Nekem kell magyarázkodni, mentegetőzni megint. Elegem
van,a tényleg nem kapott ajándékot a kicsi,
kérdésekből?
Figyelt kérdés
Szóval az van hogy a szüleim világ életükben carul osztották be a pénzt, folyton kifolyt a kezükből, ha volt pénz akkor volt minden, drága kaják, rendelés, ha nem volt akkor kértek, vettek fel kölcsönt. Tesóim is ezt látták, ugyanez a pénz kezelési kultúrájuk mint anyuéknak. Nem tudom mi végett, de úgy érzem nekem valahogy sikerült jó irányba mennem ezen a vonalon. Tanácsot régebben próbáltam adni, de azt mondták semmi közöm a pénz ügyeikhez, kivéve persze ha épp engem pumpolnak. Most karácsonyra is lehetett valami gikszer náluk, mert se a tesóim, se a szüleim, egy apró kis karácsonyi bizgentyűt se vettek a lányomnak. Ezért született a kérdésem is. Szégyellem magam helyettük is, hogy dolgozó, felnőtt emberek és nem tudják így beosztani hogy a 6 évesnek jusson valami aminek örülne. Kérdezik a lányomat hogy mit kaptál a mamától, nénjétől, bátyjától karira és mondja hogy semmit,se kapott a Mari mamáéktól.Akkor én meg hallgatok meg nyelek és mentegetem őket. Persze senkinek semmi köze nincs hozzá hogy ki mit ad, de azért carul esik az egész. Nekem nem kell ajándék egyáltalán de a gyerek az más? Persze tudom hogy nem lesz lelki sérült mert nincs ajándék. Mást is zavarna ez az egész?
Mondjuk az szép, hogy te elvárod, hogy a saját pénzükből azért spóroljanak, hogy a te gyereked kapjon ajándékot. Nem csodálom, hogy nem kérnek a kéretlen okoskodásodból, vagyis “pénzügyi tanácsaidból”.
Egy forinttal sem vagy köteles őket támogatni, soha nem is voltál, ajándékot sem kell nekik adni. De beosztogatni a pénzüket sem meg elvárni, hogy a te gyereked köré szervezzék a kiadásaikat. Ez legalább ugyanakkora pofátlanság.
Egyébként meg ha senkinek sem adtak semmit, esetlegesen más kicsiknek sem, nem értem, miért kéne a te szent gyerekednek kivételt élveznie. A leírás alapján nem is ő drámázik ezen az egészen, hanem ti.
dec. 29. 19:46
16/28 anonim válasza:
Lehet arra gondoltak hogy a csokinak úgyse örülne, mert az szinte semmi, így akkor úgyis mindegy
dec. 29. 19:48
17/28 anonim válasza:
Nagybátytól nagynénitől nem is, de nagyszülőktől illő lenne, hogy megajándékozzák az unokát!
dec. 29. 20:35
18/28 anonim válasza:
De ki az, aki ennyire számon kéri, hogy mit kapott a gyereked a szüleidtől és a testvéreidtől? Nem akarom anyádékat mentegetni, de ez a faggatózás is elég gáz.
dec. 29. 20:42
19/28 anonim válasza:
anyukám már évek otta nem tud venni ajándékot az unokáknak karácsonyra se semilyen ünnepnapra és nem gáz nincs pénze rá. gyerekeink tölünk kapnak elegett.
dec. 30. 06:33
20/28 anonim válasza:
Szerintem meg az szégyen, hogy neked ajándék nélkül nincs Karácsony! Halmozzátok a vackokat gondolom minden évben.
Mindegy, hogy a szüleid hogy osztjak be- bár gondolom csak emiatt követeled tőlük az ajándékot.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!