Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Esküvőszervezés manapság?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Esküvőszervezés manapság? Anyagiakra gondolok. Kinek mit mikor illik?

Figyelt kérdés
Lassan aktuális lesz nálunk a téma, még ha nem is idén. Sajnos az én szüleim a nyugdíjból nem tudnának besegíteni. Párom szülei se gazdagok (de azért ők nem állnak rosszul), de viszont kellemetlenül érezném magam, ha ők meg besegítenének. Szóval manapság milyen költségeket kinek illik állni? Kort azért írok, 30 körül vagyunk mindketten.
2015. febr. 12. 10:19
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is hasonló a helyzet. Én mondtam a párom szüleinek, hogy nem várom el tőlük, hiszen a szüleimtől sem várom el, mert egyikkel nem vagyok jóban, másiknak meg nem olyan az anyagi helyzete.

Ők erre azt válaszolták, hogy ők akkor is szívesen segítenek, ha a szüleim nem. Mert ők nem azért akarnak segíteni, hogy kényelmetlen helyzetbe hozzanak vele bizonyos embereket, hanem mert szeretnek engem, és ez nekik fontos.

2015. febr. 12. 10:40
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem kell kellemetlenül érezned magad, hiszen te nem tehetsz a szüleid anyagi helyzetéről. Lehet, hogy meg kellene mondanod párod szüleinek, hogy a te szüleid nem tudnak adni, és így neked ez kellemetlen lenne. Szerintem normális esetben ugyanúgy hozzájárulnának a költségekhez és mondanák is, hogy ne érezd magad rosszul emiatt, szívesen adnak stb. :)
2015. febr. 12. 10:52
 13/20 anonim ***** válasza:
35%
30 korul mar, es mikyen hisztis. Ne ugralj, kerdezo! Csak az eskuvon el ne engedd magad!
2015. febr. 12. 11:08
 14/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat és a segítséget! :) A kedves utolsó meg elhúzhat a fr.ncba....
2015. febr. 12. 11:11
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell kellemetlenül érezned magad akkor sem, ha csak ez egyik fél száll be a szülők közül. Ugyanis, ha beszállnak, akkor azért szállnak be, mert felnőttek és ők be akarnak szállni, nem azért, mert hogy majd a másikak is szálljanak akkor be. Főleg, hogy ha ők azt mondják, hogy adnak az esküvőtökhoz X összeget, akkor attól nekik se több se kevesebb nem lesz, ha a ti szüleitek meg zérót adnak vagy ugyanannyit. Ez csak nektek számít.
2015. febr. 12. 11:18
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
te szüleid*
2015. febr. 12. 11:19
 17/20 anonim ***** válasza:
Sajnos a mostani világunkat nem lehet összehasonlítani a 30-50 évvel ezelőttivel. Akkor még természetes volt, hogy "férjhez tudtak adni" minden gond nélkül, a szülők állták az esküvői költségeket. Az én szüleim egyszerű emberek voltak, gyári munkások mindketten, és nem okozott gondot majdnem 300 fős lakodalmat tartani. Sőt, minden évben külföldön nyaraltunk. Ma ezt szinte csak azok tehetik meg, akik átlagon felül jól keresnek. Nem kell, hogy a nyugdíjas szüleid amiatt rosszul érezzék magukat, vagy te, mert nem tudnak nektek anyagilag segíteni. Jó ötlet, hogy a párod szülei amit nektek szánnak, adják ajándékként, ti meg azt kezdetek vele, amit akartok. Vagy ha gondot okoz, hogy a te részedről nincs anyagi támogatás, akkor ne fogadjátok el tőlük sem. Ezt ti tudjátok, hogy milyen emberek, a későbbiekben nem hánytorgatnák e fel.
2015. febr. 12. 12:45
 18/20 anonim ***** válasza:

"Az én szüleim egyszerű emberek voltak, gyári munkások mindketten, és nem okozott gondot majdnem 300 fős lakodalmat tartani. Sőt, minden évben külföldön nyaraltunk. Ma ezt szinte csak azok tehetik meg, akik átlagon felül jól keresnek."

Valószínűleg akkor is átlagon felül kerestek, mert nekünk átlagosan sose telt külföldre.

A régi lakodalmak meg nem kerültek ennyibe, főleg, hogy akkor a vendégek az ajándékon kívül, azon felül hozzájárultak a vacsorához is, a süti alap volt, hogy mindenki hoz, de hoztak tyúkot, rizset, tésztát, aki pálinkát, bort készített otthon az abból hoztott stb. A szomszédoktól összehordtak tűzhelyeket palackkal és sorban főztek az asszonyok, a lagzi alatt meg mosogattak. Így ma is ki lehet hozni olcsón, csak már nem szokás és a vendégek lennének legjobban felháborodva, hogy ezt is csinálni kell meg ilyen körülmények mikor ajándékot is hoznak, holott, ha azt nézem akkor manapság jól jár az ember, mert csak ajándékot kell vinni és kész, nem kell még összedobni a lagzihoz valókat is az ajándékon kívül.

2015. febr. 12. 13:25
 19/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, megnyugtattatok vele. :) Így már biztos nem fogom rosszul érezni magam, bárhogy is lesz. Csak jobb az ilyenre felkészülni.
2015. febr. 12. 13:32
 20/20 anonim ***** válasza:

Én is ebben a cipőben járok..

Van két kisebb tesóm és nem akarom anyámékat ezzel terhelni. A párom szülei jól állnak, de nekük is lenne hova tenni. De náluk már kirepültek.

Ők ha tudnak pénzzel segítenek,jó nem sokkal, de minden jól jön. Az én szüleim meg munkával, apu ezermester, mindenre tanítja a vőlegényem.

Szóval az anyósomék felajánlották, hogy ők besegítenének, vagyis megvennék a karikagyűrűnket. Na ezen teljesen kiakadtam. Azt mi akarjuk megvenni!

Az esküvőt is mi fogjuk állni, már majdnem egy éve együtt lakunk.

De mondtam a szülőknek, hogy Tortát, házi likőröket, szeretettel megköszönök. Az is nagy segítség.

22/L 24/F

2015. febr. 24. 14:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!