Ilyen esetben mit lehet tenni?
Engem Nagymamám nevelt fel, a szüleimtől soha egy centet nem kaptam, az iskoláztatásom, ellátásom soha sem fizették...
Azonban, itt jön a gond, erről tulajdonképpen semmiféle "igazolás" nincs, tehát hivatalosan nem mamám volt a nevelőm...
Neki van egy lakása, amiből én is jogosnak érezném, hogy örököljek majd.
Egyedül max a lakcímemmel tudnám bizonyítani, hogy ott éltem, mert oda vagyok, és oda voltam kicsi koromtól bejelentve.
Pár éve feljött bennem ez az örökösödés téma, mert sajnos páromnak is meghalt egy közeli hozzátartozója (kérem senki ne értse félre, egyáltalán nem arra várok, hogy meghaljon, nagyon szeretem őt, de már majdnem 90 éves).
Így akarva-akaratlan feljött bennem, hogy vajon én majd mennyit öröklök idővel..(szüleimtől max adósságot)
A legnagyobb probléma a történetben az, hogy Mamámnak két gyereke van (egyik az apám), és mindkettő "ügyesen" elherdálta a vagyonát, illetve kb hónapról-hónapra élnek, saját ingatlanuk már nincs. Hivatalosan mamám a lakás tulajdonos, de értelemszerűen majd a gyerekei örökölnék..
Pár éve beszéltem ezzel kapcsolatban Mamámmal, és mondta, hogy nyugodjak meg, a lakás apámra eső részéből valamennyit rám irat a végrendeletében.
Sajnos fogalmam sincs, hogy hogy írta meg, megírta-e egyáltalán, és hogy az egyáltalán korrekt lesz-e és elfogadják-e majd...
Ha netán rosszul írta meg, és végül csak a két herdálóé lenne a lakás, tudok majd valahogy fellebbezni? Hisz nekem nem voltak úgymond szüleim, így igazságtalannak érezném, ha egy ft-ot sem kapnék a mamám örökségéből...
Bár ne érdekelne ez a pár millió ft, de sajnos nem vagyok olyan helyzetben.
26
Hát azért ez nem így van. Nem csak a mama adott és a kérdező kapott. Azért egy unoka is rengeteget tud adni a nagymamànak. Nem csak anyagiak vannak a világon.
Elképesztőek ezek a családok.
A szentnek beállított nagymama igazàból olyan sz*r szülő volt, hogy két ilyen semmirevaló, pénzelverő, gyerekét elhagyó embert nevelt fel. Aztán a kérdezőt is úgy sikerült csak felnevelnie, hogy a pénzt az sem tudja megfogni, a nagyi halálát várja vele, hogy mrgszabaduljon a bántalmazó pasijától, mert ilyen családi háttér után nyilván ő is egy semmirevaló sz*r embert választ magának, és a szent nagyi még most is lelkizsarolja.
Kérdező, kérlek, ne vállalj gyereket, ne vidd tovább a családi mintát!
35
Te utolsó nyomi! Írhatnék szebbet is :)
Honnan szűrted le, hogy én nem tudom a pénzt megfogni? Minden kicseszett garast félreteszek mióta az eszemet tudom, külföldön is voltam, ott pl ételen kívül semmit nem vettem magamnak. Ja és még egy adag befektetett pénzem is van, képzeld :O
Nem volt lehetőségem egyetemet végezni, így sajnos nem jut nekem a minimum 600 ezres nettó, de amim van azt nagyon megbecsülöm, nem tékozlom. Ellentétben az őseimmel, akik temérdek rossz anyagi döntést hoztak (okos ember ugye az előtte levő rossz példákból tanul..)
31
Egyébként igen, szerintem is :) Nagyon magányos lett volna, ha nem vagyok neki, és mielőtt szétszedtek keselyűk, ezt ő mondogatta nekem, nem én emelem magam ekkora "magasságokba" lol :O
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!