Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Hogyan lehet kezelni az ilyen...

Hogyan lehet kezelni az ilyen típusú nagyszülőket?

Figyelt kérdés

És egyáltalán hogyan viszonyuljunk hozzájuk?

Az apai nagyszülők, vagyis apósomék sosem rejtették véka alá nemtetszésüket, hogy a fiuk engem választott. Elsőre sem voltam szimpatikus, amúgy nekem sem ők. Próbáltam egy elfogadható viszonyt kialakítani, de nem ment, mivel rendszeresen lesenkiztek és még sorolhatnám. Végül úgy döntöttem, a sarkamra állok, kiállok magamért, aminek a vége az lett, hogy onnantól levegőnek vettek, kizártak a családból. Ez nekem nem már nem probléma, kellett pár év, hogy túltegyem magam rajta. A lényeg az, hogy a gyerekeimnek maradjon valamiféle normális kapcsolata velük, mert csak egymás vérrokonai. Ők ezt úgy gondolták, hogy elviszik időnként magukhoz a gyerekeinket. Mivel nekem van pár szabályom, pl. ovis gyerekről nem engedek fürdőkádban ruha nélküli fotókat készíteni (ne feltételezzetek semmi rosszat, egyszerűen nekik mániájuk, talán régebben szokás is volt jobban, de én még kisbabáról sem szeretem az ilyesmit) és ezt is megszegték, meg más dolgokat is, nem engedtem a gyerekeimet hozzájuk nyaralni. Azóta a találkozások abban merülnek ki, hogy ha valamelyik gyerekem - egyiknek komoly sportsikerei vannak, másik a tanulásban jeleskedik, szóval akkor jönnek, ha valami eredmény van, amit mikor átveszi a gyerek az első sorból fotózzák, fontoskodnak. Semmit sem adnak a gyerekeknek, pedig hozzánk képest tehetősek. Egyszerűen csak arra használják már őket, hogy lehessen velük dicsekedni, lehessen a képeiket mutogatni. A gyerekeim is észrevették ezt. Mondják, más nagyszülők születésnapkor megajándékozzák az unokájukat, vagy van valamiféle kapcsolat. Ők meg ha esemény van, megjelennek, mert lehet büszkélkedni és mindenfajta kapcsolat kimerül ebbe! Elvihetnék őket fagyizni, sétálni, beszélgetni. A nagylányom meg van zavarodva, nem tudja, hogy viszonyuljon hozzájuk. Már ott tartok, megkérdezek erről egy szakembert, keresek egy pszichológust. Szívesen fogadok tanácsokat, meglátásokat.

2023. aug. 1. 16:55
1 2 3 4
 21/39 Szervizmérnök úr ***** válasza:
10%

Hogy keresztény nevelést kaptál, az nem lenne probléma, a keresztény kultúra tisztelhető, még úgy is, hogy a Bibliát gyakorlatilag megszerkesztették régen hatalmi érdekből, az egyszerű nép szemfényvesztése céljából.

Ezt nevezzük a történelem egyik legnagyobb átverésének, nem gond.

Azt már nehezebben tudom tolerálni, hogy például az egyik beíró lehülyézte a kérdezőt, szerintem méltatlanul. Ezek meg ilyen értelmezési zavarok, elvakult rosszindulat, sajnos nagyon sokan terhelik ilyenek, az internetes közösségeket is.

Nem tehetsz ellene semmit, ezek a negatív, rosszindulatú vak emberek hétköznapi életben is jelen vannak, néha megtalálnak. Még szép, hogy a Gyakori kérdéseken is ott vannak, Magyarország legalján is ott vannak.

Arról sem vagyok meggyőződve, hogy itt neked kellene pszichológushoz menni.

2023. aug. 1. 20:03
 22/39 anonim ***** válasza:
90%
Én is keresztény nevelést kaptam, sőt keresztény is vagyok, de biztos nem tudatnám velük az évzáró időpontját.
2023. aug. 1. 20:43
 23/39 A kérdező kommentje:
Azt kihirdeti az iskola...
2023. aug. 1. 20:58
 24/39 A kérdező kommentje:

Akár a sportesemények, akár az iskolai események (a farsangi báltól az évnyitóig) felkerülnek az internetre, ők már a gyerekeim összes tanárával, edzőjével, de még az igazgatóval is "jóban vannak", benne vannak az iskolai fb. csoportokban is. Régen viszont hívtuk őket, akkor még óvodai dolgokra, hogy ne érezzék, bármiből is kimaradnak - erre anyósom nagyon érzékeny volt. Régen nem volt ünnep,, amit nem töltöttünk volna együtt nálunk, úgy, hogy közben kaptam a csupa "csak őszinte vagyok" megjegyzéseket. Hogy nem vagyok szép, hogy nevetséges a házunk, nem tudok normálisan felöltözni, olyan szörnyű a hajam, hogy inkább kifizetik, csak menjek fodrászhoz (hosszú sötétszőke hajam van, amit fejtetőn feltűzve hordok, így szeretem) hogy semmihez sem értek a gyerekek meg a fiuk az övéik én pedig tartsam magam ahhoz, hogy egy senki vagyok, a gyerekek úgyis rájuk hasonlítanak stb... Nem sértődtem meg az erősebb kritikán, igen, amúgy volt nálam gond fejben, hogy ezt hosszú évekig tűrtem. Nem húztam le a határokat időben. minden ünnep arra ment ki, hogy ők jól szórakozzanak, jól érezzék magukat és igazából nekik ez volt a lényeg és a mai napig ez. Az unokák csak "trófeának" kellettek/kellenek, ahogy egy hozzászóló nagyon jól megfogalmazta.

Láthatóan nem boldogulok ezzel az egész helyzettel, nagyon kíváncsi vagyok, mit mond majd a szakember.

2023. aug. 1. 21:14
 25/39 anonim ***** válasza:
100%
Na...nem lehet belőle kihozni. Szóval ennyi.
2023. aug. 1. 22:14
 26/39 anonim ***** válasza:
Ennek a gyerekek fogják a levét inni.
2023. aug. 2. 00:42
 27/39 anonim ***** válasza:
100%
Biztosan nem mennék és a gyerekeimnek se eroltetnem.
2023. aug. 2. 07:07
 28/39 anonim ***** válasza:
100%

Nem tehetjük meg, hogy teljesen elfordulunk tőlük. - jaj, dehogynem, és mennyivel boldogabb az életem, mióta megtettem.

Megjegyzem, a gyerekemet, ha volna SOHA nem engedném a közelükbe.

2023. aug. 2. 08:31
 29/39 anonim ***** válasza:
100%

De te megrekedtél 10 éves szinten, aki képtelen kiállni magáért vagy a gyerekeiért - csakhogy ennek a viselkedésnek a gyerekek isszák a levét.

Elég szomorú, hogy úgy szültél, te magad sem vagy felnőtt, saját szabad akarattal, helyette önigazolást keresel a viselkedésedre.

2023. aug. 2. 08:33
 30/39 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk, ha a párom nekem erőszakoskodna, hogy de tartsam a kapcsolatot a szüleimmel a házasságig nem jutnánk el, mert szakítanék. Okkal ignorálom őket, és ebbe a páromnak-férjemnek SEMMI beleszólása nincs.
2023. aug. 2. 08:34
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!