Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Esküvőszervezés manapság? Anyagiakra gondolok. Kinek mit mikor illik?
Nálunk is hasonló a helyzet. Én mondtam a párom szüleinek, hogy nem várom el tőlük, hiszen a szüleimtől sem várom el, mert egyikkel nem vagyok jóban, másiknak meg nem olyan az anyagi helyzete.
Ők erre azt válaszolták, hogy ők akkor is szívesen segítenek, ha a szüleim nem. Mert ők nem azért akarnak segíteni, hogy kényelmetlen helyzetbe hozzanak vele bizonyos embereket, hanem mert szeretnek engem, és ez nekik fontos.
"Az én szüleim egyszerű emberek voltak, gyári munkások mindketten, és nem okozott gondot majdnem 300 fős lakodalmat tartani. Sőt, minden évben külföldön nyaraltunk. Ma ezt szinte csak azok tehetik meg, akik átlagon felül jól keresnek."
Valószínűleg akkor is átlagon felül kerestek, mert nekünk átlagosan sose telt külföldre.
A régi lakodalmak meg nem kerültek ennyibe, főleg, hogy akkor a vendégek az ajándékon kívül, azon felül hozzájárultak a vacsorához is, a süti alap volt, hogy mindenki hoz, de hoztak tyúkot, rizset, tésztát, aki pálinkát, bort készített otthon az abból hoztott stb. A szomszédoktól összehordtak tűzhelyeket palackkal és sorban főztek az asszonyok, a lagzi alatt meg mosogattak. Így ma is ki lehet hozni olcsón, csak már nem szokás és a vendégek lennének legjobban felháborodva, hogy ezt is csinálni kell meg ilyen körülmények mikor ajándékot is hoznak, holott, ha azt nézem akkor manapság jól jár az ember, mert csak ajándékot kell vinni és kész, nem kell még összedobni a lagzihoz valókat is az ajándékon kívül.
Én is ebben a cipőben járok..
Van két kisebb tesóm és nem akarom anyámékat ezzel terhelni. A párom szülei jól állnak, de nekük is lenne hova tenni. De náluk már kirepültek.
Ők ha tudnak pénzzel segítenek,jó nem sokkal, de minden jól jön. Az én szüleim meg munkával, apu ezermester, mindenre tanítja a vőlegényem.
Szóval az anyósomék felajánlották, hogy ők besegítenének, vagyis megvennék a karikagyűrűnket. Na ezen teljesen kiakadtam. Azt mi akarjuk megvenni!
Az esküvőt is mi fogjuk állni, már majdnem egy éve együtt lakunk.
De mondtam a szülőknek, hogy Tortát, házi likőröket, szeretettel megköszönök. Az is nagy segítség.
22/L 24/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!