Ilyen esetben mit lehet tenni?
Engem Nagymamám nevelt fel, a szüleimtől soha egy centet nem kaptam, az iskoláztatásom, ellátásom soha sem fizették...
Azonban, itt jön a gond, erről tulajdonképpen semmiféle "igazolás" nincs, tehát hivatalosan nem mamám volt a nevelőm...
Neki van egy lakása, amiből én is jogosnak érezném, hogy örököljek majd.
Egyedül max a lakcímemmel tudnám bizonyítani, hogy ott éltem, mert oda vagyok, és oda voltam kicsi koromtól bejelentve.
Pár éve feljött bennem ez az örökösödés téma, mert sajnos páromnak is meghalt egy közeli hozzátartozója (kérem senki ne értse félre, egyáltalán nem arra várok, hogy meghaljon, nagyon szeretem őt, de már majdnem 90 éves).
Így akarva-akaratlan feljött bennem, hogy vajon én majd mennyit öröklök idővel..(szüleimtől max adósságot)
A legnagyobb probléma a történetben az, hogy Mamámnak két gyereke van (egyik az apám), és mindkettő "ügyesen" elherdálta a vagyonát, illetve kb hónapról-hónapra élnek, saját ingatlanuk már nincs. Hivatalosan mamám a lakás tulajdonos, de értelemszerűen majd a gyerekei örökölnék..
Pár éve beszéltem ezzel kapcsolatban Mamámmal, és mondta, hogy nyugodjak meg, a lakás apámra eső részéből valamennyit rám irat a végrendeletében.
Sajnos fogalmam sincs, hogy hogy írta meg, megírta-e egyáltalán, és hogy az egyáltalán korrekt lesz-e és elfogadják-e majd...
Ha netán rosszul írta meg, és végül csak a két herdálóé lenne a lakás, tudok majd valahogy fellebbezni? Hisz nekem nem voltak úgymond szüleim, így igazságtalannak érezném, ha egy ft-ot sem kapnék a mamám örökségéből...
Bár ne érdekelne ez a pár millió ft, de sajnos nem vagyok olyan helyzetben.
Köszönöm a normális válaszokat.
Sajnos egy rossz kapcsolatba vagyok beleragadva (abuzáló, alkoholista a párom), és ebből is szeretnék kimászni, új életet kezdeni...ehhez is lenne nagy segítség az a pénz.
7-es, attól, hogy fizikailag léteznek, kvára egy percig sem voltak a szüleim...
8-as, épp ezeket teszem..
Meg is kérdezhetnéd róla, hogy van-e érvényes végrendelet. Ha jó a viszonyotok, nem fog megbantódni.
Azt is lehet, hogy még életében rádírja a lakást. De halála utan ez is meg a végrendelet is támadható, szóval nem biztos, hogy sima menet.
Készülj fel, hogy nem örökölsz. Az is lehet, hogy idòsotthonba költözik majd és ezért eladja a lakást, hogy fizethesse. Ne számíts rá, hogy az a pénz majd valamikor a tied lesz.
Jó egészséget és hosszú életet kívánok a nagyidnak.
És a kérdező megint felrobban, mert ismét kiderült egy számukra kínos részlt igazságból. Látni, ahogy a reg-ek jönnek, és mint az előadás-már már záróakkordjaként a burkolt" nincs közöd semmihez".
Csendes picinyke szűk családomban az a megszokott,és használt hogy az emberek szabad akaratát betartják, éz adott szó kötelezi azokat akik adják. Akár van szerződés, akár nincs.És nem kell rohangálni jogvégzett emberek tömkelegéhez.
Az adott szó kötelezz-ismerjétek meg ezt a mondást-Közel-Keleten így kötnek milliárdos üzleteket-nincs papír csak szó. És ha egyetlen egyszer áthágják akkor az illető kiesik az üzleti életből. És ők csinálják jól. Nem az Európaiak.
9-es
Kb két naponta megyek hozzá, segítek neki bevásárolni, heti többször főzök rá. De ez nekem alap. Azért tartanám jogosnak, hogy örököljek, mert kvázi az anyám helyett anyám volt. És igen, ez természetes, hogy hálás vagyok neki mindenért.
"Neki van egy lakása, amiből én is jogosnak érezném, hogy örököljek majd."
Miért? Mert ő nevelt fel? Hát attól még nem leszel örökös. Akkor sem, ha oda lettél volna bejelentve.
12
Köszönöm a kommented.
Sajnos fél éve extrém módon demens..így nem hiszem, hogy kapnék rá választ.
"Ha netán rosszul írta meg, és végül csak a két herdálóé lenne a lakás, tudok majd valahogy fellebbezni? Hisz nekem nem voltak úgymond szüleim, így igazságtalannak érezném, ha egy ft-ot sem kapnék a mamám örökségéből..."
Tökmindegy ki nevelt fel kit, te attól még nem örökölsz semmit. Nem is értem mi az összefüggés számodra ebben
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!