Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Hogyan lehet kezelni az ilyen...

Hogyan lehet kezelni az ilyen típusú nagyszülőket?

Figyelt kérdés

És egyáltalán hogyan viszonyuljunk hozzájuk?

Az apai nagyszülők, vagyis apósomék sosem rejtették véka alá nemtetszésüket, hogy a fiuk engem választott. Elsőre sem voltam szimpatikus, amúgy nekem sem ők. Próbáltam egy elfogadható viszonyt kialakítani, de nem ment, mivel rendszeresen lesenkiztek és még sorolhatnám. Végül úgy döntöttem, a sarkamra állok, kiállok magamért, aminek a vége az lett, hogy onnantól levegőnek vettek, kizártak a családból. Ez nekem nem már nem probléma, kellett pár év, hogy túltegyem magam rajta. A lényeg az, hogy a gyerekeimnek maradjon valamiféle normális kapcsolata velük, mert csak egymás vérrokonai. Ők ezt úgy gondolták, hogy elviszik időnként magukhoz a gyerekeinket. Mivel nekem van pár szabályom, pl. ovis gyerekről nem engedek fürdőkádban ruha nélküli fotókat készíteni (ne feltételezzetek semmi rosszat, egyszerűen nekik mániájuk, talán régebben szokás is volt jobban, de én még kisbabáról sem szeretem az ilyesmit) és ezt is megszegték, meg más dolgokat is, nem engedtem a gyerekeimet hozzájuk nyaralni. Azóta a találkozások abban merülnek ki, hogy ha valamelyik gyerekem - egyiknek komoly sportsikerei vannak, másik a tanulásban jeleskedik, szóval akkor jönnek, ha valami eredmény van, amit mikor átveszi a gyerek az első sorból fotózzák, fontoskodnak. Semmit sem adnak a gyerekeknek, pedig hozzánk képest tehetősek. Egyszerűen csak arra használják már őket, hogy lehessen velük dicsekedni, lehessen a képeiket mutogatni. A gyerekeim is észrevették ezt. Mondják, más nagyszülők születésnapkor megajándékozzák az unokájukat, vagy van valamiféle kapcsolat. Ők meg ha esemény van, megjelennek, mert lehet büszkélkedni és mindenfajta kapcsolat kimerül ebbe! Elvihetnék őket fagyizni, sétálni, beszélgetni. A nagylányom meg van zavarodva, nem tudja, hogy viszonyuljon hozzájuk. Már ott tartok, megkérdezek erről egy szakembert, keresek egy pszichológust. Szívesen fogadok tanácsokat, meglátásokat.

2023. aug. 1. 16:55
1 2 3 4
 31/39 A kérdező kommentje:

Nem feltétlenül megrekedés. Lehet egyfajta naivitás, mert abban hiszek, hogy mindet meg lehet beszélni és helyre lehet hozni. Viszont ehhez nem elég egy ember. Ha a másik fél nem vevő rá, akkor esélytelen és ezt be kell látnom. Bármikor képes vagyok új esélyt adni, mert hiszek abban, hogy lehet változni. Nem hinném, hogy ez 10 éves szint, szerintem inkább lelki alkat kérdése, részben ami belénk ivódik normarendszer, hogy a megbocsátás fontos!

Másrészt mi lesz, ha meghalnak. Mit fog érezni a férjem? Nem fogja azt gondolni, hogy miattam szakadt meg a kapcsolatuk? (Igazat ad nekem, de ha én nem lennék, hanem egy másik nő lenne az oldalán, aki a szülei is számára ideális, akkor nem lenne ez a törés...

Tudom, hogy ahogyan rólam beszéltek, sokan egy hétig sem bírták volna, én meg sokáig elengedtem a fülem mellett a férjem miatt.

Férjem szerint nem értem meg, hogy egyszerűen utálnak és örökké utálni is fognak. Nyilván nem értem, mert senkihez sem viszonyulok így, nem értem, hogy lehet valakit egyszerűen csak utálni egy életen keresztül.

Mint mondtam, mielőbb szakemberhez fordulok. Majd visszanézek és megírom, mit mondott , természetesen vállalom azt is, ha bennem van, bennem is van a hiba.

