Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Jogos, hogy tiltani kívánja a...

Jogos, hogy tiltani kívánja a nagyszülő, hogy a másik nagyszülőhöz is elmenjünk?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Segítseget kérlek, mert már nem tudom mit tegyek. 23.-án a tesójáékhoz mentünk.

22.-én, 24.-én és 25.-én is párom szüleinél ebédeltünk. Már reggel odamentünk és délután is maradtunk még náluk, kivéve 25.-én, mert akkor 1-kor elindultunk az én szüleimhez, akik mivel messzebb laknak hozzájuk csak havi szinten járunk. Ott több időt voltunk. 25.-én később értünk oda és 28.-án ebéd után már jöttünk is el.

Míg ott voltunk párom szülei és testvére folyamatosan írkáltak a páromnak. Szidták, hogy hogy képzel elmenni, csapot papot itt hagyni, ott aludni, igazságtalanság a sajátjával szemben, hogy ott meg nem vagyunk annyit. Írkáltak, hogy még világosban érjünk haza és még menjünk be hozzájuk mikor hazaérünk. Én mondtam majd másnap, mert hosszú út után én már este nem akarok senkihez se menni, úgyis itt lakunk egymás szájába.

Másnap ugyanúgy átmentünk ebédre és délutánra. Ahol már személyesen is folytatták a beszólogatást.

Megkaptam apóstól, hogy náluk voltak 26.-án az unoka tesóék, mindenki itt volt, csak az ők unokájuk nem. És hogy jövőre jó lenne, ha nem az egész karácsonyt az én szüleimnél töltenénk.

Ami nem igaz, velük voltunk és a pàrom testvéreivel azokon a napokon, amiket leírtam.

Közel lakunk hozzájuk, akkor látogatnak amikor akarnak. Egy héten legalább 3-4x biztosan szoktunk együtt lenni.

Most szilveszterkor is természetesen náluk leszünk és újévkor is megyünk persze. Párom megy vadászni is a testvérével majd újévkor.

Én nem mondom, hogy ne menjen, ne menjünk. De én miért nem lehetek cserébe szabad? Engem miért piszkálhat mindenki?

Párom megmondta, hogy nekem is van családom, oda is menni kell.

Én pedig csak szótlanul bámultam a földet, hogy hogy tudnék megmenekülni innen.

Akkor vagyok boldog ha a pàrommal vagyok kettesben vagy ha a családommal vagyok, mert ők jósàgosak és sosem bántanak engem és sose féltékenyek arra, hogy én gyakrabban látom anyósomékat és ők közelebb laknak.

Én ebbe belefáradtam. Van egy kicsi babánk, de én nekem hányingerem van mikor menni kell hozzájuk. Nem akarom az évem utolsó napját is egy olyan helyen tölteni, ahol szúrós szemmel néznek rám, ahol utálnak, ahol megjàtszák, hogy ők mennyire szeretnek minket, de mindig csak féltékenykednek. Szeretnék elköltözni és sokat gondolkodom a váláson, mert azt érzem csak így tudnék megszabadulni azoktól az emberektől, akik mellett nem lehetek szabad. :(

A párom nem akar elhagyni, főlrg azért mert van 1 közös gyerekünk és szeret engem még ígyis, hogy ennyi nehézségünk van.

Azonban én nem bírom már a bántást. Nekem elegem van. :(

dec. 31. 13:25
1 2 3 4
 1/40 A kérdező kommentje:

Nem csak karácsonykor fordult már ez elő, hanem minden hónapban mikor hazautazunk az én családomhoz. Közben írogatnak és utána is piszkálják a páromat.

Általában pénteken megyünk, vasárnap jövünk....

Mi a csudàt csinálnátok a helyemben?

Szüntessem meg a kapcsolatot? De az unokámat imádják, és a babám is nagyon örül, ha ott vagyunk. De hamarosan fogja látni, hogy nincs minden rendben.

A párommal rengeteget vitatkozunk, csak ez miatt.

dec. 31. 13:26
 2/40 A kérdező kommentje:

Én csak azért nem akartam eddig innen elmenni, mert próbáltam azt nézni mi a jó a gyermekemnek. Úgy voltam vele, hogy miylen jó, hgoy itt van a közelben a nagyszülő, akihez bármikor átmehet. Nyugodt, csendes település. Szereztem pár barátot, kedves a védőnő, a boltos, az orvos.

Tetszenek a programok is amik itt vannak. Pl. adventi ablakozás stb.

Viszont egyszerűen a párom szülei miatt nem szeretnék itt maradni, tiltakozik a testem, hogy egy olyan helyen lakjak, ahol nem tudnak elfogandi.

A házi állatunkat is sajnos megetették, de végig szidtak miatta üzenetben.

