Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » A kisunokám allergiás a...

A kisunokám allergiás a kutyámra, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Pár hónapja költöztem közelebb a lányomékhoz, eddig nagyon messze laktunk egymástól. Eddig is ha hozzám jöttek a lányomék, a kisunokámon ki jött az allergia, de be tudtuk annak, hogy valamit nem bír. Eszünkbe se jutott a kutyám, meg legtöbbször én mentem hozzájuk.

Most így, hogy a kutyusom csak bent van, és többször nálam volt a kisunokám már biztos allergia teszt alapján is, hogy rá allergiás. Egy óra alatt szegénykémnek fel dagad az egész feje, szeme, viszket a keze. Teljesen tanácstalan vagyok, hogy mit csináljak. Ajándékozzam el a kiskutyám? Még csak 5 éves az unokám, nem tömhetjük folyamatosan gyógyszerekkel ha ide jön. Direkt azért költöztem ide, hogy több időt töltsek velük, hogy végre nálam is lehessen, vendégül tudjam őket látni, ne csak mindig a lányom.

2023. nov. 25. 10:21
1 2 3 4 5 6
 21/57 mantis religiosa ***** válasza:
79%
Más megoldás is van. Mehetnek moziba, játszóházba, kirándulni,akár egész hétvégére is. Nincs kőbe vésve, hogy csak a nagymamánál vagy otthon találkozhatnak. A szülőknek biztos nincs elég ideje ilyenekre, tudnak kettesben is lenni.
2023. nov. 25. 11:47
 22/57 anonim ***** válasza:
71%

20!

Édes istenem ilyen emberek miért léteznek? Akiknek egy állat "csak" egy állat. Tudod vannak olyanok, akiknek nem csak egy állat, akik felelősséggel vállalták anno addig, amíg valamelyikük el nem távozik az élők sorából. Nem addig, amíg kényelmes. Nem tudni azt sem, unoka volt előbb vagy a kutya. Unoka 5 éves, a kutya meg lehet 9. Unokaval átlag ember nem naponta találkozik, a kutyával meg együtt él.

Van gyerekem, mellé kutyám és macskám is. A gyerekem egy idő múlva kirepul majd és majd ő eldonti, lesz e unoka. A kutyám, macskám marad. Akkor is, ha unoka allergiás lesz rá. Erre ugyanis nem aza megoldás, hogy kibaxom otthonról az állatot, akiért anno felelősséget vállaltam, hanem az, hogy én megyek az unokahoz.

2023. nov. 25. 11:47
 23/57 anonim ***** válasza:
81%
#20 Akkor én is szar ember vagyok. Volt kutyám, miatta nem éreztem egyedül/magányosnak itthon magamat, volt kihez szólni, gondoskodni róla, játszani vele. Az unokákat szeretem, de ha választanom kellett volna, hogy a kutyától válok meg, vagy az unokáimmal nem itthon találkozom, akkor az utóbbit választottam volna.
2023. nov. 25. 11:49
 24/57 anonim ***** válasza:
34%

Nehogy összevessük már a fontossági sorrendet az unokával és a kutyával. Nem nehéz megoldani, hogyha a nagymama látni akarja az unokáját akkor a lányáéknál vagy kültéren találkoznak valahol. Egyébként szerintem egy allergia gyógyszerbe sem halna bele, hiába 5 éves.

19-es voltam.

2023. nov. 25. 11:54
 25/57 A kérdező kommentje:

Természetesen értem mit mondtak. De nem azért költöztem közelebb, hogy állandóan én legyek a lanyomeknal,vagy kint maszkaljunk az unokammal. Hanem, hogy tudjon nálam is aludni, én is vendégségbe át hívjam őket, ha az oviból haza hozom és itt szeretne lenni bármikor meg tudjuk oldani.

Nem 2-3 hetente szeretnék lenni vele pár órát. Ezért se tömhetjük gyógyszerrel őt, hetente többször.

2023. nov. 25. 11:56
 26/57 anonim ***** válasza:
64%
Nem, nem halnak bele, de átlag ember nem tömi gyógyszerrel a gyereket ha nem muszáj. Márpedig a nagymama kutyája miatt épp nem muszaj
2023. nov. 25. 11:57
 27/57 anonim ***** válasza:
62%

Más megoldás pedig sajnos nincs. Nem lehet az unokát “kínozni”. Az élet sokszor kegyetlen.

19-es és 25-ös voltam.

2023. nov. 25. 11:58
 28/57 anonim ***** válasza:
63%

Kerdezo!

Innen nézve nyilvánvaló, hogy a kutyát ki fogod tenni. Remélem valami felelősségteljes ember fogadja majd örökbe

2023. nov. 25. 12:00
 29/57 anonim ***** válasza:
91%

Kedves Kérdező!

Amit te szeretnél, az csak akkor lenne lehetséges, ha kisunokád allergiája elmúlna. Valamiről le kell mondanod. Mérlegelj, melyiket viselnéd el kevésbé nehezen.

2023. nov. 25. 12:05
 30/57 anonim ***** válasza:
57%
Kérdező, úgy látom, ez csak egy látszat kérdés. Te már eldöntötted, hogy a kutya megy, és csak önigazolást akarsz keresni egy vitatható döntéshez. Egyrészt megértelek, ha az unokádat választod, másrészt SOHA semmilyen körülmények között nem hagynám hátra az állatom. (Amúgy meg miért ne szedhetne egy 5 éves allergiagyógyszert?)
2023. nov. 25. 12:21
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!