Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Jogos, hogy nem akarom, hogy...

Jogos, hogy nem akarom, hogy jöjjenek és én se akarok menni?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

A nagyszülők nyugdíjasak, ráérnek. Én dolgozom, hol délelőtt, hol délután óvónőként. Ha délelőttös vagyok, akkor van, hogy míg haza nem érnek a gyerekek készülök az ovira és főzök, várom őket haza. Ha délutános vagyok meg örülök, hogy hazaesek délután 6-ra és minden vágyam, hogy a gyerekeimmel lehessek végre.

Az őszinte problémám az, hogy nagyon sokszor érzem azt, hogy alig vagyok velük, keveset van együtt a család, a mi kis szűk családunk.

Problémám, hogy sokszor anyósék szó nélkül beállítanak, mert szeretnének 1-2 órát a gyermekekkel lenni, játszani. Viszont pl. mikor délutános vagyok én akkor mindig nagyon feszült vagyok azért, mert egésznap oda vagyok és minden vágyam, hogy a gyerekekkel legyek és zavar, hogy arra kell várnom, hogy együtt lehessünk.

Eddig minden vasárnap kb. kötelező jelleggel ott ebédeltünk, olyankor mennek párom tesójáék is.

Mi szombaton szoktunk együtt ebédelni. És én ezt is keveslem én szívesen megyek ebédre, de nem minden héten. Szívesebben mennék be csak úgy, hogy játszanak a gyerekekkel. De sokszor azt érzem amikor lenne időm bőven főzni akkor nem tudok. És hétköznap is csak a vacsora közös.

Őszintén ez az érzés fog múlni? Nem rég mentem vissza 3 gyermek után dolgozni. Kb. fél éve és fél éve érzem ezt, hogy nem akarok semmi mást csinálni csak hazaérni, enni a férjemmel a gyerekeimmel, kimenni sétálni, közösen játszani aztán aludni. Ha délutános vagyok reggel főzök.

tegnapelőtt 20:51
1 2 3
 1/24 A kérdező kommentje:
Ti akik dolgoztok milyen gyakran jártok a közel lakó nagyszülőkhöz??? Illetve ők milyen gyakran mennek?
tegnapelőtt 20:51
 2/24 A kérdező kommentje:
Nyilván túlzó voltam egy héten egyszer belefér, hgoy beállítanak, de többször én nem szeretném. Ha bármi miatt menni kell megyünk hétköznap is, viszont inkább hétvégén mennék délutánra valamelyik nap.
tegnapelőtt 20:52
 3/24 anonim ***** válasza:
77%

Ferjed hol van a tortenetben? Tudja, hogy teged zavar ez a felallas? Anyosekkal beszeltetek mar errol, hogy ez igy tul sok?

Meg a masik, mi az, hogy beallitanak? Meg van beszelve egy idopont, mikor mehetnek, vagy csak ugy beesnek? Ha utobbi, surgosen meg kell szuntetni a dolgot.

tegnapelőtt 20:56
 4/24 A kérdező kommentje:

Csak úgy beesnek. A péntek általában fix, mert akkor mennek nagy bevásárolni és olyankor Mindig vesznek ajándékot a gyerekeknek. Ruhát/játékot vagy bármi apróságot.

Ha pont véletlen nem vagyunk otthon akkor hívják a párom hol vagyunk, mert hogy hozták az Ajándékot, hát én ettől pl. rosszul vagyok, hogy nekem otthon kell lennem, mert pénteken du-n ők mindig jönnek ajándékozni, inkább adnák át akkor a vasárnapi kötelező ebéden.

Ezenkívül is bármikor egyszer csak benéznek az ablakos ajtón és belépnek, mintha haza mennének. Rettentően zavaró, mindig megijedek, mert derült égből villámcsapásként jelennek meg. Brutálisan zavar engem. Mondtam a páromnak már, de nem képes megmondani, hogy hívják fel mielőtt jönni kívánnak.

tegnapelőtt 21:01
 5/24 A kérdező kommentje:
Már gondolkdotam az elköltözésen is. Gyerekeim viszont szeretnek itt lakni, vannak itt barátaik, na meg szeretik a nagyszüleiket, ami jó. De én azt érzem, hogy nem élvezem így ezt az anyaságot, meg az életet, mert az egész életem a várakozásról szól.
tegnapelőtt 21:03
 6/24 anonim ***** válasza:
58%

Hát ha a párodnak ez megfelel, es neked megfelel így a párod, akkor ez van.

Az ő háza is, ő gyerekei is, koga van hozzán, hogy beengedje a szüleit a gyerekeihez.

Természetesen, nem kell ezzel egyetértened, láthatóan nem is értesz, de igazából némán elfogadod, hogy neki ez így jó.

