Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Esküvőszervezés manapság?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Esküvőszervezés manapság? Anyagiakra gondolok. Kinek mit mikor illik?

Figyelt kérdés
Lassan aktuális lesz nálunk a téma, még ha nem is idén. Sajnos az én szüleim a nyugdíjból nem tudnának besegíteni. Párom szülei se gazdagok (de azért ők nem állnak rosszul), de viszont kellemetlenül érezném magam, ha ők meg besegítenének. Szóval manapság milyen költségeket kinek illik állni? Kort azért írok, 30 körül vagyunk mindketten.
2015. febr. 12. 10:19
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
84%
A pár fizessen mindent! Ha kapnak valakitől segítséget, akkor azt örömmel el lehet fogadni, de úgy kell nekivágni, hogy nektek illik fizetni mindent, és nem elvárni a szülőktől.
2015. febr. 12. 10:22
 2/20 A kérdező kommentje:
Lenne rá pénzünk (majd akkor) és nem várnánk el. Csak évekig hallgattam otthon anyukámtól, hogy milyen kellemetlen lesz ha egyszer eljön az az idő és nem tudnak majd "férjhez adni". Mert hogy régen úgy illett.
2015. febr. 12. 10:24
 3/20 anonim ***** válasza:
100%

Ebben az esetben fizessétek ki. Elég felnőttek vagytok már és tényleg nem lenne szép ezt a szüleitekre terhelni.

Nyilván ahol tehetősek a szülők, ott szívesen segítenek és beszállnak a költségekbe vagy fizetnek mindent.

2015. febr. 12. 10:25
 4/20 A kérdező kommentje:
Értem, de a kérdésem nem erre irányult. Hanem, hogy nekem kellemetlenül kell-e éreznem magam, ha a párom szülei mondjuk beleadnak egy kis pénzt a fiuknak, de az én szüleim nem, mert nem tudnak?
2015. febr. 12. 10:26
 5/20 anonim ***** válasza:
85%
Ha a nagyon régi hagyományokat nézzük, akkor általában a lányos ház állta az esküvő költségeit. Manapság viszont megbeszélés kérdése. Nálunk úgy van, hogy augusztusban lesz az esküvőnk, és egy költözés is esedékes májusban, és felújítás elé is nézünk, ezért a szülők mindkét oldalról felajánlották az anyagi támogatást, sőt apukám ragaszkodott is hozzá, hogy az én részemet állják. (Anno testvérem esküvőjén is így volt.) Mi is meg tudnánk oldani, saját kontóra, nyilván úgy álltunk oda a szülők elé, hogy bejelentettük, hogy kitűztük az esküvő időpontját stb. A felajánlás maguktól jött, nem pedig úgy, hogy mi jártunk rájuk, hogy mennyivel szállnak be. 30 körül azért ne várjátok el hogy majd a szülők kisegítenek titeket. Ha felajánlják akkor az egy szép gesztus és nagy segítség, és döntsétek el, hogy éltek-e a lehetőséggel.
2015. febr. 12. 10:28
 6/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell kellemetlenül érezned. Nyilván a párod szülei is megértik, hogy nincsenek a szüleid abban a helyzetben, hogy pénzzel segítsenek.

A párod beszélje meg a szüleivel ezt. Ha nem tetszene nekik, akkor ne fogadjatok el tőlük pénzt.

2015. febr. 12. 10:30
 7/20 A kérdező kommentje:
Nem hiszem el, hogy nem lehet értelmezni a KÉRDÉSEMET!!!!!!!!!!!! Nem várok el semmit, pont az lenne a jó ha senki de senki nem segítene bele. De igen, régen a lányos háznak illett, így borzasztó kellemetlen lenne ha a párom szülei besegítenének! Mondom KELLEMETLEN. Nem elvárt, hanem kellemetlen!
2015. febr. 12. 10:30
 8/20 A kérdező kommentje:
És végre megkaptam a választ is közben, köszönöm. Szó nem volt elvárásokról, de szerintem érthetően fejeztem ki a problémám.
2015. febr. 12. 10:31
 9/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem köszönjétek meg a felajánlást, és egyből mondjátok is, hogy nincs rá szükségetek, meg tudjátok oldani magatok is. Viszont ha mindenáron adni akarnák a pénzt, akkor adják inkább nászajándékba.
2015. febr. 12. 10:36
 10/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm. És ez így tényleg korrektnek is tűnik és engem nem hoznak vele esetlegesen kellemetlen helyzetbe.
2015. febr. 12. 10:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!