Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért ilyen önzőek manapság a...

Miért ilyen önzőek manapság a nagymamák?

Figyelt kérdés

Anyám semmit nem segített a gyerekekkel. De a barátnőimtől is azt hallom, hogy teljesen magukra vannak hagyva.

Külföldön meg az a normális, hogy a nagymama besegít az unokák nevelésében, esetleg cserébe kap anyagi támogatást. Itt meg csak sírnak a nyugdíjasok, és az államtól várják a csodát.

Épp ma hívott fel anyám, és totál kiakasztott megint. A húgom most megy férjhez, és oda fognak költözni anyámhoz. A kedvenc gyereke, imádja. Gondoltam, majd neki szívesen segít, ha már nekem nem segített semmit. Erre itt sír nekem, hogy mi lesz, ha a húgom oda szüli a gyerekeket, egy csepp nyugalma sem lehet. Hogy ma is találkozott a boltban a barátnőjével, és az is mennyit panaszkodott, hogy a lánya elvált, és hazaköltözött. Ő jár a gyerekekért az oviba, mert a lánya nem ér haza a munkából. És hogy neki milyen rossz, mert semmit nem tud pihenni. Komolyan ez azért már kiverte a biztosítékot! Ennyit nem lehet elvárni egy nagymamától?! Ahelyett, hogy örülne, hogy a lánya eljár dolgozni, egyedülálló anyaként nem lehet ennyit segíteni a gyerekének? Erre anyám rám förmedt, hogy mit kritizálom én őt, én sem töltök több időt a saját gyerekemmel sem. Naná, mert én is eljárok dolgozni, viszont este foglalkozom a gyerekekkel (torna, lecke, meseolvasás). Ezek szerint akinek gyereke van, ne járjon el dolgozni, mert egész nap velük kéne foglalkozni?

2015. febr. 15. 23:23
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
64%

Mi ez a rengeteg "nagymamás kérdés" ? :D

Felmelegedett az idő,a nagyik meg bizseregnek?

2015. febr. 15. 23:35
 2/35 anonim ***** válasza:
48%
Biztos nincs ideje kitolni a banya taligát a piacra... :D Mellesleg fajtája válogatja. Én rengeteget voltam a mamáméknál, mivel anyám IS dolgozott. :D Szinte ott töltöttem a gyerekkoromat és anyám egyszer sem említette, hogy a mamám panaszkodott volna. :D Mellesleg vannak olyanok, akik szeretik élvezni a nyugalmat.
2015. febr. 15. 23:45
 3/35 anonim ***** válasza:
80%
A nagyi már felnevelte a saját gyerekeit, ne kelljen a gyereke gyerekeit is. Azért mert öreg, és sokan az öregséget a semmittevéssel azonosítják, nem jelenti azt, hogy nem élheti a saját életét.
2015. febr. 15. 23:47
 4/35 anonim válasza:
86%

Felneveltem 2 gyereket segítség nélkül. Magadnak szülsz, nem neki, ne akarj rá támaszkodni.

Egyébként lassan nem lesz senkinek otthon nagyi segítség, mert 62-65 év nyugdíjkorhatárnál már lehetetlen lesz.

2015. febr. 15. 23:55
 5/35 anonim ***** válasza:
81%
Nem a nagyszülők dolga a nevelés. Szép tőlük, ha besegítenek, de nem kötelességük.
2015. febr. 16. 00:08
 6/35 anonim ***** válasza:
85%

Én is azt mondom, hogy helyzet és egyén függő. Nem tudhatod, te milyen leszel, mikor nagyi leszel. Én most úgy gondolom, ha ilyesmi helyzet állna elő, hogy én már nyugdíjas lennék és a még magukra vigyázni nem tudo unokáimra kellene vigyáznom, hogy ne kelljen fizetnie a gyerekemnek babysitter-t, akkor elvállalnám. De lehet addigra olyan háklis nagyi leszek, hogy csak na:D Remélem nem! Remélem örömmel segítenék majd ilyen téren a gyerekeimnek. Én tudom, hogy milyen az, ha nincs segítség (külföldön élek, egy évben 2 hetet töltünk otthon, van egy 4.5 évesünk és egy 2 hónaposunk) Én nem túl korán vállaltam gyereket-27 évesen az elsőt-, így talán mire odaér első szülött lányom, hogy gyereket vállaljon, talán tudok többet segíteni neki-ha ő se vállal "korán" gyereket.

