Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináltok, ha a nagymamák...

Mit csináltok, ha a nagymamák semmibe veszik a szavatokat a gyerekkel szemben?

Figyelt kérdés

Kisfiam még nagyon pici, de folyton vitázunk a nagymamákkal. Olyan dolgokon, hogy pl a kisfiam csak háton tud elaludni, de folyton hasra fordítják, hogy úgy aludjon. Kérem, hogy ne ültessék fel (3 hónapos), de csak azért is megteszik. Szóltam, hogy ne tegyenek párnát a feje alá, de mintha meg se hallanák.

Bármit mondok, oda se figyelnek rám, mindegyik azt csinálja, amit akar. Téphetem a számat, nem érdekli őket.

Nem hiszem, hogyha pár hétig nem láthatnák az unokát, az megoldás lenne. Valami más ötlet?

2015. jan. 27. 14:44
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Keményen a sarkadra kell állni. Az van, amit te mondasz. Aki nem tartja be, azt kicsit hátrébb kell szorítani.
2015. jan. 27. 14:48
 2/7 anonim ***** válasza:
91%

Ha tényleg határozott vagy, és semmibe veszi a szavaidat, akkor óvatosan fogd meg a karját amikor ülteti fel, és mond meg neki, hogy figyeljen rád, ha megvan a szemkontaktus, akkor mond el a szemébe hogy, ez árt a babának, és ne csinálja. Kérdezd meg tőle hogy megértette-e. Ha elkezdődik a hímelés-hámolás hogy jaaaaj, de így meg úgy, akkor szakítsd félbe, és megint mond el neki, még határozottabban. Ha meg akarja szakítani a szemkontaktust, hogy lerázzon, forsítsd magad felé a testét a vállánál fogva, ha ez sem segít, fog meg az állát és fordítsd magad felé az arcát, és közöld, hogy lassan az utolsó határnál jár, ha nem hallgat rád, az unokája láthatásával játszik. Nem akarod hogy gerincproblémái legyenek, és ő a te gyereked. És háton szeret aludni. Punktum.

Tudom, erősnek hangozhat pár lépés, de ritkán kell addig elmenni, hogy az ember a másik arcát maga feléfordítsa, csakhogy figyeljen rá.

Ha káros dolgokat tesznek a picivel, pl felültetés, akkor pedig igenis told el őket onnan határozottan, erővel. A gyereked egészségével játszanak. Tanulj meg kiállnod a családodért.

2015. jan. 27. 14:51
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Pedig nem tudsz mást tenni, mint nagyon határozottan megmondani a mamáknak, hogy értékeled a segítségüket, de a kicsi a te gyereked és ha nem tartják be azokat a dolgokat amiket kérsz tőlük ritkítani fogod a találkozásokat.
2015. jan. 27. 14:51
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Tapasztalatból mondom, hogy még most állj a sarkadra. Nagyon határozottan mondd meg, hogy mit lehet, és mit nem, ha pedig nem akarják tudomásul venni, akkor igenis ne lássák egy pár hétig. Hátha tanulnak belőle.

Sajnos mi nem voltunk elég kemények az elején. Első gyerkőcünk volt, és még nem volt meg a kellő önbizalmunk hozzá, hogy leállítsuk őket, akik ugye már felneveltek x gyereket....Meg is lett az eredménye, egy akaratos, követelőző kis pukkancs, akit nehéz fegyelmezni. Aztán ha valami nem stimmel, azóta is azt hallgatjuk a nagyszülőktől, hogy nem neveltük meg a gyereket. Nagyon bosszantó, mert mi próbáltuk lefektetni egységesen a szabályokat, csak tett rá mindenki nagy ívben, most meg mutogat, hogy a mi felelősségünk, áááááá nekik semmi közük hozzá.

2015. jan. 27. 15:34
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Már azt nem értem, miért a nagymamák altatják a kicsit. Játszani játsszanak vele, szeretgessék, de nehogy már a szülők szerepét vegyék át. Etetés-fürdetés-altatás-nevelés egyértelműen a szülő feladata és FELELŐSSÉGE! Nálunk sosem lehetne ezt eljátszani, mert a szerepeket nem cseréljük fel, szerencsére a nagyszülők is tudják, hogy ők a nagyszülők...:)
2015. jan. 27. 15:53
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
5-nek igaza van. Ha maguktól nem tudják, akkor ki kell jelölni a határokat. Mi tartozik a szülők hatáskörébe, és mi a nagyszülői szeretetbe. Mindenesetre az ilyen nagyszülő nem tiszteli a szülőket semennyire, gyereknek néznek benneteket, akiknek meg kell mutatni, hogy kell a saját gyereketekkel bánni. Ne hagyjátok. Szerintem üljetek le, és beszéljétek meg szépen, ha nem megy, akkor fentebb írtak drasztikusabb megoldást is, alkalmazzátok azt.
2015. jan. 27. 16:11
 7/7 anonim ***** válasza:
57%

Hű nálunk is voltak viták, volt, hogy ki kellett osztani mindenkit, hogy "mert én vagyok az anyja és én azt mondtam".

Amíg én vagyok (az apával) teljes mértékben a felelős a gyerek testi és lelki fejődéséért (mert a halálra éheztetett kisgyereknek is csak a szülei lettek letartóztatva, ha jól tudom a házban lakó nagyszülők nem), akkor az van amit én mondok. Csak keményen és határozottan lehet ezt. Én meghallgatok minden tanácsot, érvet, meg is fontolom, de a döntés a szülők kezében van. Még mindig van pár vita, érdekes módon a gyerekek simán megértik hiszti és veszekedés nélkül, ha már nincs több mese, ha nincs édesség vagy később, a nagyszülőkkel kell még vitatkoznom.

2015. jan. 28. 01:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!