Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » A kisunokám allergiás a...

A kisunokám allergiás a kutyámra, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Pár hónapja költöztem közelebb a lányomékhoz, eddig nagyon messze laktunk egymástól. Eddig is ha hozzám jöttek a lányomék, a kisunokámon ki jött az allergia, de be tudtuk annak, hogy valamit nem bír. Eszünkbe se jutott a kutyám, meg legtöbbször én mentem hozzájuk.

Most így, hogy a kutyusom csak bent van, és többször nálam volt a kisunokám már biztos allergia teszt alapján is, hogy rá allergiás. Egy óra alatt szegénykémnek fel dagad az egész feje, szeme, viszket a keze. Teljesen tanácstalan vagyok, hogy mit csináljak. Ajándékozzam el a kiskutyám? Még csak 5 éves az unokám, nem tömhetjük folyamatosan gyógyszerekkel ha ide jön. Direkt azért költöztem ide, hogy több időt töltsek velük, hogy végre nálam is lehessen, vendégül tudjam őket látni, ne csak mindig a lányom.

2023. nov. 25. 10:21
1 2 3 4 5 6
 11/57 anonim ***** válasza:
26%
A kutya soha nem fog megbántani.... Az unoka már kérdéses!
2023. nov. 25. 10:58
 12/57 A kérdező kommentje:

A lányom mondta, hogy akkor majd mindig én megyek hozzájuk.

Azért egyértelmű, hogy az unokámat szeretem jobban és azért költöztem közelebb, hogy a mindennapjai része legyen.

2023. nov. 25. 10:58
 13/57 lizzi77 ***** válasza:
34%
Mielőtt hozzád megy az unoka,alaposan ki kell takarítani,és addig a kutyust elzárni,ne menjen oda be a gyerek addig.Aztàn remélhetőleg lassan megszokja a gyerek szervezete.Ên nem adnàm oda másnak a kutyàmat csak ezért,végülis a gyerek mennyit van nàlad,2 hetente 2-3órát ,nem?
2023. nov. 25. 10:59
 14/57 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem te menj az unokádhoz. Mire szegény kutyus megöregszik, az unokád még akkor is tinédzser lesz, akkor majd átmehet hozzád. Sajnállak, de akkor sem veszett kárba a költözés, jobb, hogy közelebb kerültetek egymáshoz. Akkor sem lenne etikus lepasszolni a kutyát.

Ha már mindenképp úgy döntesz, hogy a kutyának mennie kell, akkor keress neki jó helyet, és csak másik végleges gazdához add!

2023. nov. 25. 11:01
 15/57 A kérdező kommentje:

Szeretném ha végre itt aludhatna, de így teljesen elképzelhetetlen. Azért hetente többször találkozunk, megyek érte az oviba. Nem csak 2 hetente pár órát szeretnék vele lenni. Annyit úgy is találkoztunk, hogy nem laktam a közelben.

Hiába van kitakaritva, és elzárva a kutyusom így is egy órán belül jelentkeznek a tünetek.

2023. nov. 25. 11:10
 16/57 anonim ***** válasza:
70%

Nem kell eldöntened, kit szeretsz jobban, és tekintve, hogy nálad minden kutyaszőrös, a gyerek ugyanúgy allergizál rá.

Szedjen gyógyszert, mint az összes szezonális allergiás, mert létezik kutya-macskaszőr allergia elleni szer.

2023. nov. 25. 11:11
 17/57 A kérdező kommentje:
5 éves kicsi, nem tömhetjük minden alkalommal allergia gyógyszerrel.
2023. nov. 25. 11:14
 18/57 anonim ***** válasza:
87%
Az egyetlen megoldás, ha akarsz találkozni az unokáddal, akkor te mész a lányodékhoz.
2023. nov. 25. 11:24
 19/57 anonim ***** válasza:
35%

""El kell döntened, kit szeretsz jobban a kutyát vagy a gyereket?"

Valóban. A kutyát, aki x ideje a mindennapjai része, vagy az unoka, akivel mondjuk jó esetben heti egyszer talalkozik."

Édes istenem ilyen emberek miért léteznek? Aki egy kutyát többre tart a saját unokájánál annak nem való se gyerek se unoka se senki, rohadjon meg egy szobában egyedül az állataival az ilyen. De most komolyan, hogyan mondhat valaki ilyet, hogy egy kutya még ha szereti is fontosabb a saját unokájánál. Na pont ez az álszentség olyan lelki szegény emberektől akik képtelenek alkalmazkodni ember társaikhoz. Tudom, hogy nem lesz népszerű a kommentem ebben az érzékenyített állatokat többre tartunk de mi is ugyanolyan hitvány emberek vagyunk világban de véleményem szerint aki ilyeneket vagy ehhez hasonlókat ír az szimplán egy szar ember.

2023. nov. 25. 11:26
 20/57 anonim ***** válasza:
71%
Nem fogja tudni egész életében kerülni a kutyákat.
2023. nov. 25. 11:41
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!