Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Irígy nagymama. Hogy lehet...

Irígy nagymama. Hogy lehet ilyen az unokájával?

Figyelt kérdés

Eléggé rosszul esik, hogy anyósom a gyerekemnek, soha semmit nem adott, nem ad. Két éves lesz a gyermekem, egy Túró Rudit, egy popsitorlőt sem kapott az apai mamájától, semmit. Hiába van karácsony, mikulás, születésnap, névnap, gyermeknap, keresztelő, neki nem számít. Más mamák is sokan nyugdíjból élnek, de meg tudnak venni pl.: a Pepcoban 3 bodyt 1200 forintért, vagy egy egyszerű zenélős játékot. Van kettő szobakutyája, egy szobacicája, rájuk nem sajál költeni. Minőségi eledel, kozmetika belefér neki. Legjobban a férjemnek fáj.

Hogy lehet kezelni ez ilyen problémát?

2022. márc. 8. 15:08
1 2 3 4 5 6 7
 41/67 anonim ***** válasza:
92%
Fogadd el így, nem fog emgváltozni.
2022. márc. 9. 04:25
 42/67 anonim ***** válasza:
22%
Én se vásárolok semmit se az unokámnak, nem a fiamra ütött. Kiköpött anyja, akit viszont utálok.
2022. márc. 9. 05:48
 43/67 anonim ***** válasza:
61%
Légy büszke magadra, 42-es.
2022. márc. 9. 08:29
 44/67 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem ne törje magát senki, most az a divat, hogy leszarni az unokát. Rokonságomban van egy kis ikerpár, anyukával jóban vagyok, hát anyósa úgy levegőnek nézi a szülinapokat, karácsonyokat mint a pinty. Oda se neki, hogy ő mindig kap a fiataloktól ajándékot, szülinapra sokszor a kicsik adják át neki.

Hab a tortán, hogy 2 nap eltéréssel van az ikrek szülinapja és az anyósé, de még így sem veszi a lapot.

2022. márc. 9. 10:07
 45/67 anonim ***** válasza:
93%
Nincs ezzel gond, csak akkor elfogadni sem kell az ajándékot. Tehát a kérdésben forgó nyanya simán megmondhatja, hogy köszönöm, de innentől nem kérek sem születésnapra, sem karácsonyra semmit. Ez így egyoldalúan pofátlanság. (És ennek semmi köze ahhoz, hogy akart-e unokát, a kérdezőtől akart vagy mástól, szereti vagy nem szereti. Inkább alapvető illem, bár úgy látszik, 99 százalékban már nem számít az sem.)
2022. márc. 9. 10:11
 46/67 anonim ***** válasza:
88%

Nonszensznek gondolom, hogy odaálltok elé, odaadjátok az ajándékot, és megköszöni, és semmit viszonzás? Fura, nekem nem lenne pofám ajándékot úgy elfogadni, hogy én nem viszonzom.

Ha viszont évente 3x látjátok egymást, azt is csak azért, mert ti odamentek, nem értem, miért akadsz ki, hogy semennyire nem kötődik az unokájához. Nem is ismeri. Írtad, hogy a férjed testvére a kedvenc, a nagyi nem keresi a társaságotokat, lehet, az is teher neki, hogy ha mentek. Akkor minek mentek? A férjednek kellene megértenie, hogy nem kíváncsi az anyja a családjára, ne erőltesse. Ő ilyen, nem szeret titeket, kész. Nem ez az ideális, nem is normális, de van ilyen. Minél előbb felfogjátok ezt, és elengeditek az irányába táplált (irreális) elvárásaitokat, annál könnyebb lesz. Koncentráljatok a család azon ágára, akinek fontosak vagytok, és ne olyan szekér után fussatok, aki nem vesz fel! Felesleges, és láthatóan neki nem fáj, de nektek igen...akkor meg?

2022. márc. 9. 11:33
 47/67 anonim ***** válasza:
68%

Vegyük számításba azért, hogy a covid alatt az évi 3 találkozás sem volt feltétlenül a legjobb ötlet az idősekre nézve. Aki számolgatja, hogy 6 tali esetén még idegen az unoka, indokolt, hogy nem indokolt ezt-azt venni a kicsinek. De a másik oldal dettó, a születése után berobbant a járvány, vajon melyik újszülötthöz engedtek oda rokonokat a szociális távolságtartás másfél méter jegyében? Szóval pont az a két korosztály akit a legjobban óvtak.

Hamár érvelés van akkor azt ne kétbites üzemmódban mindegy mit, csak a kérdezőnek ellent lehessen mondani. Kivéve persze, ha annyi a proci teljesítménye, akkor nincs mit tenni.

Ebben az esetben elküldi postán, vagy másik rokonnal a nagyi a gyereknek a kedvességet. De a gyökere az lehet amit 46 ír. Bár annyira lelketlen hogy lehet, hogy soha semmit, egy Pepcoban tényleg nem lehet ellenállni ha kisgyerek van a családban ezer féle dolog fillérekért.

2022. márc. 9. 11:52
 48/67 anonim ***** válasza:
12%

Sajnos nálunk pont fordítva van, a szomszéd időseknél laknak gyakorlatilag az unokák, sőt a harmadik már pár hetes korában náluk lakott, itt sétáltatta a nagyi....Szerintem pont divat lett a nagyszülőkre lőcsölni a famíliát mert anyuka nem akar velük kínlódni.

Ez persze nem legitimálja azt aki nem foglalkozik az unokáival egyáltalán.

2022. márc. 9. 12:28
 49/67 A kérdező kommentje:
47-es, az anyukám, az anyai mama a covid alatt postán is köldött többször ajándékot, még gyermekem születése előtt is babakelengyét. Szóval, szerintem mindent meg lehet oldani, ha az ember akarja. Többen is írták, hogy miért kell kacat játékokat venni. Nem csak játékot szokás adni, babaruha (a Pepcoban jó árban vannak szépek), baba könyvek, lapozók, vagy ha megyünk hozzá, Rudi, banán. Teljesen meglepődtünk, hogy az anyukám barátnője, aki a férjemet nem is látta még soha, anyukámmal küldött a gyermekünknek ajándékokat. Szegény férjem akkor döbbent rá, hogy a saját anyja az unokát lesz@rja. Nagyon kemény, vagy valakinek az egyetlen unokája semmit nem jelent.
2022. márc. 9. 12:36
 50/67 A kérdező kommentje:

48-as,persze van olyan is aki kihasználja a mamát, hogy tudjon ezt azt csinálni, pletyi, műkörmösnél űlni, stb. Vannak viszont olyanok, akik visszamennek dolgozni fél éves baba mellett. Persze nem a nagyszülőknek vállal gyermeket senki, de sok idős ember nyugdíjas, akik unatkoznak, nem találják a helyüket. Az ő életükben gyógyír az unoka. Anyósom háztartásbeli volt mindig, hozzászokott a nyugalomhoz.

Volt, hogy a lenőtt hajam miatt megsértett, aztán a férjem helyretette, hogy jöjjön el hozzánk unokázni, amiddig fodrásznál vagyok. Semmibe sem számíthatunk rá, de a gyermekünk sem.

2022. márc. 9. 12:48
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!