Engem amúgy nem zavarna az, hogy heti 1-2szer benéznek 1 órára, az, hogy előtte nem jeleznek, szólnak, megfelel-e, az viszont igen.

tegnapelőtt 21:06
 7/24 anonim ***** válasza:
65%

Először erről a férjeddel kelleme beszélned, aztán közösen az anyóssal.

Az soha sem normális, ha neked kell valaki miatt kellemetlenül érezned magad. Szerintem nem nagy kérés, hogy a gyerekekkel akarsz lenni. Mi ezt, amikor kicsik voltunk úgy oldottuk meg, hogy a vasárnap volt a családé, de nem úgy mint nálatok. Otthon ebédeltünk vagy étteremben csak mi, utána meg elmentünk minden nagyszülőhöz egy kis időre. Kb 2/3-tól 6-ig. Ilyenkor ott voltak az unokatesók is. Szünetekben volt ennél több, hogy ott is aludtunk vagy valami hasonló egy pár napra. Ez az állandó ott kaja és társai azért nem olyan jó, te se haladsz otthon.

Szerintem ez nem nagy kérés, később mentek, tovább maradtok. Persze nyilvan az anyósnak ez sértődés gyanús lesz, ha olyan, de ezért kell ezt megbeszélni.

A hétköznapi betoppanások meg nálunk nem volt divat, arra sajnos nincs ötletem.

tegnapelőtt 21:10
 8/24 anonim ***** válasza:
83%

Beszélj a férjeddel erről, nagyon nyomasztó tud lenni, hogy nem élheted az életed normálisan, mert állandóan számítani kell a kéretlen vendégekre. A "szeretik az unokákat" nem érv, jól kell szeretni, nem így, hogy gyomorgörcsöt kapsz tőlük. Mondd meg, hogy éppen nem jó és pénteken se szaladjatok haza az ajándék miatt, ha épp mást csináltok. Nem fog tetszeni, de meg kell érteni, hogy elsősorban ti vagytok család, és utána jönnek a nagyszülők igényei.

A gyerekek ragaszkodása sem indokolja, hogy behódolj a tolakodó rokonoknak.

Én sem hagytam, bár minket magukhoz akartak hívni úgy, hogy közölték, hogy vasárnap ebéd náluk. De meg se kérdezték, hogy amúgy mit terveztünk. Mi megmondtuk, hogy nem jó, mert épp pillangókat kergetni megyünk az erdőbe. Nem tetszett, de ez van. Jött olyan válasz is, hogy dehát megvették a valamit, ami megromlik pár nap alatt, menjünk érte. Mondtuk, hogy nem mi kértük a valamit, ezért sajnáljuk, de máskor előbb kérdezzék meg, mielőtt megveszik. Ugyanúgy nem mentünk és ilyenkor hülyeség engedni, mert megint ki fogják játszani ezt a kártyát és nincs vége.

tegnapelőtt 21:31
 9/24 anonim ***** válasza:
87%

Semmit nem tudunk csinálni a családi problémáddal. A határaidat neked kell felállítani. Mit szeretnél, de komolyan?

Valahányszor ezt megkérdezem az itt panaszkodó kérdezőktől, érdekes módon soha senki nem tud válaszolni. Ennek mi az oka?

Privátban is írhatsz, "Villanykapcsolással" is foglalkozom. Mármint segítek rálátni az embernek magára.

tegnapelőtt 21:50
 10/24 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem itt anyósékkal az az egyetlen probléma, hogy nem alap nekik, hogy mielőtt beállítok valahova, telefonálok. Barkihez megyek.

A komolyabb problémák itt inkább azzal vannak, hogy eltérnek a te és a férjed igényei. Mármint a férjedről amúgy nem írsz, de nekem az jön le, hogy szerető, szoros viszonyban van a szüleivel, őt nem zavarja, hogy jönnek és hogy ti vasárnap odajártok, szívesen megy, ahogy a másik pár is, eszerint ők egy összetartó, jó család, az unokákkal ks szívesen vannak. A te családodról sem írsz, szombaton otthon vagytok, vasárnap anyóséknál, akkor feltételezem, nincsenek szüleid vagy nem szoros a kapcsolat, nem vagytok jóban.

Ugye ilyenkor szokott gyakran az lenni, hogy mivel az egyik fél nincs jóban a szüleivel, nehezen viseli, hogy a másik igen, tudatalatt azt szeretné, hogy a másik se legyen jóban ennyire velük.

Nehéz úgy tanácsot adni, ha nem ismerjük a részleteket.

Ha a te gyerekeid felnőnek, neked elég lenne öket meg az unokákat 3 hetente egy ebéden látni, miköznen most meg rosszul vagy attól is, hogy napi szinten csak órákat vagytok együtt?

tegnapelőtt 22:17
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!