Mit tennétek: egyedül hagynátok a nagymamátokat?
Mond azt, hogy otthon vagy a nagyival ápolásin ha kérdezik.
El nem költöznék tőle az biztos, valami közeli munkát keresnék.
nem árt ha van valaki szomszéd, ismerős a közelben aki napközben ránéz, akkor nagy baj nem lehet.
nem magatehetetlen elvégre
A legtöbb településen létezik olyan, hogy házi segítségnyújtás. Nemcsak a ház körüli teendőkben segítenek (abban is), de mentális gondozást is nyújtanak, ha kell, ebédet is visznek, illetve van jelzőrendszerük, ha mamád megnyomja a gombot, ha baj van, 20 percen belül kint vannak.
Nem ingyenes, de nem is veszélyes... a szüleimnek kértem, máshogy nem tudjuk megoldani. Reggel megy a nő, kiadagolja a gyógyszereiket, ez kb 20 perc max, meg ha kell, elmegy a boltba, délben pedig kiviszi az ebédet. Van beszerelve jelzőrendszer is, ez így kompletten 21-22 ezer/hónap. Ebben benne van a jelzőrendszer (2025 ft/nap), és kettőjüknek az ebéd (360 ft/nap/fő).
Én meg nyugodt vagyok, mert nem lakom velük, amikor tudok, megyek, minden nap... de így tudom, ha baj van, tudnak segítséget hívni, illetve minden nap rájuk néz valaki, akkor is, amikor dolgozok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!