Első unokás nagymamák, akikhez közel lakik a lányuk, ti milyen gyakran látjátok a kisunokátokat?
Én nem vagyok nagymama, hanem kisgyerekes anyuka.
Megértelek, hogy szeretnéd látni az unokát naponta, de őszinte leszek, sem az anyósomat (imádom), sem a saját anyukámat nem szeretném minden egyes nap 1 órára vendégül látni, mikor mindketten dolgozunk, és alig van időnk levegőt venni.
Azt kell megértsd, hogy a nagymamája vagy, nem az anyukája. Szereted, persze, de ő nem a te "kis drágád". Nekem terhes lenne, ha mindig jönne valaki, és addig vigyázzban kell állni, meg nem takaríthatok, ugorhatok el sehova, mert jöhet anya. Egyszerűen hagyd őket élni, 3-5 naponta bőven elég unokázni.
Sőt inkább arra hajts, hogy egy hétvégi estére ajánld fel a segítséget, hogy a szülők kettesben elmehessenek, akkor akár 3-4 órára is vigyázzhatsz rá.
Minden nap ne alkalmatlankodj, inkább heti egy nap, de akkor a terhet is vedd le a hátukról pár órára.
"de mintha lányomék nem vennék jó szívvel, hogy naponta bemegyek megnézni"
Ha ezt érzed, akkor így is van, nem kell szerintem naponta zargatni őket. Külön, önálló életet él már a lányod, a kevesebb néha több.
Hát jó idegesítő lehetsz, ne is haragudj... A fiatal szülőknek ki kell alakítaniuk a saját családi rutinjukat a gyerekkel, amibe nem fér bele, hogy bárkinek az anyukája minden nap odamászkáljon.
Persze, nyilván nem hetekig fogják elzárni tőled a gyereket, de ne vidd túlzásba, mert a vége az lesz, hogy elég csúnyán fogják megmondani neked a véleményüket, mert másból nem értesz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!