Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Nekem kell magyarázkodni,...

Nekem kell magyarázkodni, mentegetőzni megint. Elegem van,a tényleg nem kapott ajándékot a kicsi, kérdésekből?

Figyelt kérdés
Szóval az van hogy a szüleim világ életükben carul osztották be a pénzt, folyton kifolyt a kezükből, ha volt pénz akkor volt minden, drága kaják, rendelés, ha nem volt akkor kértek, vettek fel kölcsönt. Tesóim is ezt látták, ugyanez a pénz kezelési kultúrájuk mint anyuéknak. Nem tudom mi végett, de úgy érzem nekem valahogy sikerült jó irányba mennem ezen a vonalon. Tanácsot régebben próbáltam adni, de azt mondták semmi közöm a pénz ügyeikhez, kivéve persze ha épp engem pumpolnak. Most karácsonyra is lehetett valami gikszer náluk, mert se a tesóim, se a szüleim, egy apró kis karácsonyi bizgentyűt se vettek a lányomnak. Ezért született a kérdésem is. Szégyellem magam helyettük is, hogy dolgozó, felnőtt emberek és nem tudják így beosztani hogy a 6 évesnek jusson valami aminek örülne. Kérdezik a lányomat hogy mit kaptál a mamától, nénjétől, bátyjától karira és mondja hogy semmit,se kapott a Mari mamáéktól.Akkor én meg hallgatok meg nyelek és mentegetem őket. Persze senkinek semmi köze nincs hozzá hogy ki mit ad, de azért carul esik az egész. Nekem nem kell ajándék egyáltalán de a gyerek az más? Persze tudom hogy nem lesz lelki sérült mert nincs ajándék. Mást is zavarna ez az egész?
dec. 29. 17:45
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
42%
Veszel neki megfelelő számú ajándékot és azt mondod, hogy a rokonoktól kapta, csak mostanra érkezett meg.
dec. 30. 06:39
 22/28 anonim ***** válasza:
73%

Kérdező, ne zavarjon, vezessétek be úgy, hogy velük (szüleiddel, tesódékkal) nincs ajándékozás karácsonykor. De akkor következetesen, és ti se adjatok nekik semmi ajándékot. (Azt nem jött le, hogy amikor az "egyszer hopp" után a "másszor kopp" jön a szüleidnek, akkor Tőletek lejmolnak-e, vagy mástól. Ha Tőletek, akkor értelemszerűen egy fillért se adjatok).

És hidd el, az egész nem ér annyit, hogy a férjedet elvigye a mentő. Nyugi.

dec. 30. 10:37
 23/28 anonim ***** válasza:
45%
22-es vagyok: Karácsonykor sem, és más alkalmakkor SEM).
dec. 30. 10:38
 24/28 anonim ***** válasza:
43%

egy apró kis karácsonyi bizgentyűt se vettek a lányomnak - oké és?

Ha senkinek nem vettek, miért kell a lányodnak venni? Mert ő hatéves? :D

dec. 30. 11:08
 25/28 anonim ***** válasza:
70%
Gyerekek kapnak ajándékot, felnőttek nem ajándékoznak egymás között. Sok családban ez a szokás, nem értem az értetlenkedőket. Engem is bántana, ha a saját szüleim nem ajándékoznák meg a gyerekemet. Ez a karácsonyi szokásaink része.
dec. 30. 13:33
 26/28 anonim ***** válasza:
100%
Anyu részéről ugyanez volt, amíg éltek a nagyszüleim. Tartsd őket távol magadtól, ha az anyagiakról van szó. Nincs ajándék, nem baj, a gyereknek nem lesz gond, hidd el. Pénzt vagy pénzügyi tanácsot viszont ne adj, úgy sem lehet velük mit kezdeni, csak hagyd őket a csába, mert folyamatos stresszforrás lesz ahogy idősödnek és egyre jobban elúsznak, már azért is, mert a tesódék is ugyanez, és egymást húzzák a szrba.
dec. 30. 13:47
 27/28 anonim ***** válasza:

25

A kérdező családjában meg lehet az a szokás, hogy SENKI nem kap ajándékot. Korábban leirta, SENKI nem kapott semmit.

dec. 30. 14:55
 28/28 anonim ***** válasza:
100%
Meg azt is leírta hogy ez az anyagiak miatt van. Nem említi hogy ez mindig is megszokott dolog lett volna. Plusz ha látja, hogy más nagyszülő törődik az unokával az ő szülei meg csak kéregetni tudnak, ne csodálkozzunk már rá erre a kérdésre.
dec. 30. 18:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!