Nekem kell magyarázkodni, mentegetőzni megint. Elegem
van,a tényleg nem kapott ajándékot a kicsi,
kérdésekből?
Figyelt kérdés
Szóval az van hogy a szüleim világ életükben carul osztották be a pénzt, folyton kifolyt a kezükből, ha volt pénz akkor volt minden, drága kaják, rendelés, ha nem volt akkor kértek, vettek fel kölcsönt. Tesóim is ezt látták, ugyanez a pénz kezelési kultúrájuk mint anyuéknak. Nem tudom mi végett, de úgy érzem nekem valahogy sikerült jó irányba mennem ezen a vonalon. Tanácsot régebben próbáltam adni, de azt mondták semmi közöm a pénz ügyeikhez, kivéve persze ha épp engem pumpolnak. Most karácsonyra is lehetett valami gikszer náluk, mert se a tesóim, se a szüleim, egy apró kis karácsonyi bizgentyűt se vettek a lányomnak. Ezért született a kérdésem is. Szégyellem magam helyettük is, hogy dolgozó, felnőtt emberek és nem tudják így beosztani hogy a 6 évesnek jusson valami aminek örülne. Kérdezik a lányomat hogy mit kaptál a mamától, nénjétől, bátyjától karira és mondja hogy semmit,se kapott a Mari mamáéktól.Akkor én meg hallgatok meg nyelek és mentegetem őket. Persze senkinek semmi köze nincs hozzá hogy ki mit ad, de azért carul esik az egész. Nekem nem kell ajándék egyáltalán de a gyerek az más? Persze tudom hogy nem lesz lelki sérült mert nincs ajándék. Mást is zavarna ez az egész?
Nem zavarna, mert én megadok neki mindent amire szüksége van....de hogy nem adnék nekik egy forintot sem ha ezek után jönnének kunyerálni az is biztos.
Ha annyival nem tudják honorálni amikor kisegíted őket, hogy egy akármilyen kis olcsó valamivel meglepjék a kislányt akkor felejtsenek el.
dec. 29. 18:03
2/28 anonim válasza:
Nem kell mentegetni őket, nem a te szégyened.
dec. 29. 18:05
3/28 anonim válasza:
Senki nem kapott ajándékot tőlük vagy csak a gyerek?
dec. 29. 18:09
4/28 A kérdező kommentje:
Senki sem kapott elvileg.
dec. 29. 18:11
5/28 anonim válasza:
Akkor nem értem mi a probléma.
dec. 29. 18:17
6/28 anonim válasza:
Nagynéném rendszeresen adott valamit a gyerekeimnek. Aztán egyszer önhibájukon kívül lenullázódtak. Azon a télen is jött egy kis csomag. Benne egy pici porcelán cicus, meg egy másik kerámia állatka, szép hosszú levéllel. Ez nem csak pénzkérdés.
Aki akar, az visz egy csomag gumicukrot, vagy horgolt karácsonyfadíszt, vagy kötött sálat az elbontott régi pulcsijából, bármit.
dec. 29. 18:29
7/28 anonim válasza:
Nincs mit mentegetni. Ez van. Karokat széttár, sóhajt, lapoz.
dec. 29. 18:30
8/28 anonim válasza:
Nem kell mentegetőznöd. Nem a te szégyened.
De az tuti, hogy egy forintot sem adnek.
dec. 29. 18:31
9/28 A kérdező kommentje:
Igen utolsó ezt csinálom. Csak előtte kicsit kiadom magamból, mert a férjemnek már 200 a vérnyomása a témától. 6-os igen, ha tudom hogy nem tudom beosztani, mert sosem tudtam akkor október novemberben teszek félre 5000 forintot valamire hogy ne égessem magam a gyerek előtt.
dec. 29. 18:36
10/28 anonim válasza:
Hát nem tudom, én nem érezném szégyennek, ha senkinek nem adnék ajándékot. Azt igen, ha csak egyvalakinek nem adnék, vagy csak egyvalkinek adnék. A gyerek azt nem képes megerteni, hogy a mamaek/akarkiek nem ajadnekoznak, mert nincs penz/nem akarnak/nem szoktak? Ti nyilván vettetek neki valamit, az nem elég?
Az én apai nagyszüleimnel sem volt szokás ajandekozni. Mindenki türelme, senkit nem zavart. Gyerekként se.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!