Mi az oka, hogy a mai nagy magyar anyák egy része debilként kezelik a 40-60 éves nagymamákat?
Ne csináljon semmit, ne szóljon a drága okos anyuci szemefényére, nehogy már rábízzuk, biztos, hogy nem ért a gyerekneveléshez.
Legjobb esetben olvashat mesét, ugorhat, ha hirtelen vigyázni kell a gyerekre, meg természetesen anyagilag is támogathatja a családot.
(Nem vagyok ilyen helyzetben, az itt olvasott hozzászólások ihlették a kérdést)
Mert a mai "anyák" úgy hiszik, hogy okosabbak mindenkinél, és elkényeztetik a gyerekeket. Sértve érzik magukat, ha valaki tanácsot akar adni nekik.
De valahogy divat is lett az anyóst utálni. (A saját anyukát nem annyira).
Mert ők "jobban tudják".
Erre szokták mondani:"hogyha tudod, akkor csináld!"
Az én anyám nagyon felelőtlen, írigy - igen, még a saját unokájára is - és buta. A fiam 11 éves, de több esze van, mint a nagyanyjának. Nem érzem őt vele biztonságban.
Az exanyósomra simán rábízom a gyereket, szeret is ott lenni, de sajnos ők külföldön vannak, így csak 3-4 havonta tudnak találkozni.
Én már elmúltam negyven, de remélem, messze vagyok még a nagymamaságtól.
Anyukám 77 éves, anyósom 81. Soha nem jutott eszembe "debilként" gondolni rájuk. Talán azért, mert ők tiszteletben tartják az én nevelési elveimet, én meg tiszteletben tartom az övékét.
Persze, ha a gyerekek a nagyszülőknél vannak, én nem szólok bele abba, mit engednek meg nekik és mit nem.
Szerintem ez a békés családi élet egyik feltétele.
Mindemellett gyerekeim hetente egy délutánt töltenek a szüleimmel már évek óta. Ilyenkor anyukám megy értük a suliba és este 7-re hozza őket haza. Sohasem terheltem volna rá a gyerekeket a nagyszülőkre, szerencsénkre anyagi támogatást sem kértünk soha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!