Nekem is egy kicsit rosszul esett egy bizonyos fokú önzőség az anyósom részéről a nyáron. Nyáron, mikor kirepült meglátogatni minket, elmondtuk neki, hogy karácsony környékén jön a kistesó. Én meg meghívtam karácsonyra, hogy repüljön ki hozzánk együtt karácsonyozhatnánk. Azt hozzá se tettem, hogy mellesleg segíthetne. Eddig 3x repült és egyszer se ő fizette a repjegyét, most is mi fizettük volna. Ő meg csak azonnal rávágta, hogy ő nem jön ki télen, mert lehet, hogy a rossz idő miatt napolnák a gépét és neki nincs kedve Pesten dekkolni egy napot a szállodában- 2009-ben kijött karácsonyra és rossz idő miatt egy napot szállodában kellett maradnia, amit a repülőgép társaság állt. 3-an jöttek ki a családból.

Rosszul esett, hogy bele se gondolt abba, hogy esetleg jól jönne a segítség, főleg karácsonykor. Egyszer látja évente az unokáját-most már unokáit, és most nem áldozna arra, hogy láthassa őket. És ami plusz rosszul esett, a második unokáját még nem is látta és lett volna lehetősége most látni, de ő köszöni szépen, nem kér belőle. Így utólag meg azt mondom, tényleg jól jött volna, mert sajnos császár lett a vége.

2015. febr. 16. 00:12
 7/35 anonim ***** válasza:
87%

Nem tudom honnan veszed, hogy külföldön az a normális, hogy a nagyszülők besegítenek. Na ez nem igaz. Nagyjából annyi nagyszülő segít mint otthon Magyarországon. Angliában például 1 éves gyereket már sokan betesznek a bölcsibe, és a szülők part time dolgoznak. A legtöbb nagyszülő dolgozik, örül ha munka után pihenhet.

Tudod én már felneveltem 2 gyereket, és bevallom én is örülök, ha munka után, hétvégén pihenhetek. A gyereket magadnak szülted nem a nagyszülőknek. Te akartad az életedet gyökeresen megváltoztatni, nem az anyád. Örülj annak ha mégis segít és vigyáz egy kicsit az unokára, de ne várd már el, hogy mindig egy szóra ugorjon mert ő nagymama lett. Főleg akkor ne ha napi 8-12 órát dolgozik.

2015. febr. 16. 00:12
 8/35 anonim ***** válasza:
84%
Nem hogy ennyit, semmit nem lehet ELVÁRNI. Egy nagyszülőnek nem kötelessége a gyereke gyerekét is felnevelni. Ha van kedve, ideje és szívesen csinálja, akkor persze semmi gond. De ez a hisztéria amit egyesek levágnak, mert a gonosz nagyi nem ugrik ha csettintenek, ez valami röhej. Bár normáliséknál ez akár meg is lehet beszélni, vagdalkozás meg egymásra mutogatás helyett...
2015. febr. 16. 00:50
 9/35 anonim ***** válasza:
75%
Azzal egyetértek, hogy magadnak szülsz, meg nem szabad más segítségét elvárni stb. De amit én tapasztalatok, az az, hogy azok a nagymamák "tagadják meg" a segítséget leginkább, akiket annó vastagon támogatott az ő anyjuk, akiknek természetese volt, hogy egész nyárra lepasszolták a gyerekeket a mamához, nem volt kérdés, hogy a mamának ez fárasztó vagy megterhelő-e, és még sorolhatnám. Az a nagy büdös helyzet, hogy elkényelmesedünk az élet minden területén.
2015. febr. 16. 05:50
 10/35 anonim ***** válasza:
79%

Persze, bezzeg-külföldön még a nagymamák is zöldebbek! :-)

Először is: mi a helyzet a nagypapákkal? Nekik jár a nyugis pihenés, csak a nagymamáknak kell segíteni?

A kérdés egyébként szerintem ennél összetettebb. Ma nagyon sok nő gondolja úgy, hogy senkinek semmi köze a gyerekéhez, és a gyerek első 3 évében 0-24ben rá, az anyjára van szüksége. Mindenki hülye, senkitől nem fogadnak el tanácsot, senkire nem bízzák a gyereket 10 percre sem. Egy ilyen kezdet után nem csoda, ha aztán a nagyszülők később nem ugranak amikor kéne a segítségük.

Mi egyébként sok segítséget kapunk a nagyszülőktől, amit örömmel el is fogadunk. Nem ők nevelik a gyereket, nincsen lepasszolva hetekig, a mindennapos feladatokat mi oldjuk meg a férjemmel, de ha bármelyik nagyszülő hétvégén igényt tart rá, viheti :-) Hidd el, elég sok érdekes megjegyzést kaptunk már emiatt. Ma valahogy az a felfogás, hogy a nagyszülők nem tagjai a családnak - ami szerintem elég nagy marhaság.

2015. febr. 16. 07:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!