Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Hogy szólítjátok a nagymamátok...

Hogy szólítjátok a nagymamátokat? Vagy a gyerekeitek a nagymamájukat? Nagy kérésem van?

Figyelt kérdés

Van egy kislányom aki mamának hív engem,papának az apját.

Anyósék míg kicsi volt felé se néztek. Most már igen,nem szeretem anyóst de gyerek ebből nem sokat lát. Viszont anyós rendszeresen mamázza saját magát a gyereknek,hiába mondtam hogy nagyi nagymama de felőle Bözsinénizheti is,a mama én vagyok.

A másik unoka mamázza,igaz a két unoka egyszerre sosincs náluk.

Jogos a ragaszkodásom hogy felejtse el a mamázást?

(kötözködőknek: nem függünk tőle,vigyáznia sem kell rá mert a macskát se bíznám rá)

2019. márc. 1. 08:50
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
61%

Én Maminak-Papinak hívom anyámékat (a gyerekeim is). Egyszer még kisebbkoromban megkérdeztem anyámat:

-Nem zavar hogy nem anyának hívlak hanem Mamának?

-Hogy zavarna mikor a Mama a legszebb szó a világon?

A NAGYanyámékat Nagyinak hívtuk.

2019. márc. 1. 11:05
 22/46 anonim ***** válasza:
41%

Mama és papa volt nálunk is.

Volt egy tanárom, aki ha anyámról érdeklődött a suliban, mindig a mamámat kérdezte, és én sose értettem, hogy mit akar a nagymamámtól. :)

De amúgy szokás kérdése, szerintem a mama/nagyi kombóval sem lenne gond, csak ha anyóssal ilyen a viszony, akkor nyilván nem fogja tartani.

2019. márc. 1. 11:14
 23/46 anonim ***** válasza:
43%
Es amikor majd valaki a gyereked nagyanyjanak hisz, mar latom elore hogy meg fogsz sertodni :D.
2019. márc. 1. 11:34
 24/46 anonim ***** válasza:
92%

Testvérem a nagybátyánkat Isti apunak hívja a mai napig, pedig felnőtt ember.

Ismeretségi körben is van, aki a szüleit hívja mamának és papának. Nagyszülők Mari nagyi, Józsi papi, Kati nagyi és Jani papi.

Nem tök mindegy, a nagymamának, hogy őt hogy hívják?

És a kismamák miért nem kisanyukák? Ha már ennyira fix néhány válaszolónál, hogy a mama a nagyszülő.

2019. márc. 1. 11:50
 25/46 anonim ***** válasza:
4%

Mamának, természetesen, hiszen az!

Hogyan képzeled el, a te unokáid hogyan szólítanak majd téged? Csak mert erre, hogy ilyen esetben hogyan kell azt nyilván te tudod!

Vagy mondd azt a gyereknek, hogy a nagyanyót hívja anyának, ha már te cserélhettél akkor ő miért ne?

2019. márc. 1. 13:44
 26/46 anonim ***** válasza:
24%

Gondolom elég fiatal lehetsz, hogy gondolkodásod ilyen gyerekes...

Ettől függetlenül, szerintem semmi baj azzal, hogy a gyereked mamának hív, én ismerek olyan családot, ahol a gyerekek mamának szólítják az anyjukat, pedig már felnőtt nők, az egyik, 26 a másik 32. Maminak szólították a nagymamájukat. Én a nevükön szólitom mindkét nagymamám, ehhez szoktam hozzá. Viszont az tény, hogy ez a két eset ritka. A gyerekek általában mamának és papának szólítják a nagyszüleiket, anyának és apának, vagy anyunak és apunak a szüleiket. Ha úgysem találkoztok olyan sokat a nagymamával, akkor hagyd, hagy hivassa magát úgy ahogy akarja, vagy nagyon nem tudsz megbékélni a helyzettel, mond a gyereknek, hogy hívja nagyinak a nagymamát.

2019. márc. 1. 13:52
 27/46 anonim ***** válasza:
14%

Vihar a biliben. Irigylem, hogy ez a legnagyobb problemád.

Hagyd, hogy úgy szólítsa őket, ahogyan a kicsi szíve kívánja. Idővel változik.

A lányom engem az elején mámának, az apját tátának szólította. A nagyanyjait Klári mamának, a másikat dombi mamának (egy xdombnak nevezett lakóparkban lakott).

Később már anyu-apu lettünk, a mamáknál lemaradt a mama, Dombi és Klári maradtak. A kutyát nem zavarta.

2019. márc. 1. 14:09
 28/46 babyboom567 ***** válasza:
29%

Nálunk a anya,az anya,anyuci,az apa, az apa,apuci, az egyik mama nagyi, a másik mama.

Mikor gyerek voltam az anya az anya volt, apa az apa,az egyik mama Zsuzsimama,másik Borosmama, az egyik nagypapa,papa volt a másik papó.

2019. márc. 1. 14:26
 29/46 anonim válasza:
33%
Nem értem miért mama és papa vagytok. Öregesen hangzik. A gyerek barátai meg majd azt hiszik, hogy a nagyszülei nevelik, ha előttük mamáz és papáz titeket. Anya, anyu, anyuci miért nem jó? Megértem, ha a nagymama mamának hívatja magát, hiszen ő az.
2019. márc. 1. 14:35
 30/46 A kérdező kommentje:

Köszönöm a versidézetet,egyik kedvencem. Ennyit a külföldről.

Az unokáimnak majd nagymama nagyi leszek vagy majd ahogy szólítanak.

Nem vagyunk fiatalok,igaz idősek sem, 30 elmúltam már,nem hiszem hogy fontos lenne.

Mem mi szoktattuk mamázásra papázásra,amikor tanult beszélni ez sikerült és így maradt. Na nem mintha bánnám, nekem a mama szó szebb kifejezőbb bennsőségesebb.

2019. márc. 1. 14:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!