Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Számon kérhetem párom előtt...

Számon kérhetem párom előtt párom húgát vagy kusnyítsak?

Figyelt kérdés

Már többször is megbizonyosodtam arról, hogy leendő sógornőm művészien keveri a kakit a háttérben. Párom nagyon naív, jó hiszemű ember, mindenkiben csak a jót látja (szülők nem élnek egyikünk részéről sem).

Többször megbizonyosodtam a nő kétszinűségéről. Nyalja párom exének a fenekét a mai napig aki már évek óta féltékeny ránk, behint rólam megjegyzéseket páromnak vagy ha vannak nehézségeim az életben amik miatt nem tudok páromnak eleget tenni pl: összedobni egy rég tervezett utazásra, akkor utánajár az áraknak, hogy rám bizonyítsa a nem akarásom (bevallom ez részben igaz de párom bohém és máshova kell most tartalékolni a pénzt).

Ha beszélgetek vele, sosem kérdezi meg hogy vagyok de magáról órákig képes ecsetelni mindent. Megy a mézes mázas, kedélyeskedés az arcomba de csak akkor szeret igazán rólam is beszélgetni ha nem vagyok ott.

Apró dolgok mindig a párommal való beszélgetésekből buknak ki, amiket tudom, hogy magától sose találna ki, azok a húga szavai.

Ez engem már nagyon dühít és próbáltam nem foglalkozni vele évekig, párom is mindig mentegette őt, hogy húga jó ember, nem érti mi a bajom. Nem veszi észre, hogy a húga manipulálja őt.

Szeretném számonkérni őt párom előtt amit nem találok méltányosnak mert 20 év van köztem és köztük és mindig tiszeltem a rangidősebb embereket a környezetemben (ehhez képest, hogy fiatalabb vagyok mindkettőjüknél biztosabb egzisztenciám van).

Szeretném őt mégis számonkérni, hogy ne beszélhessen félre, ne nézzen ártatlan kiskutyaként páromra és megtudjam mi a fene baja van velem.

Volt aki már ezt meglépte vagy inkább többen nyelik a békát még évekig?

2020. jún. 21. 17:17
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
93%

Egyébként valóban elgondolkodtatóak az utolsó hozzászólások. Nem méregkeverésből, de a jövőtökre milyenek a kilátások? Én elhiszem, hogy most lefoglal ez a helyzet, de hogy tudod elképzelni; milyen lesz a viszonyotok mondjuk 5 év múlva Pároddal, Sógornővel egyaránt?

Nem szeretnék vájkálni az életetekben, viszont sajnálom, hogy ilyenekre fecsérled az időd. Konkrétan kisegíteni két félrecsúszott egzisztenciát fiatal nőként. Ennyi idősen még bőven élvezned kellene az életet, menetelni a ranglétrán, elmorfondírozni a továbbiakról (család, utazás, további tanulási lehetőségek, stb...), nem egy megkeseredett szalmaözvegy Mónika Show-ján mérgelődni. Pláne, hogy 5-10-15 évvel később sem fognak felnőttként kezelni, egyszerűen túl nagy köztetek a generációs szakadék. Gondozójuk leszel maximum a lerobbant, ápolásra szoruló időkre... Legalábbis szerintem nem sok esély van rá, hogy “kigyomláld” Őket ebből az irányból. Arról nem is beszélve, hogy a mindennapokat sem lehet egy “hol dolgozom, hol nem” kaliberű személlyel felosztani sem anyagilag, sem más szinten. Rossz nézni, hogy tipptopp, életrevaló lányként egy ilyen vergődésben élsz, komolyan.

2020. jún. 22. 09:45
 32/37 anonim ***** válasza:
73%
Sztem nem sokat tehetsz aki irányítható azt irányítható lesz. Ám meg tapasztalat az exem anyja is hasonló volt a szemembe mézes mazos kedves volt de az exemet úgy rángatta mint egy bábut. Játszotta a hattyúk halálát csinált más dolgokat stb. Egy szarkeverő rokonnal nem sokat tud kezdeni egy ember. Főleg hogy a párod befolyásolható.
2020. jún. 22. 11:39
 33/37 anonim ***** válasza:
73%
Hat neharagudj de nincs fix jövedelme akkor mire akar akartok gyereket. Sztem ülj le vele és beszéljétek meg a hugaval meg ne t{rődj majd ha ár vmit megkeres beszélni fog veled.
2020. jún. 22. 12:06
 34/37 anonim ***** válasza:
81%

Kedves 55%-os Lepontozó!

