Milyen unokák azok, akik nem látogatják a nagymamájukat?
Édes drága nagymama, ne terheld itt tovább a néped a zöldségeiddel, hiába erőlködsz, akkor se viheted el az anyjától a 2 éves unokádat.
Hány kérdést teszel még fel erről?
Lehet, hogy a nagymama tett olyat ami miatt nem látogatják az unokák. Ez nem úgy szokott lenni, hogy csak nem mennek és kész. Mindig van valami oka. Azért mert nálatok kaptak minden félét nem biztos, hogy szeretetet és törődést is.
Nálunk pl. tuti azt mondaná a mamám, hogy Ő egy áldott jó ember és mindent megtett a családért. Hát persze. Én meg aki benne éltem semmit nem kaptam. És most az ajándék része a legkevesebb. Teljesen máshogy látjuk a dolgokat ezért fölösleges lenne odamennem azért, hogy veszekedjek vele. Azt a sok dolgot amit meg mindenkiről összehord én nem tudom csak szó nélkül végig hallgatni.
Anyumat körbe röhögném, ha rám parancsolna, hogy már pedig mész. Ő is tudja, hogy milyen az anyja nem fog oda küldeni, mikor tudja, hogy nem jövünk ki egymással.
Egyetértek az előttem szólókkal. Ha a nagymama és az unokák között szeretetteljes volt a viszony, akkor biztos kíváncsiak lennének rá. Anyuci-apuci ezt nem parancsolhatja meg nekik, mégis milyen alapon? Ez nem így működik. Egyébként is, szerintem mennyire lenne őszinte az a találkozás, ami azért jött létre, mert apuci ráparancsolt a gyerekekre?
Saját példámból indulok ki. A mamámat heti kétszer meglátogatom, mivel anyukáméknál lakik. Volt olyan időszak, amikor még én laktam anyukáméknál, és szinte naponta jártam hozzá. A párom két mamáját is rendszeresen látogatjuk. Ellenben a másik nagymamámra abszolút nem vagyok kíváncsi. Ő is volt kórházban, és bementem, de csak azért, hogy "ne érje szó a ház elejét". És mert anyu (a menye) hasonló okból megkért rá. De tesóm pl. nem ment be. Egy kezemen meg tudom számolni, hányszor voltam nála az elmúlt 10 évben, és akkor is csak azért mentem, hogy ott legyek apu mellett, mert féltem, hogy telebeszélni apum fejét minden marhasággal, mint ahogy tette világ életében.
Nem érzem rosszul magam miatta. (a másik két unokatesóm persze máshogy látja, de velük és az apjukkal egészen más volt a viszonya).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!