Én dramatizalom túl vagy tényleg ennyire leszaerjäk a dolgot?
Ritkán látogatják a szüleim az unokàjukat. Többségében mindig én viszem hozzájuk. Anyu nem rég lett nyugdíjas, apunak még van egy két éve. ( Aposomek egyáltalán el se jönnek, néha mi visszük oda is az unokát. ) Ezt miért csinálják? Néha úgy érzem,hogy csak én erőltetem...
De a kérdés azért pattant ki, mert anyumnak már dédunokái is vannak, igaz senkivel sem tartja a kapcsolatot. Apámnak ő az egyetlen unokája. Szombaton is ott voltunk. Megérkezésünk után egy óra múlva a majd egy éves lányom elaludt, majd 2 órára. Apám mar ekkor fogta magát és kiment a garázsba földet hordani ( lényegtelen miért pár fordulás és kész. Mivel heti 2 napot dolgozik így a többi napon is raert volna) majd délben felkelt a lány, anyum is elkezdett kifelé szaladgálni. És ott maradtunk ketten. 2kor úgy érzékeltettem hogy mi van,mert akkor elmegyünk.. anyám bejött, apám 3kor. Itt már ideges voltam. Majd elkezdett a lánynak kiabálni miközben ő földön fetrengett hogy gyere már ide ne menj ki... Mondom menj utána... És 4kor inkább eljottunk. Amúgy is a napja felborul a lánynak ilyenkor ha nem a megszokott van.. meg minek ha leszaerjak...
Megérkezésünk után egy óra múlva a majd egy éves lányom elaludt,
Apám mar ekkor fogta magát és kiment
Apám 10-15 óráig kint volt.
8ra volt megbeszélve. Ott is voltunk
Nem jön ki a matek :D
Nekem már az fura hogy a gyerekedet úgy emlegeted a lány.
Olyan ridegen hangzik, mint amikor az ember mesél egy sztorit valami idegenről. Egyébként sem értem, hogy a családokban miért ez a berögződött menetrendszerinti családlátogatás. Sok embernek teher és igénye sincs rá. Ami nem azt jelenti, hogy nem tartjuk a kapcsolatot, csak lehetne ezt sokkal rugalmasabban is, hogy ne sérelmekről meg áldozatvállalásról szóljon a kapcsolattartás.
Szerintem szeretik, ha ott vagytok. Náluk nem abban nyilvánul meg a szeretet, hogy akkor rácsimpaszkodnak a gyerekre, és el sem engedik, hanem abban, hogy jól esik nekik a társaságotok.
Azért is csinálják közben a dolgukat, mert nem vendégségbe mentetek, nem ünnep nap volt, csak úgy ott voltatok körülöttük.
10: Nálunk nem ez lenne a normális, mert mi kimutatjuk a szeretetünket sokféleképpen. De nem mindenki ilyen. Én értem a szüleidet, és kb. el tudom képzelni, hogy hogyan működnek. Nálunk is van ilyen a családban. Neki is az a fontos, hogy legyenek ott mellette. Ő csinálja a dolgát ugyanúgy, mint bármikor máskor.
Szerintem ne gondold emiatt, hogy nem szeretik az unokájukat. De ők nem lesznek azok a típusú nagyik, akik majd mindenféle izgalmas programra viszik az unokát. Nem mindenki ilyen.
Nem értem ezt a sok kommentet. Normális ember, aki szereti a gyerekét, az szereti a gyereke gyerekét is. Az nem csimpaszkodás, körülrajongás, hasraesés, ha a nagyszülők kicsit foglalkoznak az unokával, amikor ritkán ott van.
Sajnálom, ha ilyen szeretetlen, diszfunkcionális családokból jöttök, ahol ez normális és hogy szerintetek ez rendben van. Nalunk szerencsére normális nagyszülők vannal és az ismerőaeink nagyrészénél is.
Kérdező, ne menjél, felesleges. Hát látod, se te nem érdekled a szüleidet, se a gyereked. Tudom, nehéz ezt feldolgozni, elfogadni, de tényleg csak erölteted. Hidd el, ha látni akarnák, mennének.
"Megérkezésünk után egy óra múlva a majd egy éves lányom elaludt, majd 2 órára. Apám mar ekkor fogta magát és kiment a garázsba földet hordani"
Mert mit kellett volna csinálnia? Nézni, ahogy alszik???
Komolyan némelyik kommentelő azt nézi,mibe köthet bele...
Akik normális választ irtak köszönöm.
Én nem úgy működöm, hogy azért megyek el, hogy ne üljek otthon.
Szerintem ennek semmi értelme nem volt, hogy most egy kettőt vigyorogjon a lányommal és utána meg szarik rá..aztán elmondhassa ő milyen jó nagyszülő.
"Én nem úgy működöm, hogy azért megyek el, hogy ne üljek otthon."
De azért, mert más máshogyan működik, mint te, még nem biztos, hogy rossz, csak más. Nem vagyunk egyformák. Ezért ne haragudj ennyire a szüleidre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!