2023. aug. 2. 20:30
 32/39 anonim ***** válasza:
100%
A keresztény érték jó. De nem azt mondják, hogyhajbókolj ennek a kiállhatatlan bagázsnak, hanem hogy a szülőket tiszteljük. Tisztelitek őket, tehát ez teljesült. De TE miért erőlteted magatokra őket?
2023. aug. 2. 23:22
 33/39 anonim ***** válasza:
100%
24. Te tényleg h.ülye vagy, hogy ezt hagytad, bocsánat... Mit keresnek az iskolai csoportban? Mi az, hogy jóban vannak mindenkivel??? Egyszerűen el kell tiltatni őket és kész, írásban, az igazgatónak adni. Amelyik tanár megszegi, azt felelősségre vonni. Anyósom vagy bárki így viselkedne velem, aki világra hozta a SAJÁT gyerekét, magyarul mondva: kibaxnám mint macskát xarni!!!
2023. aug. 2. 23:28
 34/39 A kérdező kommentje:

Iskolai és sport csoportokba - nem a zártakba, úgy kerültek, hogy egyszerűen odamentek iskolai eseményekre és beédesgették magukat a tanároknak. Felajánlottak ezt, azt (ne komoly támogatásokra gondoljatok, csak "tessék-lássék" dolgokra). Vége az lett, hogy tegeződnek az igazgatóval is.

Le kellett volna húzni a határokat időben. Hogy mi vagyunk a szülők és ez és ez az értékrend a családunkban a gyerekekkel kapcsolatban is, hogy mit lehet, mi az, amit nem engedünk. És azt is, ha a gyerekek anyjával nem tudnak tisztelettel bánni, akkor a gyerekeimhez sincsen joguk. Ezt elmulasztottam. Bár férjem szerint, ha ezt elmondtam volna nekik, csak előbb lett volna harag, teljesen mindegy.

Egyszer megkértem anyósomat, a gyerekek képeit egy rokoni ág felé ne mutogassa a családjában, akik a férjemmel nagyon méltatlanul bántak. Nincs közük az életükhöz, sok képen mi is szerepelünk. Itt most nem pár fotóról volt szó, tömérdek mennyiségben küldözgették, albumnyi képeket az otthonunkról, a gyerekekről akár a bilin ülve, akár a fürdőkádban amit nálunk kattogtattak egész nap, ha itt voltak. Válasz: Mit képzelek én, nem fogok neki megtiltani semmit, mert egy senki vagyok neki! - Ennyi!!! És én hülye, csak pislogtam, nem szóltam vissza.

Olyan hosszasan sorolhatnám... Van ilyen máshol is? Azt látom, barátnőm anyósa nem győzi dicsérni barátnőmet, pedig ő sem tökéletes, ahogy én sem nyilván, de megvan a szeretet kapcsolat és az elfogadás. Ami normális esetben meg kéne, hogy legyen.

2023. aug. 3. 08:40
 35/39 anonim ***** válasza:
100%
Lábtörlő vagy, szedd magad össze.
2023. aug. 3. 09:03
 36/39 anonim ***** válasza:
100%
És te ezek után kapcsolatot akarsz veluk? Nézd a férjrd helyében hamar megunnám hogy nem fogod fel amit mond, mellesleg tök igaza van, nem fognak változni. Eléred hogy nem csak az anyjáékkal, veled is tele lesz a töke. Szedd össze magad es ne nyomulj.
2023. aug. 3. 09:09
 37/39 anonim ***** válasza:
100%

32, 33as vagyok.

Én azt tenném, hogy, ha kell a férjjel közösen az igazgatóhoz es a tanárokhoz járulni, hogy tiltsák el a nagyszülőket a gyerekektől. Mert ha nem teszik meg, akkor vagy a tankerületnek jelentitek, vagy másik iskolába viszitek őket.

Itt csak ez a megoldás.

Mi az hogy a házatolat, életeteket mutogatják??? Én beszüntetném a kapcsolatot, most azonnal. Azért teszik ezt, mert hagyjátok. Sajnos a sarkatokra kell állni. Legjobban neked, ugyanis a te méhed gyümölcse a két kicsi, te vagy a főnökök főnöke ha úgy nézzük!

Nyilván én is apukával osztozok mindenen, de elvarom, hogy az legyen it ÉN mondok. Én hordtam ki a gyermeket, ezáltal egy különleges kötelék van köztünk amit semmi sem múlhat felül, kövezzetek meg, szerintem ez igy van :)

2023. aug. 3. 10:54
 38/39 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, te sem vagy a legélésebb kés a fiókban.
2023. aug. 3. 14:30
 39/39 A kérdező kommentje:
38-as válaszoló, ezzel most megvolt az mai napi örömöd? Tudod az élet szép, sokkal több élvezetes dolog van, mint beszólogatni ismeretlenül másoknak. Sajnálom, ha megrekedtél ezen a szinten. Úgy látszik sok hasonló ember van, mint anyósomék...
2023. aug. 3. 16:41
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!