Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » 20F. Miért nem vesz a családom...

20F. Miért nem vesz a családom komolyan? Miért hisznek engem butának? De ezt ki is nyilvánítják felém. Tényleg az egyszerű dolgokban is ilyenek velem, és már nagyon idegesít. Mamám egyáltalán nem tud komolyan venni például.. miért?

Figyelt kérdés
Nagyon butának, tehetetlennek hisznek. Például zaklattak a túlórázásom miatt is, egyszerűen nem engedték szinte, hogy egyedül gyalogoljak 2 utcát éjjel haza. Inkább ki akartak mindig jönni kocsival, és veszekedtek rám. Aztán küldtem el mindenkit elég keményen. Belőlem azt sem néznék ki, hogy online térképpel elmenjek bárhová (pedig nekem nagyon könnyű), stb.. ilyen apróságok. Miért csinálja ezt velem a családom?

szept. 12. 16:42
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:

Nem Addams Family csapat.. Hosszú történet, majd 20 éves dologról van itt szó. Egyszerűen anyámnak nem sikerült összehozni jó kapcsolatot, és ez így maradt. Nagyszüleim is életerős emberek még jelenleg, és egyben vagyunk eléggé. Szóval légyszíves, ezt a témát most hagyjuk. Nem fogom kifejteni ennél jobban, csak értsétek meg.

A lényegről beszéljünk most, amit kérdeztem. Azzal kapcsolatban adjatok választ. Köszi.

szept. 12. 17:23
 12/28 anonim ***** válasza:
0%
Az azért érdekelne miért baj, ha az anyja a nagyszülőkkel lakik.. van ilyen. A kérdező attól még elköltözhet.
szept. 12. 17:26
 13/28 A kérdező kommentje:

Még mielőtt bárki félre értené teljesen. Nem élünk velük egy házban, csak közel. Egész életem igazából így telt, hogy a család egyben volt erősen. Anyám testvérei például, nagyszüleim.

A baj itt azzal van, hogy szerintem ők nem is érzékelték azokat az éveket, amik már elhaladtak felettem. Jó lenne felfogniuk.

szept. 12. 17:27
 14/28 anonim ***** válasza:
0%
Nem szeretem a "mindent is" kifejezést. Elején poén volt, most már fárasztó. Na akkor mondok valamit:17 éves voltam amikor határon túli buszos osztálykirándulásról valami éjféltájban értünk vissza a suli elé... oké lehet már negyed 12 kor mert az utolsó vonatot mégiscsak elértem, hogy hazajussak. Mindenki másért ott tolakodtak a iskola parkolója körül a szülei hogy "végre Prüntyőke már nem tudtuk hol késtek". Én fura fazonok közt utazva hazajutottam. Nagyjából egyidőben a szüleimmel, akik épp Norvégiából jöttek, ezért nem jöttek ki elém a másik városban levő iskolához, de tudták semmi gond nem lesz hiszen koleszos is voltam nem sokkal korábban. Hogy jön ide ez? Úgy hogy ez a - kit kell félteni, kit nem- dolog nem úgy megy hogy az illető amint elfújja a 18 gyertyát a tortán onnantól minden megváltozik egyik pillanatról a másikra. Azokért nem paráznak akik már tiniként is jókiállásúak voltak, éltek is a lehetőséggel amivel bizonyíthattak. De pl akiket dedós kortól serkenő szakállú srác/ kisminkelt csajszi korszakáig szülei hurcibáltak kocsival iskolába, zongoraórára, randira stb...nos azok ne gondolják hogy ebből a státuszból csakúgy csettintésre kiszállnak
szept. 12. 17:30
 15/28 A kérdező kommentje:

#14 Nem gondolom, hogy a kioktatásodra van szükségem. Majd én megválogatom azt, hogy milyen kifejezéseket használok.

A másik pedig, hogy légyszíves.. egy határon túli kirándulást ne hasonlítsál már ahhoz, hogy valaki 2 utcát is alig gyalogol haza felé. A kettő között azért próbáld érteni a különbséget.

szept. 12. 17:36
 16/28 anonim ***** válasza:
25%

11.

Szívem!

Ez a lényeg.

Anyád pasi nélkül, az életerős vénasszony, meg vénember leuralja a gyenge anyád és próbálnak téged is.

Ez egy elcseszett dinamikájú Addams Family.

Gondold csak át...

(Milyen jól ráéreztem amúgy... vadidegenként is)

szept. 12. 17:39
 17/28 anonim ***** válasza:
21%

Megpróbáltad ezt már megbeszélni velük? Mi nem fogunk tudni tanácsokat adni ezen kívül és a költözésen kívül. Ülj le velük, rendesen beszéljetek erről.

Az én családom sosem volt ilyen, valszeg azért mert már korán Pestre költöztem, de ez nem jelenti azt, hogy nem szeretnek és nem aggódnak értem.

szept. 12. 17:39
 18/28 A kérdező kommentje:

#16 Pontosan. Elcseszett dinamika van itt, ezzel egyet fogok veled érteni. Mert ez a valóság.

Tettem már fel ezzel kapcsolatban kérdést. Ezért a lényeget most arra helyeztem, miért nem vesznek komolyan.

De van valóságalapja annak, amit mondasz.

szept. 12. 17:42
 19/28 anonim ***** válasza:
59%

14.

Jól van te kis sosem babusgatott, féltett, nagyon önálló, no-go zónákban óvodásként utazgató.

Gratulálunk!

Hàny éves vagy? 😂😂😂

szept. 12. 17:43
 20/28 A kérdező kommentje:
#17 Mintha a falnak beszélnék. Ha kérem őket, általában elfogadják. De idővel ismét előjön a viselkedésük, és akkor megint le kell őket állítsam. Mert venniük kéne a lapot, hogy az én életemből mindenki kifelé. Majd ha segítség kell, szólok.
szept. 12. 17:54
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!