Előtte laktunk egy másik településen, ahol az idegen szomszéd tiszta szívből átöntötte a kapun a szàraz eledelt.

dec. 31. 13:39
 3/40 anonim válasza:
100%
Soha többet nem mennék hozzájuk,söt amint tehetném jó messzire költöznék tőlük.Mi jogon rendelkeznek a ti szabadidőtökkel?Legyetek csak kettesben ünnepekkor és hozzátok meg a határokat.
dec. 31. 13:44
 4/40 anonim ***** válasza:
95%

Te is tudod a választ a kérdésre: Nem, nem jogos. A te szüleid ugyanúgy szülők és nagyszülők, mint a férjed szülei. Egyébként meg felnőtt emberek vagytok, mi az, hogy bele akarnak szólni, hova mentek?! Megjegyzem, az egyik testvéremnél is az a helyzet, hogy a mi szüleinkhez közel laknak, a másik nagyszülőktől távol és többnyire ők is úgy csinálják, hogy 23-án, 24-én közösen készülődünk (testvérem, szüleim, én), szenteste, 25-e ebéd közös, utána utaznak több napra a másik ági nagyszülőkhöz. Soha, senkit nem láttam, hogy erre akár a száját is húzta volna! De nálunk is az volt korábban, hogy 25-én délután a férjem nagy családjával voltunk, 26-án pedig a szüleivel.

Megoldásra nincs sok ötletem. Az már jó, ha a férjed kiáll melletted! Ő mennyire érzi át a helyzeted? Kapcsolatmegszakítást nem mondanék az ő szüleivel, de lehet, hogy határozottabb határokat húznék. A férjemmel előre egyeztetve simán közölném, hogy oké, akkor 24-én hármasban ünneplünk, mert ti már így vagytok egy (szűk) család.

dec. 31. 13:44
 5/40 anonim ***** válasza:
87%
Szedd már össze magad! Úgy viselkedsz, mint egy 14 éves gyerek.
dec. 31. 13:47
 6/40 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszaitokat.

Nagyon örülök, hogy megértetek engem.

Tudom gyerekesnek tűnhetek, hogy nem állok ki magamért, de azt érzem ez egy teljesen lehetetlen helyzet. El vagyok teljesen keseredve.

A gyerekem miatt teljes kapcsolat megszakítást nem tudok tenni.

Annyiban gondolkodtam, hogy elköltözni és heti 1x menni csak hozzájuk és kész.

Mert hiába vagyok a szájukban mindennap, akkor jönnek mennek( mert a házunk átjàró ház a számukra, sose jeleznek előre) amikor akarnak és még is minden hónapban egy hétvégét sajnálnak Tőlem. Az unokájuktól és az édesanyjától.

dec. 31. 13:51
 7/40 A kérdező kommentje:

Szívem szerint elköltöznék valahova félútra. És tisztességesen, igazságosan teljesen ugyanannyit mennék ide is meg oda is!

De erre a párom azt mondta, hogy csak mert az én családom messzebb lakik, ő nem kívánja a munkahelyét itt hagyni(amit megértek) illetve a megyéjét, ahol felnevelkedett itt hagyni. Illetve szerinte nélkülözhetetlen a segítség is.

Bár én pedagógus vagyok, számomra a nyári szünet és az ilyesmi megoldott.

De hiába vagyok én otthon az egész nyáron, ha olyan helyen vagyok, ahol ilyen emberek vesznek körül?

Boldogtalan vagyok, már eljutottam odáig, hogy a házból az udvarra se lépek ki szívesen.

Eddig mindig szerettem a havat, a tavaszi virágzást, az őszi esőt, a fa levelek hullását, de már most semminek sem tudok itt örülni. Ez kicsit túl lírainak tűnhet, de befásultam! Ezt akartam ezzel megfogalmazni. :(

dec. 31. 13:55
 8/40 anonim ***** válasza:
93%
Ebben a helyzetben a párod a kulcs. Neki kéne a sarkára állnia és megmondani a kedves családjának, hogy hol vannak a határok. Ezek szerint ezt eddig nem tette meg. Ha nem áll ki érted és nem változik a helyzet, akkor én biztos mennék a gyerekkel inkább a saját szüleimhez, aztán ő meg szopja anyuci csöcsét tovább.
dec. 31. 14:17
 9/40 anonim ***** válasza:
11%

"Szüntessem meg a kapcsolatot?"

Ez most komoly? Megszüntetnéd a szüleiddel a kapcsolatod, mert a párod szülei ezt akarják? És ezen a pároddal is vitatkozol? Te tényleg tanár vagy?

A pároddal nagyon komolyan el kéne beszékgetned, és a párodnak pedig a szüleivel, és ha így folytatják, akkor ennyi volt. Vége. Elmész.

dec. 31. 14:18
 10/40 anonim ***** válasza:
100%
Anyós is mindig irigykedett, mikor az én anyámhoz mentünk és nem hozzá. Ettől függetlenül nem mentünk hozzá gyakrabban vagy anyámhoz ritkábban.
dec. 31. 14:19
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!