Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Csak nekem felháborító hogy...

Csak nekem felháborító hogy még nem látták a gyerekemet?

Figyelt kérdés
Elég közeli családból még el sem jöttek meglátogatni a gyerekemet, aki mar 8 hónapos. Múltkor az utcán összefutottunk velük, kellemetlen volt nekik éreztem rajtuk. Egyjartalán nincsen kedvem ilyen emberekkel tartani a kapcsolatot. De hogy lesz igy karácsony, az ünnepek. Akkor ott van mindenki. Vagy engedjem el es ne foglalkozzak vele?
2021. aug. 2. 14:30
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
74%
"Egyébként babalátogató menni, nem meghívás alapján szokás, hanem akit érdekel a baba, bejelentkezik és elmegy meglátogatni az anyukát és a családot. " Na a mi családunkban meg pont fordítva szokás. Ugyanis nem szoktunk az anyuka nyakára csődülni ha nem hív, hisz ő tudja mikor mennyire kimerült, milyen szakaszban van a picur, senkinek sem juta eszébe nálunk közölni az anyával hogy holnap megyünk, pont....
2021. aug. 2. 18:50
 22/35 anonim ***** válasza:
67%
21-es a bejelentkezés alatt mindenki azt érti, hogy időpontot egyeztet. Ha anyuka fáradt, beteg, akkor megmondja, hogy most nem alkalmas és kijelölnek egy másik időpontot. Pont ez a lényeg, hogy nem állítok oda, csak úgy.
2021. aug. 2. 18:54
 23/35 anonim ***** válasza:
41%
Csakhogy ezt az anyuka kényszerként élheti meg, hogy illik fogadnia rokonokat: ezért várjuk meg hogy ő hívjon.
2021. aug. 2. 18:56
 24/35 anonim ***** válasza:
16%
És, ha anyuka olyat hív el, aki nem akart elmenni? Akkor illendőségből muszáj neki?
2021. aug. 2. 18:58
 25/35 anonim ***** válasza:
75%
Na igen.... Bár a gyereklátogatás alapból kényszer, a mit szólnak mások ha nem megyünk kategória.
2021. aug. 2. 19:02
 26/35 anonim ***** válasza:
29%

Borzasztó elcseszett családokban él itt a válaszolók többsége, ami szomorú.

Az én családomban/baráti körömben evidens, hogy örülünk minden kisbabának. Egyértelmű, hogy közelebbi családtag/barát esetén a lehető leghamarabb látogatjuk egymást és nem várunk kiszolgálást, hanem segítünk (kaja, takarítás, akármi). Távolabbi családtag esetén meg magától értetődően kivárjuk az időt és ott sem várunk traktát. Nem az a lényeg.

És az keresi a másikat, aki látogatni szeretne, bár az sem lenne probléma, ha fordítva lenne, mert úgy is mennénk, így nem kényszer.

2021. aug. 2. 20:48
 27/35 anonim ***** válasza:
65%
Szerintem simán csak annyi van, hogy leszarják a gyereked. Nem mindenkinek a világ csodája egy gyerek, el kell fogadni, hogy őket nem érdekli.
2021. aug. 2. 21:12
 28/35 anonim ***** válasza:
43%
Nekem is van olyan családtag aki a baba születése óta mondogatja, hogy jönnek majd megnézni... 9 hónapja nem érkeztek meg.
2021. aug. 2. 21:42
 29/35 anonim ***** válasza:
68%
El kéne fogadni, hogy nem mindenkit érdekel a gyerek, és jobb is így mintha csak kényszerből mennének jópofizni.
2021. aug. 3. 00:31
 30/35 anonim ***** válasza:
45%

Miért lenne felháborító? Felvilágosítanálak, hogy az, hgoy számodra a gyerek körül forog a világ, egy dolog.

Én sem látogattam anno a kisgyerekes rokonokat csak mert gyerekük lett. Minek? Nekik fontos, oké, nekem meg más a prioritás és többek között a hátamon feláll a szőr, mikor elmegyünk ismerősökhöz, barátokhoz beszélgetni pl, és az idő 95%-ban ő a gyerekét fegyelmezi. Akkor miért vagyunk ott, hogyha négy mondatot nem tudunk váltani, mert a gyereke követelőzik, ugrál az anyján, "ezt add, azt add", vagy csak végig magyaráz.

2021. aug. 3. 11:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!