Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Első unokás nagymamák, akikhez...

Első unokás nagymamák, akikhez közel lakik a lányuk, ti milyen gyakran látjátok a kisunokátokat?

Figyelt kérdés
Pici unokám 8 hónapos, pár háznyira laknak tőlem, normális az, ha naponta szeretném látni legalább fél-1 órára? Előttük járok el, látom a házukat, megőrülök arra a gondolatra, hogy ott az én kis drágám, de nem mehetek hozzá mindig. Pedig rettenetesen vágyom utána, de mintha lányomék nem vennék jó szívvel, hogy naponta bemegyek megnézni.Ebben vergődöm már születése óta, ha kérdezem, a válasz az, persze menjek, de nem tűnik őszintének.

#unoka #nagymama #látogatása
2015. máj. 22. 16:39
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
82%
Én nagymama vagyok,egyszem unokám van a lányomnál,két éves! Az első pár hétben gyakran ott voltam,igaz csak rövid időkre és azóta is ha szükség van rám,ha szól a lányom,hogy vigyázni kell az unokámra!Most pl. 3 hete nem láttam,pedig közel laknak,de volt amikor minden nap én mentem érte a bölcsibe,mert a szülei dolgoztak!Nagyon hiányzik már,de nem szívesen megyek hozzájuk,mert nagyon jól emlékszem arra,hogy én se örültem anyunak anno!Majd jönnek vagy hívnak és akkor találkozunk!:)
2015. máj. 22. 20:55
 32/43 anonim ***** válasza:
16%

Szerintem a napi 1x fél óra helyett sokkal jobb lenne, ha mondjuk bevállalnál heti 2x délelőttöt vagy délutánt. Mondjuk szombat délelőtt vállalod az unokát, és akkor a lányodék el tudnak menni vásárolni, ügyeket intézni, vagy egy kicsit kettesben lenni. Illetve egy fix hétközbeni délután is átmész, ha a lányodnak van dolga, tud haladni vejed meg úgyis dolgozik akkor őt biztos nem zavarod.

Az unoka-mama kapcsolatnak is jobb a tartalmasan eltöltött minőségi idő, nem csak napi beugrok egy puszira...

2015. máj. 22. 20:58
 33/43 anonim ***** válasza:
22%
Nem is értem, miért van annyi szar család...úgy látszik itt a gyerek házasságával megszűnik a szülő felé érzett feltétel nélküli szeretet...de a sors úgyis tanít...
2015. máj. 22. 21:16
 34/43 anonim ***** válasza:
20%
Anyu 10 perc sétára lakik tőlünk, hetente kétszer jön át kb. 2 órára.
2015. máj. 22. 21:26
 35/43 anonim ***** válasza:
30%
Nálunk anyósom a közel lakó nagymama. Amikor ilyen pici volt a gyerekünk, akkor átlag 3-4 havonta jött és volt, amikor akár 45 percet is eltöltött vele, volt amikor 5 perc után megunta. Már picit nagyobb a gyerek, mostmár van olyan, hogy fél évig se jön, pl. karácsonykor sem óhajtotta látni az unokáját. Gondolom hasonlóan gondolkodik, mint te, mert a lánya gyerekeihez minden nap megy. Végülis nekem mindegy, legalább nem a mi házasságunkat fogja tönkre tenni.
2015. máj. 22. 21:33
 36/43 anonim ***** válasza:
29%
15 hónapos a lányom, a születése óta anyukám szinte minden hétköznap jön, vagy mi megyünk hozzájuk. Nekem jól esik egy kis lazítás, férjem este 7 után ér haza, megőrülnék egész nap kettesben a gyerekkel. Hétvége viszont csak a mienk, hármasban apával.
2015. máj. 23. 15:11
 37/43 anonim ***** válasza:
30%

Én nem vagyok nagymama, hanem egy 2 gyermekes anyuka vagyok. Ha minden nap találkozni szeretnék az anyukámmal, vagy anyósommal, akkor együtt laknék velük. Szerencsére nálunk tapintatosak, és megértik, hogy van külón életünk. (Kezdeti konfliktusok után)Az unokakkal rendszeresen találkoznak, és akkor mindenki boldog.

Ha minden nap találkoznánk, már rég összevesztünk volna, mert annyira más az eletszemléletünk. Ha mindennap belelátnának az életünkbe, akkor elkezdenének beleszólni, és veszekedések lennének. Így ők maradnak a nagymamaszerepben, és jól megvagyunk.

2015. máj. 23. 19:00
 38/43 anonim ***** válasza:
22%

Nekem azn akadt meg a szemem, hogy "ha átmegyek, csak unokázok"...

Remelem ha szetpakoltok, össze is.

de hagyd őket élni!!!

Ha anyum anno jött, volt olyan dolog, amit ő csinált. Pl vasalás.

lesoporte a teraszt, felmosta.

De heti 1 nel nem jött többször.

Most inkább én hivom. De előre megbeszeljuk, hogy csütörtök körül jó nekem, egyeztetünk még előtte. Oő is megmondja mikor jó neki.

szoval segit!!, és unokazik.

2015. máj. 24. 10:22
 39/43 A kérdező kommentje:
Az "unokázás" csak azért van, mert a lányom azt mondta, a házimunkát ők jól meg tudják oldani, se anyósa, se én nem kell segíteni, csak ha gond van, a babával szeretné ha foglalkoznék ilyenkor, ő meg addig mos, stb. Ezt elfogadtam, és nem azt jelenti, nem szívesen segítek, ha kéri.
2015. máj. 24. 16:55
 40/43 anonim ***** válasza:
40%

Amíg egy faluban laktunk anyukámmal, minden nap átmentünk, vagy ő ugrott be. Soha nem álltam habtákban. Volt olyna, hogy jött, de épp nem voltunk otthon, vagy mentünk, pl. sétáltunk be akartunk ugrani ő nem volt otthon. Soha semmi gondom nem volt vele. Ha épp olyankor jött, akkor mondtam neki, hogy most ezért és ezért nem jó, akkor hazament, ebből soha semmilyen konfliktus nem volt. Nem is értem az egészet. És ugyanígy volt anyósékkal is.Igaz ők másik faluban laktak, tehát ők szóltak, hogy jönnek. Bár volt náluk is olyan, hogy épp arra jártak, és benéztek, és soha nem zavart, hogy épp rendetlenség van. Akkor unokáztak, amikor akartak, ha nem volt alkalmas, megértették. Ha meg éppen úgy gondolták, hogy most elvinnék, és nekem is alkalmas volt, akkor elvitték, ha épp más programunk lett volna, vagy csak épp nem akartam, hogy elvigyék, akkor megértették, mind a szülei, mind anyósék. Apósom meghalt, amikor a lányunk két és fél éves volt, és nagyon örülök, hogy a lányom sok időt tölthetett vele, mert így emlékszik rá, a sok együtt töltött időből is maradt meg neki.

Szóval én nem értem azokat, akik annyira vendégnek és tehernek tekintik a nagymamákat. De hozzáteszem - és nem rád vonatkozik kérdező - azt sem értem meg, ha nagymama nem érti meg, hogy most épp nem alkalmas. Egy család akkor működik, ha mindent meg tudunk beszélni. És nálam beletartozik a családba nagyszülő is, és nekem anyósomék is.

2015. máj. 26. 11:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!