Neked sikerült érdemben hozzászólni a feltett problémához, vagy ösztönlényi, agyhalott eszement módján pontozol le mindenkit, aki kicsit is a témába vágó, intelligens hozzászólást volt képes produkálni, esetleg nem ült fel a “kusnyítson” nyelvtannáci vonatra?

2020. jún. 22. 12:18
 35/37 A kérdező kommentje:

Félek a jövőtől igen, a párom kora vegyes érzéseket kelt. Szerencsésnek és boldognak érzem magam, hogy egy ilyen emberrel találkoztam. Amikor kettesben vagyunk erőt ad és úgy érzem nem félek semmitől, máskor meg fogom a fejem, hogy mi a fenébe keveredtem, hogyan oldjuk meg a jövőnket. Ezekkel minden nap szembe kell nézni, a húga pedig nem könnyítette meg a helyzetet, ezért is fordultam hozzátok.

Nagyon köszönöm ismét, a normális válaszokat! Sokat számítanak a független észrevételek. Valóban a párkapcsolatomon kell előbb elgondolkodnom, ezt már én is érzem egy ideje.

2020. jún. 22. 14:04
 36/37 A kérdező kommentje:

35-ös sajnálom, hogy az én kérdésem alatt is belefutottatok egy ilyen emberbe. Nem olvas, nem segít, csak ktirizál és nyomkodja a negatív jeleket.

Tőlem mindenkinek ment a zöld pipa :(

2020. jún. 22. 14:10
 37/37 anonim ***** válasza:
85%

Kérdező ne is törődj ezzel, minden kategóriában vannak akik lepontozzák a kicsit is használható válaszokat.

Így viszont, hogy írtad, hogy azért agyalsz megosztom veled a saját gondolataimat arról az időről amikor a 14 évvel idősebb párom volt. Az elején nagyon zavart, de aztán beleszerettem, és arra jutottam, hogy ő az én papóm lesz, és az agya, intelligenciája miatt megéri, akkor is ha már nem fog működni a szex, akkor is ha már nagyon fog látszani rajta a kora, azt az időt kell maximálisan kiélveznem amit még gondok nélkül vele tudok tölteni, de bevallom nyomasztott ezektől függetlenül is az egész, csak én szorítottam háttérbe minden kétséget, annyira szerettem, és ez nem a lila köd volt, azt éreztem, hogy ha ő van akkor semmi baj nem lehet mert meg tud oldani bármit, rábízhatom magam ha épp erre van szükség. Előtte mindig mindent egyedül kellett megoldanom, és nem akartam hogy ez teljesen máshogy legyen, de jól esett a tudat, hogy végre nem lennék egyedül a bajban sem. Aztán csodák csodája ő szakított velem, és egy nála 2 évvel idősebb nő miatt, évekbe telt feldolgoznom ezt, de ez most mellékes.

Már írtam, hogy beszélned kéne a testvérével, de azok alapján amiket azóta írtál már nem vagyok biztos benne, hogy lenne bármi értelme is, ha semmi hajlandóságot nem mutat akkor ez nagy valószínűséggel nem fog már változni.

Próbáld ki ezt: fogj egy lapot, írd fel az összes érvet ami a párod mellett szól, és aztán azokat is ami ellene, nem muszáj egy alkalommal megtalálnod minden gondolatot. /nekem ez mindig segít/

Lehetséges, hogy a hugica áskálódása nélkül későn/később jönnél rá arra, hogy nem is ez a férfi életed párja, és bármennyire is fájdalmas érzés, hosszútávon mégis nélküle járnál jobban, nem azt mondom, hogy ez így van, csak ez is egy verzió.

És ahogy írták, most vagy fiatal, most kéne magaddal foglalkoznod, még rengeteget változhatsz, akár benne maradsz akár nem, mindig te döntesz. Adhatsz időt magadnak, és nekik is, nem muszáj ezt azonnal eldönteni, de érdemes mérlegelni, mert így ez a jövőkép nem túl vonzó :(

2020. jún. 22. 18:20
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!