Megfigyeltétek már, hogy a nagyszülők közül a nagymamák milyen gyorsan megtanulnak emailezni, Skype-olni, Facebookozni, ha számítógépet kapnak? A nagypapák viszont idegenkednek a géptől!
Ez egyáltalán nem igaz. Nálunk apósom mindent megcsinált az interneten, anyósom pedig nagy nehezen megtanulta a skypot használni, de csak akkor, ha be van állítva az automatikus bejelentkezés.
Egy-két példa alapján ne általánosíts.
Nem feltétlen.
Én nagyszüleim a mobiltelefonokkal kezdték ezt, akkor már voltak színes meg kamerás telefonok olcsó árakon. A nagyapám minden funkcióját tudta kezelni, majd amikor a régi számítógépemet oda adtam nekik akkor nagyapám nagyon hamar megtanulta használni, és már internetezik is szinte mindig. Ő ez mellett még egy tanfolyamra is beiratkozott ahol a wordot, meg az egyéb ilyen programokat is megtanították neki, és olyan szinten tudja kezelni, hogy ott ír egy könyvet, ahol az ő gyerekkori és fiatal kori történetét írja le, meg azt ahol régen bányába dolgozott még vezetőként hogy mit hogyan csináltak ott. Az interneten keres forrásokat hozzá, amire nem emlékszik úgy, a facebookon kommunikál egyik régi katonatársával, meg egy néhány osztálytársával akik még élnek, meg a nagybátyámmal is ott beszélnek.
Nagymamám nem használ ilyet, de ő filmeket szokott nézni meg a youtube-n hallgat régi zenéket még az ő fiatal korából. Nagyapám amikor már nagyjából tudta mi fán terem ez az egész, akkor ajánlottam fel hogy oda adom a régi gépem és megtanítom dolgokra, és ő intézte el az internetet is hogy bekössék neki.
És hát kihasználják rendesen, nagyapám ilyen modern felfogású már okostelefont is vett, de az érintő képernyőt egyáltalán nem tudja megszokni, így azt a húgomnak adta inkább XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!