincsenek ténylegesen elszállva! Kb. évi 4% hozamot hoznak az ingatlan árához képest! Csak gondolj bele, mi lenne ha mindenki 8-10%-ot akarna!
23 Sosem tennem a szüleimet idősek otthonába ,amíg meg tudom oldani. Csak segítségre szorul apukám nem magatehetetlen.
Pároméktól nem örököltünk,egy régi és rossz állapotú házuk volt ,ők meg 5en vannak testvérek. A hagyatékkor derült ki,hogy mennyi tartozás van rajta.
Az albérletárak el vannak szàllva ezt nem én mondom ,ez tény.És a legtöbb semmit nem enged meg a lakáson belül még hivatalos szerződés esetén sem.
1- es vagyok nem pár év alatt teremtettem egzisztenciát, hanem 16 ev alatt.Ezért szültem 38 évesen.
Nyugodt és biztonságos körülmények közé.
És nem kell néznem a gyerekruha árakat és megvehetem a jó minőségű új cipőt a gyetekemnek, szezononként 4 párat.
26 Ez meg a másik szempontból volt necces de mindenki maga tudja.
Én 38 éves korban már nem lennék merész.
27 azonnal terhes lettem és megcsináltattam a legdrágább genetikai tesztet így biztosan tudtam, h egészséges babát várok.Hmm lehet szerencsém volt.
Én nekem így volt jó, ráadásul a férjemmel kettesben rentgeteg időnk volt utazni.Most meg babázunk 2.5 eve es nagyon élvezzük.
Igen szerencséd volt ,mert azért ez nem volt előre borítékolható,hogy így összejön.
Én nagyon sokat nem akarok már várni,25 vagyok és max 30 ig szeretném.
"Sosem tennem a szüleimet idősek otthonába" - és mi lenne, ha a a párod szülei élnének még és ő is így gondolná? Akkor különköltöznétek és menne mindenki pelenkázni a szüleit? Akkor meg még úgy sem lehetne gyereked.
Egyébként jól írták, nem a spórolástól lesz több pénzed, hanem jobb keresettel. Bár lehet spórolgatni, kuporgatni, csak sokra nem mész vele.
Abban is igazuk volt az előttem szólóknak, hogy ha necces kigazdálkodni egy albérletet másodmagaddal, akkor nagyon nem kellene talán gyerektémán gondolkodni. Még egy egészséges gyerek felnevelése is rengeteg pénz, hát még ha csak egy sima gluténérzékenysége van, vagy csak fejlesztésre kell vinni...
Ez csak az én véleményem, de én a helyetekben azon gondolkodnék, hogy tudok pénzügyileg fejlődni, hogyan tudom bebiztosítani magam, nem azon, hogy úristen, hova szüljek gyereket félig pucér seggre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!