Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Másnál is vannak olyan nagyszü...

Másnál is vannak olyan nagyszülők, ahol alig várták az unokát, mégse foglalkoznak velük?

Figyelt kérdés

Egész huszonéves koromban azt hallgattam mikor lesz unoka, mennyire szeretnének babázni, aztán most itt az unoka, és nagyjából havonta egy-kétszer látogatják pár órára, rájuk bízni egyáltalán nem lehet. Mindez úgy, hogy állítólag imádják és 15 percre laknak tőlünk. Minden fontosabb, mint az unoka tulajdonképpen.

Eléggé nagyot csalódtam a szüleimben, főleg anyukámban. Járt még valaki így?

jan. 1. 19:19
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
A nagyszülők van hogy csak azért akarnak unokát mert már másoknak is van, és mert tudnak dicsekedni vele. Nem érdemi kapcsolatot akarnak az unokával, hanem csak azt hogy legyen. Így nem lógnak ki a kortásaik közzül, sőt van aki többretartja magát mert hát neki van már unokája, és mindig van téma, ha az unoka szóbakerül.
jan. 1. 19:47
 2/11 anonim ***** válasza:
69%
Te voltál irreális elvárással. Más dolog a lelki-érzelmi igény és a fizikai munkában, idő ráfordításban is megnyilvánuló gondoskodás, mint tevékenység. Az ő számukra a lelki-érzelmi szükséglet (most egyelőre) kielégítően teljesült.
jan. 1. 20:04
 3/11 anonim ***** válasza:
95%
Ex anyósom mondta, hogy az unoka annak a jele, hogy a család normálisan működik és ők mindent jól csináltak. Ők úgy kezelték, mint egy státusz szimbólum és egy kipipálandó életcél.
jan. 1. 20:20
 4/11 Metionin ***** válasza:
100%
Sokaknak tényleg ilyen pipálandó dolog meg valami, amivel lehet dicsekedni. Engem anyósom 10+ évig nyösztetett hogy unokát akar, végül a lánya szült neki. Kb. az neki a gyerekkel való foglalkozás, hogy 2-3 havonta visz neki egy rahedli ajándékot, órákig fotózgatja és videózza a gyereket, egyébiránt nem foglalkozik vele, nem játszik vele, nem kérdez tőle semmit. Hazamegy, aztán boldog boldogtalannak mutogatja a videókat meg a képeket az ajándékhegyről.
jan. 1. 20:31
 5/11 anonim ***** válasza:
87%

Rajtam sokáig kérték az unokát, aztán mikor mondtam, hogy jó, de aztán ezekre a segítségekre lesz szükségem, akkor már ment a szöveg, hogy persze, de ki tudja, mit hoz az idő... Egy ideje fáj a háta, nemsokára műtik a másiknak a szemét, és egyébként meg képzeljük, visszahívták részmunkaidőbe dolgozni. Nem sokáig piszkáltak ezután.

Mire meglett a vágyott unoka, mindenki roppant elfoglalt lett. Munka, utazás, fodrász, kertészkedés, ezért ha nem visszük oda pár órára, akkor fényképen szeretik a gyereket. Nekem nincsenek elvárásaim, így nem is csalódtam.

jan. 1. 22:10
 6/11 anonim ***** válasza:
69%
Nem ismerjük a hátteret. Dolgoznak még? Milyen az egészségi állapotuk? Lehet, hogy félnek hogy zavarnának, vagy volt valamilyen nézeteltérés köztetek vagy a pároddal? Lehet, hogy van konkrét oka a dolognak, ami azóta alakult úgy. Kérdezd meg őket.
jan. 2. 00:50
 7/11 anonim ***** válasza:
0%
"Rajtam sokáig kérték az unokát, aztán mikor mondtam, hogy jó." Ez vicces. Te tényleg azért szültél gyereket, mert a nagyszülők kizsarolták? Te meg előálltál egy listával, hogy miben kell majd segítsenek? Eszem megáll, komolyan. Persze szerinted a betegségeket és a műtétet is azért találták ki, hogy ne tudd bevasalni, amit "ígértek"?
jan. 2. 00:55
 8/11 anonim ***** válasza:
62%

Anyósomék sose hozták szóba az unoka témát, talán egyszer mikor friss házasok voltunk akkor mondtak hogy ráérünk ezzel. Aztán pár év múlva mikor stabil lábakon álltunk akkor úgy döntöttünk hogy szeretnénk egy babát.

A feleségem először azt sem tudta hogyan mondja el a szüleinek hogy terhes, főleg az anyjának. Félt hogy mi lesz a reakciója. Végül erőt vett magán és elmondta. Jól fogadták, úgy is csináltak mint akik örültek és dicsekedtek a barátaiknak is.

A születése úta nagyon keveset foglalkoznak az unokával. 3 éves elmúlt de egy teljes napot sem töltött náluk soha. Ha a feleségemnek halaszthatatlan dolga van akkor vigyáznak rá 1-2 órát és évente egyszer bevállalják pár órára ha elakarunk menni kettesben, pl az évfordulónkat megünnepelni. Soha nem aludt még a gyerek náluk.

Egy hasonló unokás kérdés alatt olyan válaszok voltak hogy a nagyszülőnek nem dolga vigyázni az unokára, magadnak szülted a gyereket nem a szüleidnek, stb. Gondolom olyanok írtak jobban akik soha nem neveltek még gyereket. Csodálkozom hogy itt normális válaszok érkeztek.

jan. 2. 01:10
 9/11 anonim ***** válasza:
77%

#7, nyilván viccből vágtam rá, hogy lássam, mennyire ijednek meg. Rengetegszer elmondtam, hogy akkor lesz gyerekem, ha én akarok és minden körülmény megfelelő. Ha előbb lenne, akkor másokra szorulnék, akkor a lakhatási vagy az anyagi alap hiányozna, abban az esetben ki mivel akar beszállni? Akkor már elmondták rendesen, hogy csak néhány hétvégén akarnak babázni, de amúgy minden az én dolgom. Enélkül a beugratás nélkül nem álltak volna le a zaklatással.

5-ös voltam

jan. 2. 11:15
 10/11 anonim ***** válasza:
Kérdező, aki azért szül, hogy az anyjáéknak jobb legyen, az fejletlenebb agyú egy értelmi fogyatékosnál is... Gratulálok, ment még egy normális emberi élet a kukába...
jan. 2. 19:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!