Nagyszülőként mi a hobbid, mit szeretsz együtt csinálni a kisunokáddal, unokáiddal? Nagymama vagy, vagy nagypapa?
Nem nagyszülőként válaszolok, mert nem tudom, hány nagyszülő lehet itt, hanem unokaként.
Kiskorunkban minden évben elvittek a nagyszüleim nyaralni minket (tesómmal és unokatesómmal), volt kötelező múzeumlátogatás (amiért nem lelkesedtünk 6-12 évesen annyira), de sok városnézés és strandolás is. Nekik ez amolyan hobbi, az unokás utazás. Mindig nagyon jó élmény volt. Eleinte szerették pontosan megtervezni a programot, de aztán rájöttek, hogy nem kell, mindenképp elleszünk, és idővel egyre kevesebb lett a nevezetességekhez rohangálás, és egyre több a közös játék (társas, ország-város, stb.). A nyaralás minden napjáról naplót írtunk és este vacsora után felolvastuk az aznapi élményeinket.
Most, ahogy mi hárman felnőttünk, és lett egy csomó kis unokájuk, már nincsenek ezek a közös nyaralások, hanem nagy családi összejövetelek egy-egy hosszú hétvégére. A kicsikkel állatkertbe és játszótérre szoktak menni, de ez nem az ő hobbijuk, csak a kicsiket még nem lehet múzeumba vinni.
21/L
Majdnem 2000 km-re élnek, úgyhogy élem a saját életemet.
Mikor itt vannak, játszok a kislánnyal, de ennyi, és nagyon örülök, hogy nem kell vigyáznom rá napokat is akár :)
Hatszoros nagymama vagyok, az unokáim 6-14 év közöttiek. A közös programokon kívül (családi találkozó, kirándulás, állatkert) eléggé más az érdeklődési körük. Van, aki kártyázni, más társasozni szeret velem, van, akivel horgolunk, van, aki mesét olvastat velem végkimerülésig, vagy diák leszek egy "szigorú" tanítónénivel.
Igyekszem minőségi és viszonylag azonos időt tölteni mindegyikkel.
Átmenetként (nagynéni) vagyok - anyum unokája legjobban süteményt szeret sütni a nagyival :)
Mellette egy jelenleg is cukrászként "üzemelő" hölgy seítségével, már ő is lassan profi lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!