Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Csak szerintem felháborító?...

Csak szerintem felháborító? Vagy nincs igazam?

Figyelt kérdés

Van egy sógornőm, férjem húga, gyakran vendégeskedik nálunk, itt eszik, alszik, eddig nem hívott minket vissza, nem hozott semmit...most elmentünk nyaralni 2 hétre, sógornőmet a párom megkérte, hogy vigyázzon a házra, van egy macskánk, halak, kényes növények.

Tegnap hazaértünk, a lakásba belépve megcsapott a szemétből áradó bűz, nyitva volt pár ablak, így kihűlt a lakás, az akvárium vize, a halak túl sok és rossz tápot kaptak, meg is halt pár, macska éhes volt, a növények szét lettek öntözve, a lakásban pedig minden tiszta mocsok volt....

Jogos a haragom,elvárhattam volna hogy a sok látogatást, vendéglátást visszafizetendő rendet tartson a lány, vagy csak túlreagálom?

2013. szept. 22. 15:01
1 2
 1/18 anonim válasza:
91%
Jogos a felháborodásod! A tudtára is adhatnád, hogy azért ezt nem így kellett volna.
2013. szept. 22. 15:06
 2/18 anonim ***** válasza:
94%

Hány éves a sógornőd?Írásodból ítélve egy fiatal lányról van szó...ennyire nem ismeritek, hogy milyen? Vagy ha ismeritek, miért bízzátok rá a lakást?

Amúgy igen, jogos a felháborodás.

2013. szept. 22. 15:08
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha tudom hogy ilyen trehány a lány akkor sosem bíztam volna rá a lakást. Ha nem tudtátok akkor jogos a felháborodás, és én jól le is cseszném hogy mit francot csinált, hogy szégyellje magát hogy ennyire sem lehet megkérni őt. Majd azzal zárnám a témát, hogy ezentúl nem kívánatos vendég, többet ne jöjjön mert nincs rá szükség..
2013. szept. 22. 15:10
 4/18 A kérdező kommentje:
Na tessék, most jött meg, csak úgy random, ide se szólt, csak csengetett és bejött....
2013. szept. 22. 15:15
 5/18 anonim ***** válasza:
Mégis hání éves? mertha tini lány akkor..
2013. szept. 22. 15:27
 6/18 anonim ***** válasza:
Ezentúl nem kell beengedni a lakásba. Amint csenget szépen elküldöd a fenébe.
2013. szept. 22. 15:32
 7/18 A kérdező kommentje:
21 éves, most költözik ide a házba. Nagyon sokat jár ide, nem mindíg dolgozik, így vagy anyósomnál van, vagy itt. Az én testvérem, ha jön, mindíg szól előtte, hogy ha nem zavar, akkor jönne, megkérdi, mit hozzon, sokszor pénzt is adott. Ő is gyakorta jött, de megbeszéltük, igy ritkábban jön, akkor sem marad sokáig. Igazából anyagilag se állunk fényesen, ha a testvérem nem segítene, bajban lennénk, és még így is minden hónapban mínuszba megyünk....
2013. szept. 22. 15:34
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

Én kettéválasztanám a dolgot. Az ahogy a lakást hagyta nálatok, ronda dolog és haragudnék rá. Nem hiszem, hogy nagy cucc levinni a szemetet, megetetni az állatokat, megöntözni a virágokat. A takarítást én nem várnám el, mert ha rendben hagytam ott a lakást, egy kis poron kívül túl nagy dolog nem várna otthon.

De azt írod a sógorod gyakran segít nektek, hoz ezt-azt, pénzt is. Akkor azért némileg elvárhatja, hogy cserébe megvendégeld a párját. Hogy hányszor az más tészta, ezt beszéljétek meg. A kérdésedre válaszolva a vendéglátást a testvéred visszafizeti. Igaz nem a sógornő, de ők ketten már egyben számítanak.

Másrészt szerintem ellentmondásos, hogy rosszul álltok anyagilag, testvéred segít pénzzel, és el tudtok menni két hétre nyaralni.

2013. szept. 22. 16:12
 9/18 A kérdező kommentje:

Az én testvéremről van szó, ő segít sokat.

Nyaralni úgy tudtunk, hogy párom kapott pénzt az édesapjától, amit azonnal a nyaralásba fektetett (hiába mondtam neki, hogy tartsuk meg későbbre), túlóråt vqllaltunk mind a ketten, testvérem is segített, találtunk nagyon olcsó szállást. Erre szükség is volt, mert nagyon lenn voltunk lelkileg, elvesztettünk egy babát, én depressziós lettem, kaptam gyógyszert, kezelésre járunk...erre most szükség volt. Most itt van megint a lány, most evett.

2013. szept. 22. 16:24
 10/18 anonim ***** válasza:
Sajnálom a babádat, ezen én is túlestem. Így megértem a nyaralást. Szerintem beszéld meg a sógornőddel, lehet hogy nem gondolja, hogy ez nektek akkora teher. Ha van egy kis esze, szerintem érteni fogja. Simán rendezhető a dolog, de neki mondd el ezeket, ne nekünk.
2013. szept. 22. 16:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!