Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Irígy nagymama. Hogy lehet...

Irígy nagymama. Hogy lehet ilyen az unokájával?

Figyelt kérdés

Eléggé rosszul esik, hogy anyósom a gyerekemnek, soha semmit nem adott, nem ad. Két éves lesz a gyermekem, egy Túró Rudit, egy popsitorlőt sem kapott az apai mamájától, semmit. Hiába van karácsony, mikulás, születésnap, névnap, gyermeknap, keresztelő, neki nem számít. Más mamák is sokan nyugdíjból élnek, de meg tudnak venni pl.: a Pepcoban 3 bodyt 1200 forintért, vagy egy egyszerű zenélős játékot. Van kettő szobakutyája, egy szobacicája, rájuk nem sajál költeni. Minőségi eledel, kozmetika belefér neki. Legjobban a férjemnek fáj.

Hogy lehet kezelni ez ilyen problémát?

2022. márc. 8. 15:08
1 2 3 4 5 6 7
 31/67 anonim ***** válasza:
96%

"Igen, mert a szüleim, vagyis a másik mamáék is kapnak ajándékot [...]. Nem akarom a férjemet megbánani, hogy az ő anyjának nem visszük semmit."

"A férjemen kívül van egy másik fia, ő volt mindig a kedvenc, most is."

"Egy évben kb. 3x megyünk hozzá vidékre, ő soha nem jön hozzánk. 2 napig elvan az unokájával, de 3. nap már neki sok."

Valószínűleg mivel a férjeddel is távolságtartó a viszonya, ezért az ő gyermekére, a tőle származó unokára is kevesebb empátiával tekint.

2022. márc. 8. 18:14
 32/67 anonim ***** válasza:
87%
Semmit sem tudsz tenni. Nagyanyám ugyanilyen volt velem, pedig sosem bántottam, de mindig is éreztem rajta az elutasítást irányomban. Így nem erőltettük, 20 éve nem láttam, és nem is hiányzik.
2022. márc. 8. 18:34
 33/67 anonim ***** válasza:
62%

Azt kellene itt mindenkinek felfogni és megérteni,hogy egy nagszülőnek sem kötelező :szeretnie, pesztrálnia, pénzt költenie az unokára.

Téves az a feltevés, hogy kell, nem kötelező,se nem elvárható.

A gyereket magadnak és a férjednek szülted/vállaltad, nem a nagyszülőnek.

Nagyon sokan akkora tévedésben vannak, és azt hiszik azért mert szültek akkor az másnak is ugyan akkora csoda. Hát nem.

Igen, most jön az, hogy De hát a normális nagyszülő rajong az unokáért stb..

Az sem garancia arra, hogy ha anyós felnevelt x számú gyereket, akkor majd azokat is fogja ugyan úgy..

A legtöbb ilyen nagymama aki nincs oda az unokáért rendszetint azért mert más nemű az unoka, vagy a menyét ki nem állhatja, legritkább esetben a saját gyereke nem a kedvence.

2022. márc. 8. 19:42
 34/67 anonim ***** válasza:
48%
Nem muszáj ajándékozni csak mert JajGyerMek. Ha pedig zavar, nem kell hozzájuk menni.
2022. márc. 8. 19:44
 35/67 anonim ***** válasza:
63%
33-as, az én esetemben azért bukik ez meg, mert lány vagyok és mert anyai nagymamám volt. Csak nem utálja a saját lányát....
2022. márc. 8. 20:13
 36/67 anonim ***** válasza:
53%

2 éves lesz, egy évben 3x mentek hozzá, akkor 6 alkalommal találkozott az unokájával. Ez nagyon kevés.

Nem pont az ajándékozás elmaradása a baj.

Az, hogy az állataink mit vesz az nem ide tartozik az a magán ügye.

Az, hogy miért ilyen, miért ilyen keveset találkoztok az nem tudom, nektek kell tudni az okát. Ha most adott volna 6 db ajándékot akkor sem lenne jobb.

2022. márc. 8. 21:11
 37/67 anonim ***** válasza:
53%
*2 éves lesz a gyerek
2022. márc. 8. 21:11
 38/67 anonim ***** válasza:
21%
Az esetleg felmerült, hogy annyira csóró, hogy nem engedheti meg magának?
2022. márc. 8. 21:19
 39/67 anonim ***** válasza:
93%
nálunk a 2 fiú unoka volt az isten. a lányt le se sz4rták soha. már felnőttek, de a lányom nem felejti el.
2022. márc. 8. 21:42
 40/67 anonim ***** válasza:
78%

Gondolom kutyát akart, unokát meg (tőled) nem.

Ha van türelmed, majd nézd meg bő 25-30 év múlva, az én ugyanilyen nagymamámnak ennyi idő kellett hogy felfogja, vannak unokái akikkel akár lehetne néha beszélgetni is

2022. márc. 8. 23:36
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!