Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Régen anyukáink korában is...

Régen anyukáink korában is sokan szültek úgy gyereket hogy először a nagyszülőnél laktak ,most miért tartják ezt olyan felháborítónak ,mikor az árak és fizetések arànya csak Rosszabb lett ?

Figyelt kérdés
Főleg fura,mert régen 18-20 évesen szültek,engem anyum 25 évesen és már magyaráztak neki,hogy késői gyerek most meg az szàmit korainak. Albérletre ki dobálni a pénzt baba mellett sem jobb...
2020. aug. 12. 14:08
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
46%
Mi csak egy telken belül vagyunk két külön házban,de még így sem zökkenőmentes az együttélés. Leginkább az zavar, hogy a saját kertünkben nem napozhatok úgy,ahogy szeretnék meg nem játszhatunk úgy együtt családként, hogy az anyósom ne jönne oda kíváncsiskodni. Rendkívül naív,mindenkit beenged és van egy "barátja",aki többször is meglopott már minket.Havonta 1x biztosan szó szerint ki kell b*szni a telkünkről,mert balhéznak.Ráadásul pszichésen sem oké anyós,és alkoholista is sajnos. A macskánkat sem mernénk rábízni nemhogy a gyerekünket. Szóval nem minden esetben hatalmas nagy segítség. Hónapokig kellett ápolni meg pelenkázni,mert egy kamion alá borult a motorjával... Egy valamiben segít,amit mindig is megköszöntem neki,az, hogy hoz le kaját,ha főz vagy rendel nekünk is,de persze ezt mi is viszonozzuk. Amikor betegen lazacot akart enni,akkor lazacot vettünk neki. Ha valamit éppen nem tudunk megvenni,de nagyon szükséges, akkor ad kölcsön,de szintén ez is oda-vissza működik. Nem utálom és, amikor beteg volt nagyon aggódtam érte,de nem vagyunk puszi pajtások, viszont ő is érdeklődik arról, hogy hogy vagyok és, amikor megszültem az unokáját (sürgősségi császár,majdnem meghaltunk) kicsit jobban oda tette magát és próbált segíteni,amíg a párom haza nem ért. Egyszóval rengeteg stresszt okoz, jobb lenne külön,de másképp meg már az lenne a furcsa, hogy nem látom... talán még picit hiányozna ő,mert alapjáraton nem egy rosszindulatú ember,de nem teljesen normális.
2020. aug. 12. 15:27
 22/38 A kérdező kommentje:

21 Igen sokan erre nem gondolnak,hogy ez pro és kontra.

Én sokat agyalok,pl most nem para lett volna a baby akkor hazaköltöztünk volna. Anyukám jól van de apukám már beteges ,Az is lehet emiatt nekik lesz szükségük A mi segítségünkre ami 270kmről nem megy. Csak annyian ágálnak a témában hogy elgondolkodtatott.

2020. aug. 12. 15:44
 23/38 anonim válasza:
29%

Létezik idősek otthona is!

"Anyósomék már nem élnek"

Akkor onnan dőlt az öröklési lóvé, ingatlan, ingóság...

Amúgy rossz végén fogod meg a dolgot! Nem spórolni kell, hanem többet keresni! Vagy leépíteni a párodat, ha ő viszi el a zsét!

És inkább annak örülj, hogy az albérletárak nincsenek ténylegesen elszállva! Kb. évi 4% hozamot hoznak az ingatlan árához képest! Csak gondolj bele, mi lenne ha mindenki 8-10%-ot akarna!

2020. aug. 12. 15:55
 24/38 A kérdező kommentje:

23 Sosem tennem a szüleimet idősek otthonába ,amíg meg tudom oldani. Csak segítségre szorul apukám nem magatehetetlen.

Pároméktól nem örököltünk,egy régi és rossz állapotú házuk volt ,ők meg 5en vannak testvérek. A hagyatékkor derült ki,hogy mennyi tartozás van rajta.

Az albérletárak el vannak szàllva ezt nem én mondom ,ez tény.És a legtöbb semmit nem enged meg a lakáson belül még hivatalos szerződés esetén sem.

2020. aug. 12. 16:05
 25/38 A kérdező kommentje:
Többet keresni próbáltunk,de akkor meg szinte nem is talàlkoztunk és a kapcsolatunk làtta kárát. Egyébként mindkettőnknek rendes bejelentett állása van.
2020. aug. 12. 16:06
 26/38 anonim ***** válasza:
44%

1- es vagyok nem pár év alatt teremtettem egzisztenciát, hanem 16 ev alatt.Ezért szültem 38 évesen.

Nyugodt és biztonságos körülmények közé.

És nem kell néznem a gyerekruha árakat és megvehetem a jó minőségű új cipőt a gyetekemnek, szezononként 4 párat.

2020. aug. 12. 16:08
 27/38 A kérdező kommentje:

26 Ez meg a másik szempontból volt necces de mindenki maga tudja.

Én 38 éves korban már nem lennék merész.

2020. aug. 12. 16:12
 28/38 anonim ***** válasza:
62%

27 azonnal terhes lettem és megcsináltattam a legdrágább genetikai tesztet így biztosan tudtam, h egészséges babát várok.Hmm lehet szerencsém volt.

Én nekem így volt jó, ráadásul a férjemmel kettesben rentgeteg időnk volt utazni.Most meg babázunk 2.5 eve es nagyon élvezzük.

2020. aug. 12. 16:17
 29/38 A kérdező kommentje:

Igen szerencséd volt ,mert azért ez nem volt előre borítékolható,hogy így összejön.

Én nagyon sokat nem akarok már várni,25 vagyok és max 30 ig szeretném.

2020. aug. 12. 16:21
 30/38 anonim ***** válasza:
81%

"Sosem tennem a szüleimet idősek otthonába" - és mi lenne, ha a a párod szülei élnének még és ő is így gondolná? Akkor különköltöznétek és menne mindenki pelenkázni a szüleit? Akkor meg még úgy sem lehetne gyereked.

Egyébként jól írták, nem a spórolástól lesz több pénzed, hanem jobb keresettel. Bár lehet spórolgatni, kuporgatni, csak sokra nem mész vele.

Abban is igazuk volt az előttem szólóknak, hogy ha necces kigazdálkodni egy albérletet másodmagaddal, akkor nagyon nem kellene talán gyerektémán gondolkodni. Még egy egészséges gyerek felnevelése is rengeteg pénz, hát még ha csak egy sima gluténérzékenysége van, vagy csak fejlesztésre kell vinni...

Ez csak az én véleményem, de én a helyetekben azon gondolkodnék, hogy tudok pénzügyileg fejlődni, hogyan tudom bebiztosítani magam, nem azon, hogy úristen, hova szüljek gyereket félig pucér seggre.

2020. aug. 12. 19:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!